Η PREPAC ιδρύθηκε το 1982 σαν προσωπική εταιρεία και δραστηριοποιήθηκε άμεσα στον τομέα της συσκευασίας αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Το 1999, μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, και επέκτεινε τις δραστηριότητές της έτσι ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων συσκευασίας και αναλωσίμων υλικών με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη αύξηση σε ανθρώπινο δυναμικό, πηγές υλικών και τεχνογνωσία. Το 2002 ιδρύθηκε η MACPAC AEBE, θυγατρική εταιρεία της PREPAC AEBE η οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της στον βιομηχανικό χώρο, παράγοντας ποτήρια μίας χρήσης από διογκωμένη πολυστερίνη. Mε την επένδυση αυτή, η PREPAC έχει αποκτήσει δυναμική πανελλαδική παρουσία στην αγορά HORECA.

Απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, ο κ. Χρίστος Παπάζογλου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών MACPAC ΑΕΒΕ και PREPAC ΑΕΒE, σημειώνει ότι οι δύο εταιρείες έχουν ανταποκριθεί δυναμικά μέχρι σήμερα. «Τα προβλήματα όμως, είναι μπροστά. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι, γενικά σε όλη την Ευρώπη, έχει ήδη ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή ύφεση, η οποία έχει αρχίσει να μας ακουμπάει. Σχετικά με το ενεργειακό κόστος, ναι μεν μέχρι στιγμής και με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης έχουμε ανταποκριθεί, αλλά υπάρχει μπροστά μας μια μεγάλη αβεβαιότητα και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στο εγγύς και απώτερο μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά, ο κ. Παπάζογλου.

Επίπλέον, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος αναλύει το στρατηγικό πλάνο των εταιρειών. «Το στρατηγικό πλάνο αφορά στην προσαρμογή μας σε νέα προϊόντα, που σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση της εταιρείας, μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Ειδικότερα, στη βιομηχανική εταιρεία MACPAC (παραγωγή πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης) το στρατηγικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία νέων προϊόντων, που δεν θα υπάγονται στους περιορισμούς της νέας ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης. Την ίδια ώρα, αναπτύσσουμε νέες αγορές για τα υπάρχοντα προϊόντα». Αξίζει να σημειώθεί ότι τον Μάρτιο του 2007, η MACPAC AEBE ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εγκαθιστά γραμμή παραγωγής ποτηριών και καπακιών από πολυεστέρα PET.