Η Macquarie Asset Management, σε κοινοπραξία με την British Columbia Investment Management Corporation (BCI) και τη MEAG, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Reden Solar από την InfraVia Capital Partners και την Eurazeo έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2022. Η Reden Solar αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και λειτουργεί σταθμούς ηλιακής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, με επιχειρησιακό χαρτοφυλάκιο 762 MW και ορίζοντα ανάπτυξης 15 GW. Με έδρα κοντά στην Τουλούζη, έχει καθιερωμένη παρουσία στη Γαλλία και την Ισπανία, σαν βασικές της αγορές, ενώ πρόσφατα επέκτεινε το αποτύπωμά της στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο Stéphane Brimont, Επικεφαλής Γαλλίας, Μπενελούξ και Ελλάδας στη Macquarie, δήλωσε: «Η γεωγραφικά ποικίλη πλατφόρμα της Reden Solar παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να αναβαθμίσει τον ορίζοντα ανάπτυξής της και να βοηθήσει στην επίτευξη στόχων μηδενικών καθαρών εκπομπών σε όλη την Ευρώπη. Η διοίκησή της έχει αποδεδειγμένο ιστορικό ανάπτυξης έργων σε βασικές αλλά και νέες ευρωπαϊκές αγορές».