Εγκρίθηκε η υπαγωγή του φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου της MODERN PACK στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, με απόφαση του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Η επένδυση αφορά στη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας κυματοειδούς χαρτονιού και τελικών προϊόντων χάρτινης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι, στο Δήμο Κιλκίς, και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 3.877.645 ευρώ.

Η πρότυπη βιομηχανία MODERN PACK ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται έκτοτε στην κατασκευή παντός είδους χαρτοκιβωτίων, χαρτοτελάρων και άλλων παρεμφερών υλικών συσκευασίας, με κύριο υλικό το κυματοειδές χαρτόνι. Επιπλέον, παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε καινοτόμα έργα συσκευασίας, με την εκπλήρωση των προτύπων που καθορίζονται από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι εγκαταστάσεις της MODERN PACK εδρεύουν στο 16ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, με έκταση 10.000 τ.μ. Με τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και τις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνοτροπίες, εξυπηρετείται κάθε ανάγκη της παραγωγικής διαδικασίας. Αναλυτικά, η εταιρεία λειτουργεί:
• Τμήμα που προσφέρει υποστήριξη στον τομέα του δημιουργικού σχεδιασμού και της υλοποίησης της εξειδικευμένης τέχνης και της λειτουργικής προδιαγραφής των προϊόντων.
• Τμήμα παραγωγής, όπου πραγματοποιείται η κατασκευή των προϊόντων και οι λοιπές απαιτούμενες εργασίες.
• Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, που εξασφαλίζει τη βέλτιστη επικοινωνία και πραγματοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών του πελάτη.
• Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης για να διασφαλιστεί όχι μόνο ο συνεχής εκσυγχρονισμός της υποδομής αλλά και η συμφιλίωση της παραγωγής με τη διεθνή πρόοδο στον τομέα αυτό.

Στο περιβαλλοντικό κομμάτι, η MODERN PACK υποστηρίζει την προστασία των φυσικών πόρων με τη συνεχή αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου χαρτιού και χαρτιού ελαφρού βάρους που παρέχει τελικά προϊόντα υψηλής αντοχής. Προστατεύει το περιβάλλον αξιοποιώντας φιλικές προς αυτό πρώτες ύλες και βοηθητικά υλικά, χρησιμοποιώντας αποδοτική ενέργεια και εναλλακτικούς φυσικούς πόρους.