Πάνω από 250 εκατ. δολάρια επένδυσαν η Google σε συνεργασία με τη Chevron στην ΤΑΕ Technologies, η οποία συνιστά μια startup στον κλάδο της πυρηνικής σύντηξης, μιας διαδικασίας παραγωγής καθαρής ενέργειας από υδρογόνο. Ως εκ τούτου, η TAE Technologies έχει φτάσει σε αξία τα 1,2 δισ. δολάρια, μέσω διάφορων γύρων χρηματοδότησης από επενδυτές.
Η σχέση του τεχνολογικού κολοσσού με την ΤΑΕ δεν είναι πρόσφατη, καθώς η Google συνεργάζεται με την TAE Technologies από το 2014, με την πρώτη να παρέχει παρέχοντας συστήματα υπολογιστών και λειτουργικών τεχνητής νοημοσύνης στην εταιρεία.

Χρειάστηκαν, ωστόσο, 8 χρόνια για πειστεί να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες του συνεργάτη της, ελέω και των εξελίξεων στην ενέργεια, παγκοσμίως. Από την πλευρά του, το στέλεχος της Chevron, Τζιμ Γκέιμπλ ανέφερε σε δήλωση του μετά από την γνωστοποίηση της επένδυσης στην TAE Technologies πως η εν λόγω εταιρεία όπως και ο γενικότερα ο κλάδος της πυρηνικής σύντηξης έχουν την προοπτική να αποτελέσουν ένα βασικό παράγοντα την σταθεροποίηση του δικτύου ενέργειας, καθώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κερδίζουν μεγαλύτερο μερίδιο στο ενεργειακό μείγμα».