Με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit. Στο πρώτο αυτό συνέδριο των «Καθημερινή Summits», κορυφαίοι keynote speakers, θεσμικοί και επιχειρηματικοί φορείς, καθώς επίσης και ειδικοί στην διαμόρφωση πολιτικών, αναλύουν τις προκλήσεις, τις λύσεις αλλά και τις προσδοκίες αναφορικά με τα κριτήρια ESG.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς: «Πιστεύουμε πάρα πολύ σε μια επιχειρηματική τάξη η οποία δεν έχει μόνο αιτήματα, δεν ζητά λεφτά και επιδοτήσεις, αλλά έχει και μια αίσθηση προσφοράς και ευθύνης. Και νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη σήμερα, από την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Στη συνέχεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, το στίγμα του έδωσε ο Todd Stern, ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Ξεχωριστή σημασία είχε ο διάλογος του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επίτροπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη με νέους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους για την απειλή της κλιματικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εγγραφούν για να παρακολουθήσουν τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου εδώ.