-->

Νέα μονάδα σκυροδέματος από την Βιδάλης Μπετόν

Aκόμη μια περιβαλλοντική αδειοδότηση νέας βιομηχανικής μονάδας δημοσιεύθηκε προ ημερών, αυτή τη φορά για την παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος από την εταιρεία «Βιδάλης Μπετόν ΑΒΕΕ», στην Τήνο. Η έγκριση αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής σκυροδέματος, μονάδας επεξεργασίας & αποθήκευσης αεκκ & λοιπών στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων (ογκωδών), κομποστοποίησης, αποθήκευσης & εμπορίας οικοδομικών υλικών, παραγωγής τσιμεντοπροϊόντων, υδρογεώτρησης, εφεδρικού Η/Ζ & πρατήριου καυσίμων ιδιωτικής χρήσης. Τοποθεσία της επένδυσης είναι η θέση «Καμίνια» της ΤΚ Κάμπου του Δήμου Τήνου, σε συνολική μισθωμένη έκταση 20.463,54 τ.μ., από τα οποία ωστόσο εξαιρούνται 5.715,27 τ.μ. επειδή βρίσκονται εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου της Τήνου, όπου δεν επιτρέπονται βιομηχανικές και συναφείς δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αναλυτική ΑΕΠΟ, η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα:
• Μονάδα έτοιμου σκυροδέματος με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα φόρτωσης σε συνδυασμό με mixer βίαιας ανάμειξης και δυναμικότητα 120 πι3/ώρα.
• Μονάδα παραγωγής τσιμεντοπροϊόντων, η οποία θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη σκυρόδεμα που θα παράγεται από την aπαραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.
• Μονάδα ανακύκλωσης στερεών και μη επικίνδυνων ΑΕΚΚ με δυναμικότητα επεξεργασίας 60 τόνους/ώρα.
• Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων.
• Χώρο αποθήκευσης και διακίνησης οικοδομικών υλικών.
• Υδρογεώτρηση.
• Έναν κινητό οικίσκο δίπλα στη μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, ο οποίος θα χρησιμοποιείται ως εργαστήριο ελέγχου ποιότητας του σκυροδέματος.

Σημειώνεται ότι στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της Βιδάλης Μπετόν (για τη χρήση 2022), ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 2.606.546 ευρώ, από 1.927.176 ευρώ το 2021, αυξημένος κατά περίπου 35% και τα κέρδη πρό φόρων άγγιξαν τα 211.121 ευρώ, αυξημένα κατά 33%.

 

Πρόεδρος δεπα εμπορίας ο ρόλος του φυσικού αέριου στην πορεία προς την απανθρακοποίηση

Για τον επίκαιρο ρόλο του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα στην πορεία προς την καθαρή ενέργεια και την στρατηγική τοποθέτηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο σημερινό ενεργειακό τοπίο μίλησε στο 9ο Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί κρίσιμο συμπλήρωμα των ΑΠΕ στην παρούσα φάση προσθέτοντας ότι «θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία προς την απανθρακοποίηση των ενεργειακών συστημάτων της χώρας». Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα της θερμικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, όπως η σχεδιαζόμενη μονάδα που συμμετέχει η ΔΕΠΑ, οι οποίες ακόμη καλύπτουν το κενό το οποίο δημιουργεί η διαδικασία απολιγνιτοποίησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή της σε μεγάλα διεθνή έργα υποδομής, όπως ο IGB και ο FSRU Αλεξανδρούπολης, τα οποία θωρακίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και ενισχύουν τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, τόνισε πως η εταιρεία επενδύει στην καθαρή ενέργεια, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις. Τέλος, έκανε γνωστό πως η ΔΕΠΑ προετοιμάζεται ήδη για την αξιοποίηση των «πράσινων» καυσίμων, του υδρογόνου και του βιομεθανίου, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και θα έχουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος μελλοντικά.

