Μια νέα συνέργεια ξεκινάει, που εστιάζει στον τομέα της Εκπαιδευτικής και Βιομηχανικής Ρομποτικής, με σκοπό να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν με τη ρομποτική τεχνολογία μέσα από τη χαρά της διαρκούς παιγνιώδους αναζήτησης, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας. Στόχος είναι τα ίδια τα παιδιά να γίνουν οι ambassadors με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, ερευνητών και επαγγελματιών από το χώρο της Εκπαίδευσης και Βιομηχανίας, ώστε να σχεδιάζουν καινοτόμα ρομπότ, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με προσδοκώμενη υπεραξία στην υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Οι δύο καινοτόμοι οργανισμοί, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και η Gizelis Robotics, πραγματοποιούν ένα σημαντικό βήμα, παρέχοντας νέες βιομηχανικές πρακτικές ως ευκαιρίες ανάπτυξης των ικανοτήτων των παιδιών. Η Gizelis Robotics, είναι σήμερα ο κορυφαίος Integrator ρομποτικών συστημάτων και εφαρμογών που ενσωματώνουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης & smart manufacturing. Παράγει πρωτοποριακή -made in Greece- τεχνολογία αιχμής «beyond the Industry 4.0» που απευθύνεται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Με τη νέα στρατηγική συνεργασία, επενδύει στο παραγωγικό και τεχνολογικό μέλλον της νέας γενιάς.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα σημειώνει: «Η συνεργασία με την Εταιρία Gizelis ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη σταθερή στόχευση μας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία. Η Ρομποτική και η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελούν διαχρονικά μέρος της των προγραμμάτων σπουδών μας αλλά και των απογευματινών δραστηριοτήτων και ακαδημιών του σχολείου. Το όραμα της Gizelis Robotics Academy μας βρίσκει αρωγοώς και συνοδοιπόρους στον σταθερό δρόμο που ακολουθούμε πάνω στο τρίτπυχο Γνώσεις – Δεξιότητες – Αξίες για να παρέχουμε στους μαθητές μας τις απαραίτητες Ικανότητες του 21ου αιώνα ώστε να γίνουν Παγκόσμιοι Πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα.