Με «άλμα» μεγεθών ξεκίνησε τη χρονιά η Motor Oil, με τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο Ομίλου να διαμορφώνονται στα 237,292 εκατ. ευρώ το Α΄ τρίμηνο, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 3,307 δισ. ευρώ, από 3,258 δισ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 2% σε ετήσια βάση. Σε επίπεδο εταιρείας, καταγράφηκε αύξηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 37%, η οποία διαμορφώθηκε σε 244,379 εκατ., από 178,025 εκατ. το Α΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι επενδύσεις του ομίλου ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους στα 75 εκατ. ευρώ από 41 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2023, συστάθηκε η εταιρία «HELLENIC HYDROGEN Α.Ε.» όπου η Motor ΟίΙ κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% αυτού. Η νεοσυσταθείσα εταιρία θα εστιάσει στην ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα. Επίσης τον Ιανουάριο, εξαγοράστηκε από τη θυγατρική του ομίλου, «Coral Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαιοειδών και Χημικών Προϊόντων», ποσοστό 100% της εταιρίας «PHARMON ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία κατέχει ποσοστό 99% της «CIPHARMA ONE ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Στόχος η καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση της εταιρίας στο χώρο της λειτουργίας και εκμετάλλευσης του λιανικού εμπορίου φαρμακευτικών ειδών, αλλά και η παροχή ευρύτερης γκάμας υπηρεσιών σε πρατήρια της CORAL.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος συνέχισε τις εξαγορές και μετά το πρώτο τρίμηνο, με τις ΘΑΛΗΣ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικά στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε., αντικείμενο της οποίας είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.