Η Lamda Hellix, εταιρεία του Ομίλου Digital Realty και πάροχος λύσεων υπηρεσιών neutral multi-tenant colocation data centres για επιχειρήσεις, ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του Athens-3 (ATH3), του τρίτου της data center στην Αθήνα. Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η συνεχής ανάπτυξη του Athens Data Center Campus στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει μια στρατηγική επέκταση του PlatformDIGITAL, της πρώτης στο είδος της παγκόσμιας πλατφόρμας data centers που υποστηρίζει τη διασύνδεση των ψηφιακών επιχειρήσεων. Όταν ολοκληρωθεί πλήρως -το 2023- η νέα εγκατάσταση αναμένεται να προσφέρει 6,8 MW IT Power και 20 MVA συνολική ισχύ, με τέσσερις διαθέσιμες αίθουσες δεδομένων.

Ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, τόνισε ότι το αποτύπωμα των νέων σημαντικών για τη χώρα επενδύσεων της εταιρείας είναι της τάξεως του 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας. «Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μασσαλίας στην οποία ο Όμιλός μας κατάφερε μέσα σε έξι χρόνια να καταστήσει τον ένατο μεγαλύτερο κόμβο διαδικτύου στον κόσμο, είμαστε βέβαιοι ότι μέσω των ATH3 και ATH4 αλλά και των περαιτέρω επενδύσεών μας, αυξάνουμε κατακόρυφα το Data Gravity της Ελλάδας και συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της χώρας μας στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη».