Το υψηλότερο πιστοποιητικό βιωσιμότητας (Πλατινένιο πιστοποιητικό), από τον οργανισμό αξιολόγησης EcoVadis απέσπασε ο Όμιλος Jungheinrich.
Η είδηση, που επιβεβαιώνει την συνεχή επένδυση του Ομίλου στη βιώσιμη ανάπτυξη, έρχεται με φόντο την ανακοίνωση της λειτουργίας δεύτερου εργοστασίου ανακατασκευής στη Ρουμανία.

Διαμορφώνοντας τα intralogistics και την αποθήκη του μέλλοντος
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο για την αξιολόγηση της εταιρικής ευθύνης, η EcoVadis απονέμει πλατινένια (Platinum) πιστοποίηση μόνο στο κορυφαίο 1% των πιστοποιημένων εταιρειών. Συνολικά, η EcoVadis έχει αναλύσει τη βιωσιμότητα περισσότερων από 85.000 εταιρειών.

O Δρ. Lars Brzoska, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG, επισημαίνει ότι: «Η Jungheinrich δημιουργεί βιώσιμη αξία. Για εμάς ως “οικογενειακή” εταιρεία, αυτό σημαίνει με απλούς όρους ότι συνδυάζουμε την κοινωνική και οικολογική ευθύνη με την κερδοφόρα ανάπτυξη. Αυτή η εικόνα του εαυτού μας, μας οδηγεί να διαμορφώσουμε τα intralogistics και την αποθήκη του μέλλοντος. Το πλατινένιο πιστοποιητικό EcoVadis είναι μια μεγάλη επιβεβαίωση για εμάς και, φυσικά, μια υποχρέωση να συνεχίσουμε την πορεία μας στο μέλλον».

Δεύτερο εργοστάσιο στο Ploiesti
Πρόσφατα, η Jungheinrich ανακοίνωσε ότι ανοίγει το δεύτερο εργοστάσιο ανακατασκευής στο Ploiesti της Ρουμανίας. Με αυτές τις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες καλύπτουν περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα, η εταιρεία ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ανακατασκευασμένα μηχανήματα και δημιουργεί δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη. Στο Ploiesti θα ανακατασκευάζονται και θα διανέμονται στην ευρωπαϊκή αγορά, τα ηλεκτροκίνητα παλετοφόρα πεζού χειριστή EJE και τα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα αντιβάρου EFG. Με αυτήν την επένδυση, η Jungheinrich αποτελεί παράδειγμα για την κυκλική οικονομία στον τομέα των Intralogistics, δίνοντας τη δυνατότητα στη βιομηχανία να χρησιμοποιεί βιώσιμα ανακατασκευασμενα μηχανήματα.

Η Jungheinrich είναι η πρώτη εταιρεία του βιομηχανικού κλάδου, που ανταποκρίνεται στην πρόκληση της ανακατασκευής μηχανημάτων κορυφαίας ποιότητας. Με το νέο εργοστάσιο στο Ploiesti, η Jungheinrich επεκτείνει περαιτέρω τις υπάρχουσες ικανότητές της και βελτιστοποιεί τις δομές και τις διαδικασίες της στον τομέα του μεταχειρισμένου εξοπλισμού. Εκτός από τη Δρέσδη, το Ploiesti είναι η μεγαλύτερη τοποθεσία της Jungheinrich για την ανακατασκευή μηχανημάτων. Ανοίγοντας το νέο αυτό εργοστάσιο, θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα σε αυτόν τον τομέα κατά 25% έως το 2025.

Όπως διευκρινίζεται, ενώ η ανακατασκευή των EJE και EFG πραγματοποιείται στην τοποθεσία Ploiesti, το εργοστάσιο της Δρέσδης είναι υπεύθυνο για όλους τους άλλους τύπους μηχανημάτων καθώς και για τα system trucks. Όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα πωλήσεων της Jungheinrich παραδίδουν τα μηχανήματά τους, τα οποία επιστρέφονται κυρίως από συμβόλαια μίσθωσης, στα δύο εργοστάσια για επισκευή. Επιπλέον, η ανακατασκευή για την ασιατική αγορά πραγματοποιείται στην Μπανγκόκ και στο Qingpu της Κίνας.