Καπήλευση της ταυτότητας του «Ελληνικού Γιαουρτιού» καταγγέλλει ο ΣΕΒΓΑΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) αναφορικά με προϊόν γιαουρτιού που εντοπίστηκε στην αγορά της Ν. Κορέας, από την εταιρεία Trimona Foods με έδρα τη Νέα Υόρκη, στην οποία αναγραφόταν «Άστε τους Έλληνες να έχουν τους φιλοσόφους τους, αφήστε το γιαούρτι σε εμάς». Ο ΣΕΒΓΑΠ κάνει λόγο για δυσφήμιση και προσβολή του εθνικού μας προϊόντος, τονίζοντας ότι: «Αυτό το θέμα δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο δια-εταιρικής διένεξης όπου μια εταιρεία θα προσφύγει κατά μιας άλλης εταιρείας για να αποδείξει ότι οι ενέργειες της μιας θίγουν με παράνομο τρόπο τα συμφέροντα της άλλης, αλλά είναι ένα εθνικό θέμα που θίγει κατάφορα τα δικαιώματα και τις αξίες του εθνικού μας προϊόντος, παραπληροφορώντας τους καταναλωτές όλων των ξένων αγορών στο μέγιστο βαθμό». Με βάση τα παραπάνω ο Σύνδεσμος ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργείων (Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Εξωτερικών) σε κάθε επίπεδο (διοικητικό, διπλωματικό κτλ.).

Οι προκλήσεις και τα θετικά σημάδια για την ελληνική μεταποίηση

Tα ευρήματα της έρευνας για τον Σφυγμό της Επιχειρηματικότητας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική μεταποίηση που υλοποίησε η ΕΥ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ συζήτησαν ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος Επικεφαλής του ΣΕΒ και ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Εταίρος και επικεφαλής CESA Accounts & Markets Leader EY Ελλάδος στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Αναφερόμενος στην ελληνική πραγματικότητα που αφορά στις επιχειρήσεις του κλάδου, ο επικεφαλής του ΣΕΒ σημείωσε, πώς χρειάζεται μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στο ενεργειακό κόστος στην μετάβαση, σύνδεση πανεπιστημίων και επιχειρήσεων στον τομέα έρευνας, καθώς και του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων με τις παραδοσιακές όπως και εκπαίδευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. «Η βιομηχανία και η ανάπτυξη είναι σημαντικοί κρίκοι για κάθε οικονομία. Το βάρος πρέπει να πέσει στην έρευνα και την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε περισσότερη βιομηχανία και περισσότερη καινοτομία» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Τέλος, κ. Θάνος Μαύρος, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος – Επικεφαλής Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διεπιχειρησιακών Λειτουργιών EY Ελλάδος και EY CESA, παρουσίασε μερικά από τα κρίσιμα συμπεράσματα της έρευνας. Στα θετικά σημεία για την πορεία της αγοράς εντάσσονται οι επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ευρωπαϊκές αλυσίδες αξίας, το δυναμικό εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας, η πρόοδος επενδύσεων για ενεργειακή αυτονομία κι ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Περνώντας στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ο ελληνικός κλάδος της μεταποίησης εντάσσονται: το υψηλό ενεργειακό κόστος, οι ασφυκτικοί στόχοι της πράσινης μετάβασης, τα μικρά εταιρικά μεγέθη, οι τεράστιες ανατροπές από την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης και η δυσκολία εύρεσης ταλέντου.

Siemens: Η πλατφόρμα που συνδυάζει τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο

Οικοσύστημα είναι ένα σύστημα στο οποίο τα έμβια είδη και το μη έμβιο περιβάλλον τους αλληλεπιδρούν ως λειτουργική μονάδα, με τη βιοποικιλότητα να παίζει ζωτικό ρόλο στις υπηρεσίες οικοσυστήματος. Αυτή η έννοια, μεταφερμένη στον επιχειρηματικό και τεχνολογικό περιβάλλον, συνοψίζει ένα κομμάτι της φιλοσοφίας της Siemens A.E., η οποία αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και χτίζει την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος εταίρων που θα υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της απόδοσης, της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητάς του. Σε αυτό το οικοσύστημα μας προσκάλεσε ο Δρ. Βασίλης Χατζίκος, CEO της Siemens A.E., στο πλαίσιο της πρόσφατης τεχνολογικής εκδήλωσης με τίτλο «Siemens Xcelerator-Accelerate your digital transformation». Εκεί παρουσιάστηκε η ψηφιακή επιχειρηματική πλατφόρμα, Siemens Xcelerator, η οποία έχει ως αποστολή την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των βιομηχανιών κάθε μεγέθους. Συνδυάζοντας τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο, η πλατφόρμα περιλαμβάνει το portfolio των προηγμένων τεχνολογιών της Siemens, λύσεις hardware και software, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός πανίσχυρου οικοσυστήματος, μεταξύ πελατών, συνεργατών και προγραμματιστών.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Peter Koerte, Chief Technology & Chief Strategy Officer, Siemens AG, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της στρατηγικής της εταιρείας, καθώς και των παγκόσμιων ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων. Tα προνόμια που πηγάζουν από την εφαρμογή ισχυρών τεχνολογιών, όπως τα digital twins, η τεχνητή νοημοσύνη και το edge computing, οι οποίες βρίσκονται στο Siemens Xcelerator και ενδυναμώνουν τους πελάτες στο ταξίδι της ψηφιακής τους μεταστροφής ήταν οι βασικές θεματικές της παρουσίασής του. «Η Siemens Ελλάδος έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την ενσωμάτωση του Siemens Xcelerator στην τοπική αγορά και είμαστε περήφανοι που σημαντικοί πελάτες στην Ελλάδα έχουν ήδη εμπιστευτεί λύσεις μέσα από το Siemens Xcelerator.

