Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στη σύνθεσή της, η Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη διαχρονική στήριξή του προς τον επιμελητηριακό θεσμό, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της νέας Διοικητικής Επιτροπής. «Το ένα κομμάτι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έτσι ώστε πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερα και γρηγορότερα όλες τις υπηρεσίες μας ψηφιακά στα μέλη μας.

Ένα δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την εξωστρέφεια. Ένα τρίτο πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς είναι ο μετασχηματισμός του Κέντρου Επιχειρηματικότητας που στεγάζεται στο “Αμερικής 8”. Αυτή τη στιγμή είναι μία θερμοκοιτίδα, την οποία θέλουμε να μετεξελίξουμε σε ένα hub καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας». Επιπροσθέτως, ο κ. Μπρατάκος εστίασε σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, που είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως: «αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία, προφανώς, στα ζητήματα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εμείς στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις και όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη θέση τους σε μια δυναμική οικονομία.

Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες το επιθυμούν να συγχωνευθούν, να συνενώσουν δυνάμεις έτσι ώστε να γίνουν μεγαλύτερες, να έχουν οικονομίες κλίμακος και να έχουν και οικονομικά οφέλη τα οποία απορρέουν από αυτή την επιλογή. Θέλουμε να είναι πραγματικές συγχωνεύσεις που θα δημιουργήσουν πιο μεγάλες, πιο ισχυρές επιχειρήσεις. Όλο το ζήτημα είναι η ανάπτυξη και ποιές είναι οι δυνατότητες που έχει ο επιχειρηματίας να μεγαλώσει τη δραστηριότητα της εταιρείας του», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.