Περισσότερο από το αναμενόμενο ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην περιοχή της Ευρωζώνης τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Eurostat. Ειδικότερα, καταγράφηκε άνοδος 0,8% σε μηνιαία βάση και 39,9% σε ετήσια, κυρίως εξαιτίας του υπερδιπλασιασμού της παραγωγής διαρκών καταναλωτικών αγαθών σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Γερμανία επηρεάστηκε σοβαρά από την έλλειψη των ημιαγωγών, καταγράφοντας κάμψη της παραγωγής, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία -που είναι από τους ισχυρούς κλάδους της χώρας- έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Αντίθετα, Ισπανία και Ιταλία κατέγραψαν άνοδο της παραγωγής, ενώ σταθερή παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας. Η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου σημειώθηκε στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, όπου αυξήθηκε 3,4% έναντι πτώσης 1,2% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, η αύξηση στην παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο 117,3% έναντι 34,5% τον Μάρτιο, με τα κεφαλαιουχικά αγαθά επίσης να αυξάνονται 65,4% σε ετήσια βάση και τα ενδιάμεσα αγαθά κατά 38,7%.

Αύξηση 4,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο έναντι αύξησης 0,8% στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Η αύξηση αυτή ήταν η τέταρτη υψηλότερη στην Ευρωζώνη, μετά από αυτή του Βελγίου (7,4%), της Μάλτας (5,6%) και της Εσθονίας (4,4%). Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 23,1% έναντι αύξησης 39,3% στην Ευρωζώνη.