Η Matrix Pack & η Virescent Paper Products ανακοινώνουν από κοινού τη στρατηγική τους συμφωνία για τη δημιουργία της Matrix Pack North America με στόχο την εξυπηρέτηση υφιστάμενων και μελλοντικών πελατών. Η Matrix Pack, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα είναι άμεσα σε θέση να παράγει και να παραδίδει καλαμάκια από χαρτί και βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά με στόχο έως το 1ο τρίμηνο του 2023, για να δημιουργήσει χωρητικότητα για το πρώτο έτος, 2 δισεκατομμυρίων χάρτινων καλαμακιών και 5 δισεκατομμυρίων από βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες.

Η παραγωγή για τον επόμενο έτος, θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Virescent στο Κεντάκι. Η Matrix Pack κατά τους πρώτους μήνες του 2023, θα παρέχει όλο τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα για την επίτευξη του σκοπού. Έτσι, η Matrix Pack North America στοχεύει να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης στις αγορές των QSR και της HORECA στη Βόρεια Αμερική εντός του πρώτου τριμήνου του 2023. Σύντομα, και εντός του έτους, η Matrix Pack θα μπορεί επίσης να παραδίδει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής προϊόντα fiber που παράγονται προς το παρόν στις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη (καπάκια για ζεστά ροφήματα, μαχαιροπίρουνα κ.λπ.).

Ο Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Matrix Pack, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Stuart και την ομάδα του για την εποικοδομητική στάση και τις ιδέες τους τις τελευταίες εβδομάδες, που επέτρεψαν τη σύναψη αυτής της συμφωνίας. Αυτή η συμφωνία δίνει μια νέα, εκπληκτική δυναμική στον όμιλο Matrix Pack, ο οποίος σήμερα έχει εγκατεστημένη δυναμικότητα παραγωγής πάνω από 20 δισεκατομμύρια καλαμάκια σε χαρτί και βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες στην Ευρώπη, έχοντας 5 μονάδες παραγωγής σε 3 χώρες και πολλά υποστηρικτικά κέντρα logistics».