Η Mapei συνεχίζει τη στρατηγική διεθνοποίησης της με την εξαγορά της Bitumat, μιας κορυφαίας εταιρείας στην κατασκευή και εμπορία συστημάτων στεγανοποίησης με έδρα το Damman, στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Marco Squinzi, Διευθύνων Σύμβουλος της Mapei, δήλωσε: «Η εξαγορά της Bitumat, μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τις δραστηριότητές μας και την παραγωγή μας στην περιοχή και να εμπλακούμε πιο ενεργά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Vision 2030, το οποίο προβλέπει την κατασκευή έργων υποδομών, τουρισμού, κατοικιών και ψυχαγωγίας σε όλη τη χώρα, εν μέρει εν όψει των Χειμερινών Ασιατικών Αγώνων το 2029 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2034».

Η Veronica Squinzi, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mapei, πρόσθεσε «Η απόκτηση της Bitumat θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα καθώς συνεχίζουμε τη στρατηγική ανάπτυξης στην περιοχή». Χάρη σε αυτήν την εξαγορά, η Mapei θα επεκτείνει το διεθνές της αποτύπωμα καθώς πλέον δραστηριοποιείται παγκοσμίως μέσω 102 θυγατρικών σε 57 χώρες που απασχολούν πάνω από 12.000 άτομα προσωπικό.