-->

Gizelis Robotics: Συνεργασία με την Alexandris Engineering

Τη συνεργασία τους με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σύγχρονου αυτοματισμού και ρομποτικής στην αγορά της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν η Gizelis Robotics και η Alexandris Engineering. Η συνεργασία των δύο εταιρειών απευθύνεται στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες βιομηχανικές και παραγωγικές επιχειρήσεις της Βουλγαρίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που αναζητούν λύσεις για την τεχνολογική τους αναβάθμιση στην εποχή του Industry 4.0.

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία της Gizelis Robotics με την πρωτοπόρο εταιρία Alexandris Engineering. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου λύσεις σε μια αναπτυσσόμενη αγορά που καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» δήλωσε ανακοινώνοντας τη συνεργασία ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelils Robotics.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Αλεξανδρής, Δ/νων Σύμβουλος της Alexandris Engineering εξέφρασε τη χαρά του που η εταιρεία του ενώνει τις δυνάμεις της με την Gizelis Robotics.
«Η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ανθρώπων της Gizelis Robotics αποτελούν εχέγγυα για την εφαρμογή λύσεων ρομποτικής και σύγχρονου αυτοματισμού που βελτιώνουν στην πράξη την παραγωγικότητα, ενισχύουν την ποιότητα και διασφαλίζουν ένα αποδοτικό περιβάλλον λειτουργίας για τις επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη συνεργασία ο κ. Αλεξανδρής.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Βιώσιμη ανάπτυξη που συγκρατεί τις τιμές

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιεί την στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη η Κρι Κρι. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κων/νο Τραγούδα, Επικεφαλής Αειφόρου Ανάπτυξης που μίλησε στο INDUSTRY, προχώρησε στην κατασκευή ενός συστήματος περιβαλλοντικής υποδομής, όπου επεξεργάζονται τα λύματα της βιομηχανίας και ο ορός γάλακτος και παράγεται βιοαέριο. Το βιοαέριο χρησιμοποιείται είτε ως καύσιμο προς παραγωγή ατμού, αντικαθιστώντας μέρος του φυσικού αερίου, είτε οδηγείται στη μονάδα συμπαραγωγής 1MW για παραγωγή ενέργειας και θερμότητας.
Η μονάδα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα τη συγκράτηση των τιμών των προϊόντων. Επίσης, η παραγωγή πράσινης ενέργειας και η εξοικονόμηση φυσικού αερίου βοηθάνε στην ενεργειακή σταθερότητα της χώρας.

Οι δράσεις της Κρι Κρι περιλαμβάνουν και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 3MW στις στέγες των κτιρίων, για χρήση της παραγόμενης ενέργειας εντός της βιομηχανίας. «Έχουμε λάβει ήδη την άδεια για 1MW, και αναμένουμε την οριστική προσφορά σύνδεσης και για τα υπόλοιπα 2MW» σημειώνει ο Επικεφαλής Αειφόρου Ανάπτυξης. Υπενθυμίζει τέλος, πως μεγάλη αξία για την Κρι Κρι έχει η και η βιώσιμη συσκευασία, υλοποιώντας έτσι δράσεις όπως η μείωση του βάρους του πλαστικού, καθώς και η αντικατάσταση μέρους του από βιοπαραγόμενο πλαστικό.

Ρεβυθούσα: Μπαίνουν και τα βυτιοφόρα στη μεταφορά LNG

Eγκαινιάστηκε στη Ρεβυθούσα όπου βρίσκονται οι αποθήκες Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) του ΔΕΣΦΑ, η νέα υποδομή φόρτωσης βυτιοφόρων που θα μεταφέρουν το καύσιμο στα σημεία χρήσης. Με αυτό το νέο έργο αστικές περιοχές και βιομηχανίες που βρίσκονται μακριά από τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου αποκτούν πρόσβαση στο συγκεκριμένο καύσιμο μέσω μεταφοράς του σε υγροποιημένη μορφή. Όπως έγινε γνωστό στην τελετή των εγκαινίων πρώτοι πελάτες θα είναι η Χαρτοποιία Φθιώτιδας και η γαλακτοβιομηχανία Κολιός στο Κιλκίς ενώ θα ακολουθήσει ως το τέλος του 2023 η Δ. Μακεδονία έως ότου ολοκληρωθεί ο αγωγός τροφοδοσίας της περιοχής.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι, μέχρι το Σεπτέμβριο είχαν έλθει στη Ρεβυθούσα 60 φορτία ΥΦΑ, που αντιπροσωπεύουν άνω του 40% των συνολικών εισαγωγών ενώ εξυπηρέτησαν και τη ζήτηση από γειτονικές χώρες. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα γεμίσουν προληπτικά οι δεξαμενές της νέας πλωτής δεξαμενής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας ενώ ενδιαφέρον για προμήθεια έχουν εκδηλώσει η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

«Η χώρα μας, είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από άλλες χώρες σε επίπεδο ενεργειακής ασφάλειας. Και ο ρόλος της Ελλάδας στη μεταφορά και αποθήκευση ΥΦΑ είναι πρωταγωνιστικός καθώς χάρη στη διορατικότητα της πλοιοκτησίας η ελληνική ναυτιλία ελέγχει το 25 % του στόλου των LNG carriers» δήλωσε με αφορμή τα εγκαίνια ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όσον αφορά την επένδυση στη Ρεβυθούσα υπογράμμισε πως αυτή θα καλύψει μελλοντικές ανάγκες της ναυτιλίας και των νησιών ενώ θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου σε νέες εφαρμογές. Τέλος, από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης έκανε λόγο για ένα έργο που ενώ είναι σχετικά μικρό, είναι κρίσιμο για την αλυσίδα logistics του ΥΦΑ.