-->

Syskevasia’24 & RetailPack’24: Ραντεβού στο Metropolitan Expo

Μόλις 4 μήνες απέμειναν για την έναρξη της «SYSKEVASIA’24», της καθιερωμένης 18ης Διεθνούς Έκθεσης Συσκευασίας, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων & Logistics που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo. Η φετινή διοργάνωση αναμένεται πιο δυναμική από κάθε άλλη χρονιά, με περισσότερους από 220 εκθέτες από Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί νέοι συμμετέχοντες.

Η έκθεση θα εκτείνεται σε τρεις αίθουσες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών. Στην Αίθουσα 2 θα παρουσιαστούν τα υλικά συσκευασίας και το Printing Show, ενώ η Αίθουσα 3 θα φιλοξενήσει μηχανολογικό εξοπλισμό, συστήματα αποθήκευσης, με τους αυτοματισμούς και την ρομποτική να έχουν δεσπόζουσα θέση ώστε να παρουσιαστούν όλες οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Για πρώτη φορά, το Hall 4 θα είναι ανοιχτό, δίνοντας έμφαση στη βιομηχανική, λιανεμπορική και χονδρεμπορική συσκευασία, με την ενότητα RETAIL PACK που θα αναδείξει υλικά συσκευασίας και υπηρεσίες χονδρικού και λιανικού εμπορίου, τεχνολογίες retail, e-commerce και συναφείς υπηρεσίες προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα για την προβολή των τελευταίων καινοτομιών και τάσεων στον κλάδο.

O Όμιλος ΑVAX αναλαμβάνει έργο 82 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ

Την υπογραφή σύμβασης με τον Όμιλο Mass Group Holding (MGH) για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας ανοικτού κύκλου ισχύος 282ΜW στο Ιράκ, ανακοινώνει ο Όμιλος ΑΒΑΞ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 82 εκατ. δολαρίων. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στην περιοχή Bismayah της Βαγδάτης στο Ιράκ ενώ η κατασκευή θα διαρκέσει 12 μήνες και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Η μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο, θα αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο 9F.04 της General Electric και θα σχεδιαστεί με δυνατότητα μελλοντικής μετατροπής από ανοικτό σε συνδυασμένο κύκλο και περαιτέρω αύξησης τόσο του παραγόμενου φορτίου όσο και του σχετικού βαθμού απόδοσης.

Πρόκειται για την 3η ενεργειακή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που ανατίθεται στην ΑΒΑΞ στον ενεργειακό σταθμό της Bismayah και θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2025. Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων έργων της Φάσης 2 και 3 του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Bismayah του Ιράκ, καθώς και του εν εξελίξει έργου του Mintia Power Plant στη Ρουμανία, η ανάθεση της νέας μονάδας επισφραγίζει την παρουσία του Ομίλου ΑΒΑΞ σε μεγάλα ενεργειακά έργα διεθνούς βεληνεκούς και ανανεώνει ακόμα μια φορά την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των ομίλων MGH και ΑΒΑΞ. Ο Όμιλος ΑΒΑΞ παραμένει προσηλωμένος σε έργα υψηλής απόδοσης τα οποία αναδεικνύουν παράλληλα την αξιοπιστία και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει διαχρονικά, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Αtlantis Engineering: Νέες συνεργασίες με Barilla, Βίκος και ΔΕΔΔΗΕ

Τα 43 νέα project, σε 10 χώρες, που ξεκίνησε εντός του 2023 η Αtlantis Engineering, αποτελούν το επιστέγασμα μιας 25ετούς πορείας με συνεχή αναπτυξιακό βηματισμό. Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας ακόμη επιτυχημένης χρονιάς η οποία συμπεριλαμβάνει νέες συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Αtlantis Engineering έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια ανασκόπηση των δράσεων και των συνεργασιών της για το 2023 παρουσιάζοντας παράλληλα τους πολύτιμους συνεργάτες και τις νέες καινοτομίες στα προϊόντα της.

Η ετήσια αυτή αναφορά συμπεριλαμβάνει τις νέες συνεργασίες και τα success stories των πελατών της στην εσωτερική αγορά με εταιρείες όπως είναι οι: Fibran, Sani/IKOS Group, Βίκος, Porto Karras, ΔΕΔΔΗΕ, Όμιλος Barilla κ.α.. Με την ευκαιρία της 25ης επετείου, η Αtlantis Engineering ανατρέχει στα σημαντικότερα ορόσημα, υπογραμμίζοντας τις στιγμές που καθόρισαν την εξέλιξη και επιτυχία της. O CCO της εταιρείας, Γιώργος Ευφραιμίδης, τόνισε πως τα σημεία που χαρακτηρίζουν την Atlantis Engineering είναι «η συνέπεια στο όραμα της για “Βιώσιμη συντήρηση που θα βελτιώνει τη ζωή κάθε ανθρώπου” και η συνεχής εμβάθυνση σε τεχνολογικές λύσεις που θα προσφέρουν αποτελεσματικά λογισμικά σε κάθε επαγγελματία της συντήρησης».

 

Hellenic Nickel: Η σχέση της νέας εταιρείας με τη Λάρκο

Στην ίδρυση της εταιρείας Hellenic Nickel πριν από λίγες ημέρες προχώρησαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η AD Holdings, με έδρα το Λίχτενσταϊν, με την νεοσυσταθείσα να αποτελεί όπως όλα δείχνουν το διάδοχο σχήμα της Λάρκο. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2023 η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τα περιουσιακά στοιχεία της Λάρκο.

Σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση στο ΓΕΜΗ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AD Holdings αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Σουρέτης, ο οποίος εργάστηκε για πολλά έτη σε επιτελικές θέσεις στον Όμιλο Intrakat και αυτή τη στιγμή κατέχει θέση συμβούλου στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν ακόμη ως εκτελεστικά μέλη οι κ.κ. Εμμανούηλ Μουστάκας, Βασίλειος Χονδρός και Joseph Harry Plumbly.

Παράλληλα, ως σκοποί της Hellenic Nickel, ορίζονται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση μεταλλουργικών εργοστασίων και συναφών και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και υποδομών, η λειτουργία και εκμετάλλευση μεταλλείων κάθε είδους, ιδιόκτητων ή μισθωμένων ή παραχωρημένων, η εξόρυξη, εξαγωγή, παραγωγή, ανάκτηση, διύλιση, επεξεργασία, πώληση, εκμετάλλευση, εμπορία και εξαγωγή μεταλλευμάτων, μετάλλων και ορυκτών, στην Ελλάδα και διεθνώς αλλά και η πώληση, εκμίσθωση και γενικά διάθεση και η απόκτηση, μίσθωση και χρήση ακινήτων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως ως κύριος ΚΑΔ δραστηριότητας της νέας εταιρείας περιγράφεται η εξόρυξη μεταλλευμάτων και συμπυκνωμάτων νικελίου, κύρια δραστηριότητα, δηλαδή, της Λάρκο.

Επέκταση Εργοστασίου Κατασκευής Διατάξεων Ετικετοποίησης

Ο Όμιλος Θεοδώρου ανακοίνωσε την επέκταση του εργοστασίου κατασκευής συστημάτων και διατάξεων αυτόματης επικόλλησης ετικετών σε προϊόντα, σε νέο χώρο 2.000 τ.μ. στην Παιανία. Διαθέτοντας πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή labelling systems, ο Όμιλος Θεοδώρου έχει παραδώσει περισσότερες από 500 διατάξεις labelling σε βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, φαρμάκων, καλλυντικών, κλπ.

Τα συστήματα labelling της Θεοδώρου ενσωματώνουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες του Industry 4.0 (IoT, έξυπνες κάμερες και αισθητήρια, 5G, AI, MES, robotics, κλπ) και μπορούν να συνδυαστούν με συστήματα κωδικοποίησης, print & apply, serialization, aggregation, ζύγισης, channelizing, ιχνηλασιμότητας, tamper evident και ασφάλειας προϊόντων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι έχουν παραδοθεί ήδη 85 διατάξεις serialization στις περισσότερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο Όμιλος Θεοδώρου δραστηριοποιείται από το 1985 στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων αυτοματοποίησης και αύξησης παραγωγικότητας για τη βιομηχανική συσκευασία και την εφοδιαστική αλυσίδα. Παρέχει λύσεις οι οποίες σχεδιάζονται με γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους, τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των προϊόντων και την προσαρμογή στις οικονομικές και τεχνικές δυνατότητες των πελατών του.

 

Τιτάν – Sinoma CBMI: Ενώνουν δυνάμεις για την καινοτομία στην παραγωγή τσιμέντου

Ο Όμιλος Τιτάν και η Sinoma CBMI, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία τσιμέντου και στην παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διερεύνηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών, με στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών στην παραγωγή τσιμέντου. Συνεχίζοντας το ιστορικό επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, όπως ήταν η κατασκευή του υπερσύγχρονου εργοστασίου τσιμέντου του Τιτάνα στην Αλβανία το 2010, ο Τιτάν και η Sinoma σχεδιάζουν νέες συμπράξεις.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τομείς όπως οι τεχνολογίες καυσίμων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, οι τεχνολογίες ψύξης, η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στην παραγωγή τσιμέντου, η ψηφιακή διαχείριση των αποθηκών ανταλλακτικών, οι αρθρωτές λύσεις άλεσης καθώς και οι τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα. Εστιάζει, επίσης, στην έρευνα και στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων παραγωγής με βάση ψηφιακά δεδομένα, στη βελτιστοποίηση της διακίνησης προϊόντος ή/και πρώτων υλών (logistics), στην αυτοματοποίηση των εργοστασίων, στην ανάκτηση θερμότητας προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στις έξυπνες τεχνολογίες εξόρυξης, καθώς και στην αποτελεσματική άλεση αργίλου και άλλων συμπληρωματικών τσιμεντοειδών υλικών.

Ο κ. Marcel Cobuz, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Τιτάν, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Sinoma θα ενισχύσει τη στρατηγική μας για την πράσινη ανάπτυξη με ορίζοντα το 2026, ωφελώντας αμοιβαία και τις δύο εταιρείες και προωθώντας την αποτελεσματικότητά μας σε διάφορα μέτωπα. Μαζί, μετασχηματίζουμε τον τομέα των δομικών υλικών προς ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα». Ο κ. Tong Laigou, Εκτελεστικός Διευθυντής της Sinoma CBMI, σχολίασε: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία με τον Τιτάνα στα πεδία της πράσινης ανάπτυξης και των χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της ψηφιακής νοημοσύνης και της λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων».