Τη διάθεση του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης ανακοίνωσε η Lavipharm, ένα αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της με την Tikun Olam, η οποία παράγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε τις αναπτυξιακές και εξαγωγικές προοπτικές που ανοίγονται μετά τη λειτουργία του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη, μια επένδυση της Tikun Olam που έχει ξεπεράσει τα 47 εκατ. ευρώ.

«Θέλουμε να έχουμε περισσότερες εταιρείες που θα παράγουν φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα, για το λόγο αυτό και έχω αδειοδοτήσει και ενθαρρύνει και άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν εργοστάσια στη χώρα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τώρα που έγινε η πρώτη, θα είναι ευκολότερο για τις επόμενες. «Πιστεύω μέχρι δέκα Tikun Olam χωράνε στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ιστορική στιγμή, η οποία σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός στην προσέγγισή μας στον τομέα της υγείας» αφιερώνοντας την εκδήλωση σε όλους τους επιστήμονες, ρυθμιστικές αρχές, φορείς, ομάδες ασθενών, που με την επιμονή και τη συμβολή τους την έκαναν πραγματικότητα. «Μια πραγματικότητα που γίνεται εφικτή χάρις την πρωτοπόρο εταιρεία Tikun Olam και το έργο της στην έρευνα και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, τα σκευάσματα της οποίας θα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από τη Lavipharm», τόνισε ο ίδιος.