Με το λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων, την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητάς της με επενδύσεις ύψους 27,3 εκατομμυρίων ευρώ και τη «στροφή» στον καφέ σκοπεύει να αντισταθμίσει η Καραμολέγκος το δύσκολο 2021. Τα παραπάνω σημείωσε ο επικεφαλής της αρτοβιομηχανίας, κ. Μανώλης Καραμολέγκος, κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας.
Σχετικά με τις προοπτικές του 2021, ο κ. Καραμολέγκος εκτίμησε ότι το άνοιγμα της εστίασης και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που έμειναν κλειστές για μεγάλο διάστημα του 2020, θα φέρει πτώση στη ζήτηση και τις πωλήσεις για τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ.

Όπως τόνισε ωστόσο, θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν οι απώλειες αυτές με καινοτόμα προϊόντα, που στόχο θα έχουν να «κρατήσουν» τους καταναλωτές. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμολέγκος αναφέρθηκε στη νέα επένδυση της επιχείρησης για την κατασκευή μίας νέας παραγωγικής μονάδας αλλά και ενός υπερσύγχρονου κτιρίου αποθήκευσης και διανομής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Οκτωβρίου 2021, μειώνοντας τα κόστη λειτουργίας και αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Επιπλέον, η εταιρεία ξεκινά να δίνει βάρος στο κομμάτι του καφέ. Σχετικά με την αλυσίδα Απολλώνιον, ο κ. Καραμολέγκος ανακοίνωσε πως εντός των προσεχών δύο εβδομάδων θα ανοίξει νέο κατάστημα στη Γλυφάδα, ενώ στόχος είναι να επανέλθει στους τζίρους του 2019, μετά το πολύ δύσκολο για τον κλάδο εστίασης 2020.

Ανοιχτοί σε ξένα funds
Αναφορικά με την πιθανότητα εξαγοράς, λόγω της πρόσφατης κινητικότητας στην αγορά τροφίμων από ξένα funds, ο επικεφαλής της Καραμολέγκος σημείωσε ότι «δεν έχει χτυπήσει κανείς την πόρτα μας, αν γίνει θα τον ακούσουμε». Σχετικά με τη νέα επένδυση της Μάννα – Τσατσαρωνάκης, η οποία απέκτησε το εργοστάσιο της Κατσέλης στις Αχαρνές, ο κ. Καραμολέγκος τη χαρακτήρισε καλοδεχούμενο και αξιόλογο ανταγωνιστή, τονίζοντας πως «ίσως κι εκείνος βλέπει αυτές τις ευκαιρίες που βλέπουμε κι εμείς».