Για το πώς εξελίσσεται το επενδυτικό πλάνο της φαρμακοβιομηχανίας Lavipharm μίλησε ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, CFO του Ομίλου, κατά τη διάρκεια πρόσφατης παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, ο κ. Μπαλούμης αναφέρθηκε στο πλάνο επενδύσεων του Ομίλου και την στρατηγική απόφαση να αξιοποιηθούν ευκαιρίες όπως η πραγματοποίηση στοχευμένων εξαγορών προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, με χαμηλότερο ρίσκο, και αμεσότερες και υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με την ανάπτυξη νέων.
«Υπάρχει μια κινητικότητα στη διεθνή αγορά του φαρμάκου και παρουσιάζονται διαρκώς ευκαιρίες για εξαγορές που δεν μας αφήνουν αδιάφορους», σχολίασε. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται η ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέας γραμμής παραγωγής διαδερμικών συστημάτων που θα διπλασιάσει την υφιστάμενη δυναμική.

Τέλος, ο CFO του Ομίλου, αφού παρουσίασε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, τα οποία δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διεθνή δραστηριότητα της Lavipharm. «Οι εξαγωγές μας, ένας από τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξής μας, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 78% το 2023, αποτελώντας το 46% του κύκλου εργασιών του Ομίλου. Η σημαντική αυτή άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις του διαδερμικού συστήματος κλονιδίνης στην Ιταλία που ενσωματώθηκαν από αρχές του έτους, καθώς και στην αυξημένη ζήτηση για το patch φεντανύλης», υπογράμμισε.