Την Τετάρτη 27 Ιουλίου άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από 10 χρόνια, στο Λουτράκι, το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «Καραντάνη». Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης – που ιδρύθηκε από τον Κλέαρχο Καραντάνη το 1907. Στις παλαιές εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas θα εμφιαλώνεται πλέον το φυσικό μεταλλικό νερό «Eonio Λουτράκι» από την NU Aqua Α.Ε. Η PepsiCo Hellas, αξιοποιώντας το εμπορικό της δίκτυο φέρνει το φυσικό μεταλλικό νερό «Eonio Λουτράκι» στην αγορά, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την γκάμα των προϊόντων της. Το ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα που αφήνει η επένδυση στο Δήμο Λουτρακίου, η αξιοποίηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και η ενίσχυση της περιοχής ως παγκόσμιο επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό, αναδεικνύονται από τους συντελεστές ως μερικά μόνον από τα οφέλη της επένδυσης.

 

Α. Γεωργιάδης: «Ιστορικό γεγονός για την ελληνική βιομηχανία»

Στη σχετική εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι αποτελεί ιστορικό γεγονός για την ελληνική βιομηχανία. «Ευχαριστώ τους επενδυτές για την εξαιρετικά ταχεία έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου αλλά και για το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που έχουν εφαρμόσει στην Ελλάδα. Με τέτοιου τύπου παραγωγικές επενδύσεις θα αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας», ανέφερε.

 

Δ. Μπαμπάκος: «Νέες εγκαταστάσεις και 4 γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά»

Ο Πρόεδρος του Ομίλου και της NU Aqua A.E, Δημήτριος Μπαμπάκος, αναφέρθηκε στο όραμα του έργου το οποίο «έχει ήδη ξεκινήσει  να μεταμορφώνεται σε μια έξυπνη και πράσινη υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού μέσα σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα». Όπως είπε, έχει ήδη υλοποιηθεί μέσα σε λίγους μήνες η πρώτη φάση του έργου, η οποία αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής ενώ είναι σε εξέλιξη και η δεύτερη φάση του έργου, ύψους 29 εκατ. ευρώ,  που συμπεριλαμβάνει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και 4 σύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που σε κάθε δύσκολο βήμα στηρίζει το σύνολο των επενδύσεων μας στην Ελλάδα», κατέληξε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο όμιλος, στο πλαίσιο της ΕΚΕ του μέσω της οποίας στηρίζει Πανεπιστημιακά και Κοινωφελή Ιδρύματα, προχώρησε σε δωρεά προς το Ευθύμιο Κέντρο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στην Κορινθία. Όπως είπε ο Δ. Μπαμπάκος, «η αρωγή της NU Aqua στους τοπικούς φορείς και αυτούς που έχουν ανάγκη θα είναι συνεχής και θα είμαστε πάντα δίπλα τους».

 

Δ. Τσαγγάρη: «Επενδυτικές κινήσεις που προωθούν την ανάπτυξη»

Ως ιδιαίτερη μέρα για την PepsiCo Hellas χαρακτήρισε τα εγκαίνια η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη, καθώς αποκτά και πάλι πνοή η ιστορική μονάδα: «Η PepsiCo Hellas, πιστή στην αναπτυξιακή της στόχευση και μέσα από τη στρατηγική συνεργασία μας με την NU Aqua, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευσή της για την αξιοποίηση της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης του Λουτρακίου. Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες των τελευταίων ετών να υλοποιούνται επενδυτικές κινήσεις που προωθούν την ανάπτυξη και την παραγωγική δυνατότητα της χώρας και σηματοδοτούν το πέρασμα σε μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε η Δέσποινα Τσαγγάρη ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό της.

 

Σχετικά με την ΝU Aqua

Η NU Aqua είναι εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη και ανήκει σε διεθνές group Ελληνικών, Γερμανικών και Ελβετικών συμφερόντων. Στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει την Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον όμιλο Άκτωρ, έχει συστήσει την Grecian Air Seaplanes που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στην Ελληνική Επικράτεια ενώ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επένδυση στην Βόρεια Ελλάδα ύψους 35 εκατ. ευρώ. Με την επένδυση στο Λουτράκι και τη συνεργασία με την PepsiCo Hellas, υλοποιείται ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο στον κλάδο της βιομηχανίας.