Η MYTILINEOS, στο πλαίσιο της έμπρακτης δέσμευσής της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τους φιλόδοξους στόχους μείωσης εκπομπών CO2 που έθεσε στις αρχές του χρόνου, αναλαμβάνει εκ νέου δράση με τη δέσμευσή της στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Science Based Targets initiative».

Το SBTi κινητοποιεί τις εταιρείες να θέσουν στόχους βασισμένους στην επιστήμη και να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα κατά τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αποτελεί σύμπραξη των οργανισμών CDP, United Nations Global Compact, WRI και του WWF και παρέχει ανεξάρτητη διασφάλιση και επικύρωση εταιρικών στόχων με βάση σύγχρονα και έγκυρα δεδομένα σχετικά με το κλίμα.

Οι στόχοι της πρωτοβουλίας SBT επιτρέπουν στις εταιρείες να κατανοήσουν σε τι βαθμό και πόσο γρήγορα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προκειμένου να αποτρέψουν τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η MYTILINEOS είναι μια από τις πρώτες ελληνικές βιομηχανικές εταιρείες που δεσμεύεται στην πρωτοβουλία SBT. Μέσω της δέσμευσης, η εταιρεία θα επιβεβαιώσει ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη μείωση των εκπομπών CO2 εξυπηρετούν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις προβλέψεις για την εξέλιξη του κλίματος, καθώς και την σχετική ευρωπαϊκή και εθνική στρατηγική.