Νύξεις για τη δημιουργία νέου εργοστασίου στη Βόρεια Ελλάδα έκανε ο Δρ. Σπύρος Παπαγιαννάκης, Γενικός Διευθυντής της Mapei Hellas, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού event κατά το οποίο ανακοίνωσε και το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το 2024. Το «παρών» έδωσε και η διοίκηση του ιταλικού μητρικού ομίλου δομικών υλικών Mapei S.p.A, ο οποίος το 2022 έκλεισε 85 χρόνια δραστηριότητας, με την κα. Veronica Squinzi, CEO & Co-owner να αποτελεί την τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, που σήμερα διαθέτει 90 μονάδες σε 35 χώρες. Η κα Squinzi αναφέρθηκε στους κύριους πυλώνες λειτουργίας της Mapei, χαρακτηρίζοντας την παρουσία της στη χώρα μας «στρατηγική» για την ανάπτυξη του ομίλου και εξαιρετικά θετική ως τώρα. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και θέλουμε οπωσδήποτε να συνεχίσουμε τις επενδύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Δρ. Παπαγιαννάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο κύκλος εργασιών της Mapei Hellas θα διαμορφωθεί γύρω στα 35 εκατ. ευρώ για φέτος, με τον συνολικό κύκλο εργασιών της τελευταίας δεκαετίας (2013-2023) να έχει αγγίζει τα 190 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών, τόνισε ότι η έλλειψή τους ήταν πιο σοβαρό πρόβλημα από την ανατίμησή τους, καθότι κινδύνευσε η παραγωγή για πάνω από 8 μήνες. «Κρατήσαμε τις τιμές όσο πιο χαμηλά γινόταν, μειώθηκε το περιθώριο κέρδους ωστόσο παραμένει σταθερό και τώρα προχωράμε σε μείωση τιμών όπως είναι και το trend της αγοράς», σημείωσε.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο Γενικός Διευθυντής της Mapei Hellas σημείωσε ότι έχουν αγγίξει τα 17 εκατ. ευρώ στο διάστημα 2016-2023, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται η νέα μονάδα παραγωγής αρμόστοκου πλακιδίων που πλέον γίνεται στην Ελλάδα, αλλά και η προσθήκη γραφείων και logistics center στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο Δρ. Παπαγιαννάκης, η Βόρεια Ελλάδα ανεβαίνει δυναμικά, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα προσθήκης νέας μονάδας στην περιοχή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι «το σκεφτόμαστε». Για το 2024, η Mapei Hellas έχει στα σκαριά επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν εξοπλισμό, και κυρίως μηχανήματα παραγωγής υγρών παστωδών προϊόντων.