Η Καυκάς προχώρησε με σημαντικές επενδύσεις στον ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό της, ολοκληρώνοντας μία μεγάλη πρώτη φάση του έργου «ATLAS», όπως ονομάστηκε.
Πιο συγκεκριμένα, η Καυκάς, με στρατηγικό συνεργάτη τη SAP και υπεύθυνη υλοποίησης την IBM, υιοθέτησε έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που βασίζεται κυρίως στις τεχνολογίες SAP Rise (S/4HANA, IS-Retail, Advanced EWM, CPQ, Success Factor) και στο οικοσύστημα της Microsoft (Microsoft365, Azure Data Warehouse/PowerBI/ML, CRM D365, Power Automate), όλα αναπτυγμένα στο Cloud. Επιπλέον, για την αποτελεσματική διαχείριση των υλικών και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του διεθνούς προτύπου ETIM, επιλέχθηκε η πλατφόρμα PIM (Product Information Management) της Inriver για αποτελεσματική διαχείριση των πολλών χιλιάδων υλικών που διαθέτει η εταιρεία.

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού μετασχηματισμού της, η εταιρεία κάνει ξεχωριστή μνεία στο νέο υπερσύγχρονο κέντρο διανομής (DC) με νέες προηγμένες εγκαταστάσεις, τόσο στην κατασκευαστική του δομή όσο και στις τεχνολογίες που λειτουργούν σε αυτό. Με 16.000 τ.μ., 13,000 παλετοθέσεις, μηχάνημα αυτόματης κοπής καλωδίων και αιχμή του δόρατος το ρομποτικό σύστημα AutoStore – ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αποθήκευσης και ανάκτησης υλικών- και σε συνδυασμό με ένα ισχυρό σύγχρονο σύστημα WMS, το Advanced EWM της SAP, το νέο DC της Καυκάς, επιτρέπει την αυξημένη ταχύτητα και την ευελιξία στη διαχείριση ενός αυξημένου αποθέματος χιλιάδων υλικών και άρα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών.