Σε επέκταση δυναμικότητας με τις «ευλογίες» του αναπτυξιακού νόμου προχωρά η βιομηχανία MGPACK, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή καινοτόμων ειδών συσκευασίας.
Προ ημερών εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων». Το σχέδιο αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής μεταλλικών προϊόντων στον Δήμο Φυλής της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.797.065 ευρώ, εκ των οποίων τα 503.178 ευρώ δίνονται με τη μορφή της επιχορήγησης.

Από τα 30 τ.μ. στα βιομηχανικά πάρκα
Η MGPACK ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1988, με έδρα έναν ενοικιαζόμενο χώρο 30 τ.μ. στον Άγιο Νικόλαο Αττικής, με σκοπό την κατασκευή ειδικών πωμάτων. Το 1990 μεταφέρθηκε στο Ίλιον σε χώρο 200 τ.μ. όπου και δημιουργήθηκαν οι βάσεις έτσι ώστε το 2000 να μεταφερθεί σε ένα χώρο 1500 τ.μ. στην Μεταμόρφωση, όπου δραστηριοποιήθηκε επίσης στον τομέα των πλαστικών και της λευκοσιδηρουργίας. Το 2008 η MGPACK μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 2500 τ.μ. στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων. Το 2018 εισήλθε δυναμικά στον χώρο των εκτυπώσεων, με την δημιουργία σύγχρονής νέας καθετοποιημένης μονάδας στο Βιομηχανικό Πάρκο Μεγάρων.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων ειδών συσκευασίας, διαθέτοντας μια άρτια αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας, μεταλλικών και πλαστικών πωμάτων με πινέλο καθώς επίσης και λευκοσιδηρών δοχείων. Η MGPACK σήμερα είναι βασικός προμηθευτής των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών τροφίμων καθώς και χημικών βιομηχανιών, ενώ από το 2001 εξάγει τα προϊόντα της στην Ευρώπη και την Ασία και από το 2010 στην Κεντρική και Νότια Αμερική.