Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τον συντονισμό και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που θα συμβάλουν στην προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στην αποτελεσματικότερη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αναγνωρίζοντας σήμερα τη συνεργασία για την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι δύο πλευρές ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινές δράσεις και στόχο τη διαμόρφωση προϋποθέσεων επιτάχυνσης των συνεργασιών ελληνικών εταιρειών με διεθνή οικοσυστήματα για τη δημιουργία ανταγωνιστικών σχημάτων, καθώς και την αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking.

Η Κα. Χατζηπέτρου, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας συνεργάζονται στενά με την HDB και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία όπως:
• Η Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνει σχεδόν το 20% της αξίας των δανείων των προγραμμάτων μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
• Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απορρόφησε το 77% των χρηματοδοτήσεων.