Συμφωνία πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) μέσω απευθείας γραμμής, με την ενέργεια να παράγεται από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,9 MW στην Ιταλία, υπέγραψαν η Mytilineos – Energy & Metals και η Saint-Gobain, διεθνής εταιρεία με ηγετική θέση στις βιώσιμες υποδομές. Το εν λόγω φωτοβολταϊκό πάρκο κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου της Saint-Gobain στο Vidalengo, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στα μέσα του 2023. Θα παράγονται περισσότερες από 7,5 GWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

O Ιωάννης Καλαφατάς, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Κλάδου Ενέργειας της Mytilineos δήλωσε σχετικά: «Η Mytilineos εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο utility ενέργειας. Ωστόσο, καθώς είναι ταυτόχρονα και μία από τις μεγαλύτερες ενεργοβόρες βιομηχανίες στην Ευρώπη, κατανοεί τις αυξημένες ανάγκες των συνεργατών της. Η Ιταλία είναι μία χώρα στρατηγικής σημασίας για την Εταιρεία και με αυτή τη συμφωνία αποδεικνύουμε την ικανότητά μας να προσφέρουμε λύσεις ενέργειας σε τοπικές βιομηχανίες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ενεργειακής αστάθειας, υποστηρίζοντας την ιταλική πολιτική ενεργειακής ανεξαρτησίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10ετές αυτό PPA διασφαλίζει ένα σημαντικό μέρος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της Saint-Gobain στο Vidalengo. Επιπλέον, καθώς έχει «κλειδώσει» μία ευνοϊκή τιμή, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος λόγω της σημαντικής εξοικονόμησης τελών δικτύου.