Στην Ελλάδα μεταφέρει την παραγωγή των πλαστικών της καρτών της η εταιρεία Edenred Greece, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Edenred, Γιάννης Κολοβός: «έχοντας ως προτεραιότητα την στήριξη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της εκτύπωσης και παραγωγής καρτών, την Inform Π. Λύκος η οποία αναλαμβάνει άμεσα την παραγωγή των πλαστικών καρτών της εταιρείας μας». «Μεταφέρουμε στην Ελλάδα την παραγωγή πλαστικών καρτών και έτσι αυξάνουμε τα standards και βελτιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούμε στους πελάτες μας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Γοργά βήματα προς τη βιωσιμότητα
Η Edenred έχει θέσει ως προτεραιότητα λύσεις και πρωτοβουλίες που δείχνουν τον δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από την Ticket Restaurant ZERO, η Edenred έχει δρομολογήσει το β’ τρίμηνο του 2022 τη μετάβαση του συνόλου των υπηρεσιών του χαρτοφυλακίου της σε κάρτες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, επιταχύνοντας την πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία επενδύει στην ψηφιοποίηση των λύσεών της, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά την Ticket Restaurant ZERO, την πρώτη άυλη λύση για mobile πληρωμές. Η νέα 100% ψηφιακή λύση, λειτουργεί συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες προϊοντικές προτάσεις της εταιρείας και εντάσσεται σε μία ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη ψηφιακή στρατηγική. Σχετικά με την πορεία της εταιρείας, ο κ. Κολοβός σημείωσε ότι η αξία των διατακτικών και καρτών που εκδίδει η Edenred στην ελληνική αγορά ανέρχεται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ.

Το 2020, σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, ήταν μια χρονιά δύσκολη αλλά η Edenred Greece κατάφερε να καινοτομήσει και να διατηρήσει τα οικονομικά της μεγέθη στα ίδια επίπεδα με το 2019. Επίσης, ο κ. Κολοβός εκτίμησε ότι το 2021 θα κινηθεί θετικά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μπαίνουμε σε περίοδο σημαντικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».