Σε μήνυμα που απηύθυνε προς τα μέλη του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας, πρόσφατα εκλεγμένος για τέταρτη διετία Πρόεδρος του ΣΜΕ, τόνισε ότι οι δύσκολες συνθήκες του 2020 δεν άφησαν ανεπηρέαστο τον κλάδο, καθώς σημειώθηκε μείωση των πωλήσεων και των εξαγωγών κατά 25%, εξαιτίας της πτώσης του όγκου παραγωγής εμπορεύσιμων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφάλα ωστόσο, οι εταιρείες του ΣΜΕ ανταποκρίθηκαν άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια, γεγονός που αποδεικνύεται από τον διαχειρίσιμο αριθμό κρουσμάτων και από τον δείκτη συχνότητας ατυχημάτων, ο οποίος σημείωσε τη μικρότερη τιμή από το 2005, ενώ το 70% των εταιρειών με παραγωγική δραστηριότητα ήταν ελεύθερες ατυχήματος το 2020.

Έδωσε επίσης το στίγμα της στρατηγικής για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι το ξεκίνημα του 2021 είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικό: «Η ένταξη του κλάδου στις προβλέψεις του σχεδίου “Ελλάδα 2.0” θα κινητοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και η απαιτούμενη αυξημένη φροντίδα της οικονομικής διπλωματίας θα δώσει στήριξη για την αύξηση των εξαγωγών μας», τόνισε.