Η Siemens είναι ένας αξιόπιστος τεχνολογικός συνεργάτης, με έμπειρες ομάδες που επιτρέπουν στους πελάτες να επωφεληθούν γρήγορα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους», υπογράμμισε ο Δρ. Peter Koerte. Η διαχείριση της ενέργειας και του κόστους είναι ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα με τη βιωσιμότητα να αναδύεται ως κρίσιμο παράγοντα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν στη συνολική στρατηγική τους. Ο Χάρης Τολούμης, Head of Digital Solutions and Key Account Manager της Siemens A.Ε., αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτό το ζήτημα, παρουσιάζοντας το κατάλληλο portfolio της Siemens.

Επιτυχημένα case studies
Στην κεντρική σκηνή παρουσιάστηκαν δύο επιτυχημένες εφαρμογές τεχνολογιών της Siemens. To πρώτο case αφορούσε στη στρατηγική συνεργασία που πραγματοποίησε η Siemens με την PRODEA Investments. Η δεύτερη εφαρμογή παρουσιάστηκε από τον Δρ. Βασίλη Χατζίκο, από κοινού με την CEO του Ομίλου Ravago, Κλαίρη Ροντήρη. Σε αυτή την περίπτωση αξιοποιήθηκε η λύση του digital twin ενός αναδευτήρα, απαραίτητου για τις απαιτητικές διαδικασίες παραγωγής της Ravago Hellas. Στόχος η μείωση της ενέργειας και του χρόνου διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, καθώς και η έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν αστοχιών. Αποστολή στους Δελφούς

 

«Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα»: Διπλασιασμός των κονδυλίων

Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα – Α’ Κύκλος» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, τα συνολικά κονδύλια – επιδοτήσεις και φορολογικές απαλλαγές- ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ από 150 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στην προκήρυξη του Α’ Κύκλου. Ενισχύονται συνολικά 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό της επιδότησης υπερδιπλασιάζεται και ανέρχεται από τα 75 εκατ. ευρώ στα 175 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής για το 2022 ανέρχεται από τα 75 εκατ. στα 125 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αυξάνονται από 123 σε 256, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα κονδύλια της επιδότησης (175 εκατ. ευρώ) και των φορολογικών απαλλαγών (125 εκατ. ευρώ) ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από την αρχική πρόβλεψη. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Τόσο η βιομηχανία όσο και τα logistics αποτελούν πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα μας δημιουργώντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Προωθούμε αποφασιστικά τον ύψιστης προτεραιότητας στρατηγικό στόχο, την επαναβιομηχάνιση της χώρας».

Agroenergy Solar 2: €110 εκατ. για πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στον Πηνειό

Την ένταξη «πράσινης» επένδυσης προϋπολογισμού €109,9 εκατ. στις «εμβληματικές επενδύσεις» αιτείται η Akuo Energy Greece, μέσω θυγατρικής της. Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας Agroenergy Solar 2 Μονοπρόσωπη Α.Ε., κατατέθηκε στην Enterprise Greece με την υπ’ αριθ. 13400/22-12-2023 αίτηση, και θα βρίσκεται υπό διαβούλευση έως και τις 18 Απριλίου.
Το υπό μελέτη έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού, στην επιφάνεια ταμιευτήρων νερού (ΤΟΕΒ Πηνειού) με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 100 MW και στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές) ωφέλιμης χωρητικότητας 200 ΜWh στο Δήμο Κιλελέρ της Π.Ε. Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Επενδυτικό Σχέδιο προϋπολογισμού €109,9 εκ. περιλαμβάνει την κατασκευή πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού και των συνοδών έργων, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών στοιχείων μονοκρυσταλλικού πυριτίου. Ο φορέας επένδυσης αιτείται ένταξη του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως «Εμβληματική Επένδυση Εξαιρετικής Σημασίας» βάσει άρθρου 2 (§1γ), τονίζοντας τη συμβολή της επένδυσης στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, στην καινοτομία, στην τεχνολογία, καθώς και στην οικονομία χαμηλού ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Με το χαρακτηρισμό της επένδυσης ως «Εμβληματικής Εξαιρετικής Σημασίας», αιτείται να λάβει (i) το κίνητρο της ενίσχυσης δαπανών με τη μορφή επιχορήγησης του άρθρου 10 (§3α) και (ii) το κίνητρο της ταχείας αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021.

