Η Aquila Capital, εταιρεία επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, και η MYTILINEOS, μέσω του τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 100 MW στη Νότια Ισπανία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Aquila Capital αποκτά δύο φωτοβολταϊκά έργα, με ορίζοντα λειτουργίας έως το τέλος του τρίτου τριμήνου 2022. Πρόκειται για τα έργα Jaen και Guillena στην Ανδαλουσία, ισχύος 50 MW το καθένα, που βρίσκονται υπό κατασκευή από τον Τομέα RSD της MYTILINEOS. Μόλις τεθούν σε λειτουργία, τα έργα αυτά θα παράγουν περίπου 200 GWh 100% «πράσινης» ενέργειας ετησίως.

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής στην Ευρώπη, σε συνέχεα της πρόσφατης σχετικής συμφωνίας μας στη Ρουμανία. Η Ισπανία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές φωτοβολταϊκών έργων στην Ευρώπη, με σημαντικούς στόχους αύξησης της παραγωγικής ικανότητας και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD της MYTILINEOS.