Ορόσημο χαρακτήρισε τη χρονιά που διανύουμε ως προς την προσέλκυση επενδύσεων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, από το βήμα του 6ου Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Ως Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διαπιστώνουμε την ισχυρή βούληση των αμερικανικών εταιρειών να ενταθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα και προς άλλους επίδοξους επενδυτές. Συγκεκριμένα, οι στρατηγικές επενδυτικές επιλογές εταιρειών όπως οι Pfizer, Cisco και Deloitte, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, είναι κινήσεις ουσίας και προφανέστατα διαμορφώνουν έναν οδικό χάρτη προσέλκυσης περισσοτέρων επενδύσεων», σημείωσε.

Αισιόδοξη για το μέλλον της εταιρείας και του κλάδου εμφανίστηκε η επικεφαλής της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. «Το μέλλον διαγράφεται καλό, από την άποψη ότι τα προϊόντα που λέγονται ελληνικό γιαούρτι και φέτα, είναι πρεσβευτές αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη, υπάρχει ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται μέσω και του ταμείου ανάκαμψης, η κα. Χατζάκου τόνισε τη σημασία των σωστών και αποδοτικών επενδύσεων. «Εμείς που έχουμε ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων, κοιτάζουμε τι θα αποφέρουν. Δεν είναι να κάνεις επενδύσεις για να τις κάνεις, πρέπει να έρθει ανάπτυξη, να βελτιώσεις την ποιότητα και το κόστος παραγωγής. Αλίμονο αν δεν αξιοποιήσουμε τις προοπτικές, αλλά να γίνεται με αποδοτικό τρόπο», κατέληξε.