Mega deal ΔΕΗ – Mytilineos για ενεργειακά έργα 2.000MW σε τέσσερις χώρες

Ο Όμιλος ΔΕΗ και η Mytilineos Energy & Metals υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη και κατασκευή χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων μέχρι 2.000MW σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε έως €2 δισ. με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια και αφορά σε περίπου 90 φωτοβολταϊκά έργα που κατέχει η Mytilineos σε Ιταλία (503 MW), Ρουμανία (516 MW), Βουλγαρία (500 MW) και Κροατία (445 MW), τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Η Mytilineos αναλαμβάνει την ανάπτυξη και κατασκευή των εν λόγω έργων, τα οποία θα αποκτώνται από τον όμιλο ΔΕΗ με την ολοκλήρωση της σύνδεσής τους με τα ηλεκτρικά δίκτυα των ανωτέρω χωρών.

Πού στοχεύουν οι εταιρείες
H συμφωνία εκτιμάται ως σημαντική και για την ενεργειακή μετάβαση, καθώς τα έργα που θα αναπτυχθούν, μπορούν να καλύψουν ανάγκες 320.000 νοικοκυριών και να εκτοπίσουν από την ατμόσφαιρα 3,4 εκατ. τόνους ρύπους CO2. Για τον Όμιλο ΔΕΗ, η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής για ανάπτυξη στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, με βασικό πυλώνα την πράσινη ενέργεια. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων δημιουργίας αξίας μεταξύ των χωρών, μέσω του ενεργειακού διαδρόμου που δημιουργείται. Με την παρουσία του σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, ο Όμιλος ΔΕΗ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες στην κάθε περιοχή και στοχεύει να έχει συνολικά 8,9 GW εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ το 2026.

Παράλληλα, για την Mytilineos, η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης της Μ Renewables, ενώ ο πολυεπίπεδος χαρακτήρας της συμφωνίας (γεωγραφικό εύρος, χρονισμός έργων) αναδεικνύει το βάθος του χαρτοφυλακίου της. Η Mytilineos κατέχει ήδη μια πολύ σημαντική θέση και μακροχρόνια εμπειρία στις αγορές που αποτελούν μέρος της εν λόγω συμφωνίας, ενώ το συνολικό της χαρτοφυλάκιo, μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία και την επένδυση του Καναδά διαμορφώνεται σε 10.500 MW. Ειδικότερα, αναφορικά με την αγορά της Ιταλίας, η συμφωνία αυτή θα προσδώσει περαιτέρω δυναμική για την επιτάχυνση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της με στόχευση μια διευρυμένη παρουσία στον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής ΑΠΕ του ομίλου ΔΕΗ, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η σταδιακή προσθήκη των νέων έργων στο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της ΔΕΗ, σε νέες χώρες, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό, μας δίνει νέες δυνατότητες μόχλευσης στο συνολικό μας πλάνο δημιουργίας ενεργειακών διαδρόμων στην ευρύτερη περιοχή. Η εμπειρία της Mytilineos σε σύνθετα έργα ΑΠΕ και οι προηγούμενες επιτυχημένες συνεργασίες είναι η εγγύηση για την άρτια και έγκαιρη υλοποίηση της συμφωνίας».
Ο Energy Chief Executive Director της Mytilineos, Γιάννης Καλαφατάς, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την ΔΕΗ για την ανάπτυξη έργων πράσινης ενέργειας, μάλιστα διεθνώς, δείχνοντας τις δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν και να είναι καταλύτες της δυναμικής αυτής, για ένα βιώσιμο «πράσινο» μέλλον».