Με «όπλο« τις πωλήσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, άνοιξε τα χαρτιά της στη διάρκεια παρουσίασης σε θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές, στα πλαίσια του «Greek Investment Day» που διοργάνωσε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 στο Παρίσι.

Υψηλές πωλήσεις και νέες επενδύσεις
Ειδικότερα, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντίνου Τραγούδα, Διευθυντή Έρευνας, Ανάπτυξης & Αειφορίας της εταιρείας στο Dairy Conference 2024, η Κρι Κρι παρουσίασε στα ενδιαφερόμενα μέρη που παρέστησαν στην εκδήλωση, κάποια προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με την πορεία της εντός του 2023, σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 210 εκατ. ευρώ, ενώ το EBIT για την ίδια χρονιά αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 41 και 44 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύκλος εργασιών το 2022 διαμορφώθηκε στα 171,88 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της εξάπλωσης των προϊόντων της στο εξωτερικό, η Κρι Κρι έκανε γνωστό πως το 50% των εσόδων της προέκυψε από εξαγωγές. Όσον αφορά τις επενδύσεις για την τρέχουσα χρονιά, είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, με τον κ. Τραγούδα να κάνει λόγο ακόμα και για επενδυτικό πλάνο που θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ, με τις πρώτες επενδύσεις να δρομολογούνται ίσως και μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Τέλος για το 2024, έτος εορτασμού για τα 70 χρόνια πωλήσεων παγωτού της Κρι Κρι, η εταιρεία αναμένεται να ενισχύσει τη σειρά Master Rich, ενώ θα εγκαινιάσει την πρώτη σειρά επώνυμου λειτουργικού παγωτού στην ελληνική αγορά, υπό το brand του Super Spoon, με υψηλή πρωτεΐνη και 0% προσθήκη ζάχαρης. Τέλος, προχωρά και σε επανασχεδιασμό των συσκευασιών της σειράς Frozen Yogurt, η οποία θα εμπλουτιστεί με ακόμη δύο επιλογές.