Η εταιρεία Sparkle, πρώτος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, εταιρεία του Ομίλου TIM ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Metamorfosis II, του πρώτου «πράσινου» Κέντρου Δεδομένων στην Ελλάδα και ενός από τα μεγαλύτερα Data Centers και προηγμένα στην Ευρώπη.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Μεταμόρφωσης στην Αθήνα, καλύπτει μια έκταση 6.000 τ.μ. με χωρητικότητα έως 700 rack και ισχύ 7,7 MW. Το Metamorfosis II, ακολουθώντας τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμο περιβάλλον και ανάπτυξη, διαθέτει τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα ισχύος και ψύξης, από άποψη ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της τάξης περίπου των 28.000 τόνων ετησίως.

Η Ιταλική εταιρεία από το 2001 έχει αυξανόμενη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα. Μόνο την τελευταία πενταετία έχει επένδυνση πάνω από 20 εκ. ευρώ. Η θυγατρική της Sparkle διαθέτει πλέον, συνολικά τέσσερα Κέντρα Δεδομέων στην Ελλάδα (δύο στην Μεταμόρφωση, ένα στο Κορωπί και ένα στα Χανιά), συνολικής έκτασης 14.000 τ.μ. και ισχύος 13,7 MW.
Η πορεία και το πρόσφατο επενδυτικό εγχείρημα του ιταλικού κολοσσού στην Ελλάδα αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω ώθηση στους τομείς του Cloud και των Data Centers στην ελληνική αγορά.