-->

MACPAC: Στο στρατηγικό πλάνο η δημιουργία νέων προϊόντων

Η PREPAC ιδρύθηκε το 1982 σαν προσωπική εταιρεία και δραστηριοποιήθηκε άμεσα στον τομέα της συσκευασίας αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Το 1999, μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, και επέκτεινε τις δραστηριότητές της έτσι ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων συσκευασίας και αναλωσίμων υλικών με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη αύξηση σε ανθρώπινο δυναμικό, πηγές υλικών και τεχνογνωσία. Το 2002 ιδρύθηκε η MACPAC AEBE, θυγατρική εταιρεία της PREPAC AEBE η οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της στον βιομηχανικό χώρο, παράγοντας ποτήρια μίας χρήσης από διογκωμένη πολυστερίνη. Mε την επένδυση αυτή, η PREPAC έχει αποκτήσει δυναμική πανελλαδική παρουσία στην αγορά HORECA.

Απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, ο κ. Χρίστος Παπάζογλου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών MACPAC ΑΕΒΕ και PREPAC ΑΕΒE, σημειώνει ότι οι δύο εταιρείες έχουν ανταποκριθεί δυναμικά μέχρι σήμερα. «Τα προβλήματα όμως, είναι μπροστά. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι, γενικά σε όλη την Ευρώπη, έχει ήδη ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή ύφεση, η οποία έχει αρχίσει να μας ακουμπάει. Σχετικά με το ενεργειακό κόστος, ναι μεν μέχρι στιγμής και με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης έχουμε ανταποκριθεί, αλλά υπάρχει μπροστά μας μια μεγάλη αβεβαιότητα και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στο εγγύς και απώτερο μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά, ο κ. Παπάζογλου.

Επίπλέον, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος αναλύει το στρατηγικό πλάνο των εταιρειών. «Το στρατηγικό πλάνο αφορά στην προσαρμογή μας σε νέα προϊόντα, που σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση της εταιρείας, μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Ειδικότερα, στη βιομηχανική εταιρεία MACPAC (παραγωγή πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης) το στρατηγικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία νέων προϊόντων, που δεν θα υπάγονται στους περιορισμούς της νέας ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης. Την ίδια ώρα, αναπτύσσουμε νέες αγορές για τα υπάρχοντα προϊόντα». Αξίζει να σημειώθεί ότι τον Μάρτιο του 2007, η MACPAC AEBE ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εγκαθιστά γραμμή παραγωγής ποτηριών και καπακιών από πολυεστέρα PET.

Επέκταση της παραγωγής από την «Φωτεινόπουλος»

Μια νέα επένδυση, αυτή τη φορά στον κλάδο της παραγωγής μεταλλικών κουφωμάτων, έρχεται να ενισχύσει ο αναπτυξιακός νόμος. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Φωτεινόπουλος Ευάγγελος και ΣΙΑ Ε.Ε.» με δ.τ. «Φωτεινόπουλος».

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά στην «Επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής μεταλλικών κουφωμάτων» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: Κατασκευή πορτών, παράθυρων και των πλαισίων τους, καθώς και κατωφλίων για πόρτες, από μέταλλο) και θα λάβει χώρα στον Δήμο Πύργου της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Σημειώνεται πως το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης είναι 1.655.490,14 ευρώ.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 1930 όταν ο Ευάγγελος Φωτεινόπουλος, σιδηρουργός, ιδρύει την επιχείρηση στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και δραστηριοποιείται στην εμπορία μετάλλων. Το 1970 ο γιος Νικόλαος Φωτεινόπουλος στρέφεται στην κατασκευή σιδήρου και αλουμινίου. Από το 1996, όταν τα ηνία ανέλαβαν τα εγγόνια Ευάγγελος & Βανέσσα Φωτεινοπούλου, μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια σειρά επεκτάσεων τόσο στις εγκαταστάσεις της όσο και στις δραστηριότητές της.

HELLENiQ ENERGY: Νέα σελίδα στη συνεργασία της με τη SAP

Σε επέκταση της συνεργασίας τους προχωράνε οι εταιρείες HELLENiQ ENERGY και SAP, με την πρώτη να επενδύει στην τεχνολογία επιχειρησιακού μετασχηματισμού RISE with SAP, το SAP Ariba αλλά και το SAP Business Technology Platform για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. «Η ανανέωση της συνεργασίας με την SAP μας προσφέρει πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Αξιοποιώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, επιταχύνεται η πορεία μας προς τη δημιουργία του νέου, προηγμένου και ασφαλούς Digital Core του Ομίλου, επιτυγχάνοντας τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό μέλλον που θα διευρύνει τον ορίζοντα βιώσιμης κερδοφορίας της HELLENiQ ENERGY» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του πρότζεκτ ο Λεωνίδας Κωβαίος, Group IT & Digital Transformation General Manager της HELLENiQ ENERGY.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού μετασχηματισμού της εταιρείας θα υλοποιηθούν:
• Το τελευταίας γενιάς ERP SAP S/4HANA Cloud σε συνδυασμό με τις κάθετες λύσεις Oil&Gas και Retail, για τη διαχείριση των διαδικασιών διύλισης και λιανικής και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων και των πελατών.

• Η λύση SAP Ariba θα υιοθετηθεί για να εξορθολογίσει και να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες προμηθειών της HELLENiQ ENERGY, να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική – χωρίς χαρτιά – διάφανη διαδικασία από την προμήθεια έως την πληρωμή.

• Η λύση SAP Business Technology Platform θα αποτελεί τον καταλύτη προσαρμογής των λύσεων SAP για την κάλυψη των ειδικών αναγκών της HELLENiQ ENERGY και τη διατήρηση της ελευθερίας και της ευελιξίας στους ρυθμούς του Ομίλου. Οι παραπάνω λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud μέσω της SAP και θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες της HELLENiQ ENERGY με στόχο να βελτιώσουν και να κάνουν πιο αποδοτική την καθημερινή εργασία του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.