-->

ELPEN: Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Βιομηχανική Φαρμακευτική»

Το βιβλίο αποτελεί μια σύμπραξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας. Πρόκειται για μια συστηματική παρουσίαση του αντικειμένου της βιομηχανικής φαρμακευτικής στα ελληνικά, με πρωτοβουλία των κ. Δημητρίου Ρέκκα, Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας ΕΚΠΑ, και του κ. Σταύρου Πολίτη, R&D Director της ELPEN. Περισσότεροι από 20 επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη φαρμακοβιομηχανία συνέβαλαν στη συγγραφή του βιβλίου, 4 από τους οποίους ανήκουν στην ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της ELPEN. Το νέο βιβλίο είναι το πρώτο έργο των εκδόσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών που θα διατίθεται στο εμπόριο.

 

Στελέχη της MYTILINEOS στο “Shape your Path”

Ο Γ. Παπασπύρος, Διευθυντής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, και ο Α. Ζέρβος, Προϊστάμενος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, συμμετείχαν ως ομιλητές στο “Shape your Path”, την ημέρα καριέρας που διοργάνωσαν φοιτητές της ομάδας Engenius Patras, του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο κ. Παπασπύρος και ο κ. Ζέρβος μίλησαν για τις επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας αλλά και για τις απαιτήσεις του κλάδου, έχοντας διάλογο με τους φοιτητές.

H Ελλάδα «κόμβος» βιοφαρμακευτικής καινοτομίας

Επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι να βελτιώσει περαιτέρω τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στη χώρα όχι μόνο να είναι ελκυστική για επενδύσεις, αλλά και να πρωταγωνιστήσει, να μετατραπεί σε «χώρα επιλογής, χώρα αναφοράς» στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ευρεία σύσκεψη με τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, η οποία έχει αναλάβει την εκπόνηση ενός πλαισίου προτάσεων με στόχο να καταστεί η Ελλάδα «κόμβος» βιοφαρμακευτικής καινοτομίας. Στη σύσκεψη, η Ομάδα Εργασίας παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η Ελλάδα και τα οποία μπορούν να προσελκύσουν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη σταθερού και διεθνώς αποδεκτού, νομικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση και πιστοποίηση των διαδικασιών. Τα μέλη στάθηκαν, επίσης, ιδιαίτερα στην ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Aluminco: Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός της

Τις εγκαταστάσεις της Aluminco Α.Ε. στα Οινόφυτα Βοιωτίας επισκέφτηκε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Τον υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αργύρης Καρράς ο οποίος τον ξενάγησε σε όλα τα τμήματα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Aluminco. Ο κ. Καρράς ενημέρωσε τον Υπουργό αναφορικά με τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της εταιρείας και την εξέλιξη του επενδυτικού της προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής της.

Η Aluminco περνά στην εποχή της 4η Βιομηχανικής Επανάστασης με ένα πλέγμα πρωτοβουλιών. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η δημιουργία της 3ης γραμμής διέλασης. Η νέα γραμμή ενισχύει την παραγωγική ικανότητα της Aluminco κατά 60%, καθώς αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής. Ο λόγος που ξεχωρίζει είναι το «πράσινο» σύστημα διαχείρισης ενέργειας που διαθέτει. Το λεγόμενο PE.E.S.S. προσφέρει αποδοτική εξοικονόμηση με διψήφια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και βασίζεται σε τεχνολογική καινοτομία που εξασφαλίζει μικρότερους χρόνους διακοπής της παραγωγής για συντήρηση. Μια ακόμη σημαντική επένδυση αποτελεί και η επέκταση της ρομποτικής αποθήκης της εταιρείας, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της θα έχει 19 μέτρα ύψος και χωρητικότητα 3.100 θέσεων αποθήκευσης.

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 38,3% του τζίρου στη βιομηχανία το Μάρτιο

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2021, παρουσίασε αύξηση 38,3% έναντι αύξησης 18,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 23,1%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2021 – Μαρτίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2020 – Μαρτίου 2021, παρουσίασε αύξηση 34,6%, έναντι μείωσης 11,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 38,3% σε επίπεδο έτους, προήλθε μεταξύ άλλων από την ενίσχυση κατά 38,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής ειδών ένδυσης, βιομηχανίας τροφίμων. Παρατηρήθηκε επίσης μείωση κατά 7,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων, η οποία, όπως σχολιάζει η ΕΛΣΤΑΤ, προήλθε από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
Όσον αφορά την πορεία των επιμέρους τομέων το μήνα Μάρτιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2022, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 23,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Τέλος, υπήρξε αύξηση κατά 3,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.

Β. Ζαχαρόπουλος: «Επαναστατική» για την Arkhon η υιοθέτηση ψηφιακών διδύμων

Ο κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Arkhon Panel AE, μίλησε στο INDUSTRY για την υιοθέτηση της τεχνολογίας ψηφιακών διδύμων, και τα οφέλη της για την παραγωγική διαδικασία.

Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από την απόφαση της Arkhon να επενδύσει στα ψηφιακά δίδυμα, και με ποια λύση της αγοράς προχωρήσατε;

Στην Arkhon έχοντας συνειδητοποιήσει ότι διανύουμε την εποχή του Industry 4.0, προσπαθούμε να ευθυγραμμιστούμε με αυτή. Τα ψηφιακά δίδυμα και οι υπολογιστικές προσομοιώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την μελέτη, ανάπτυξη, βελτιστοποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων μας και έχουμε λάβει την στρατηγική απόφαση να επενδύσουμε σε αυτά.

Εμπιστευθήκαμε την πλατφόρμα CAD/CAE (Computer Aided Design /Engineering) SIMCENTER της SIEMENS. Είναι γνωστός ο πρωταγωνιστικός ρόλος της SIEMENS στη βιομηχανία με τις λύσεις που προσφέρει σε επίπεδο hardware & αυτοματισμού, σε επίπεδο λογισμικών και σε λύσεις που συνδυάζουν τα 2 προηγούμενα. Έτσι λοιπόν και στο κομμάτι του 2D/3D σχεδιασμού με πολύ-φυσικές προσομοιώσεις (multi-physics simulations) για την προετοιμασία ψηφιακών διδύμων (Digital Twins), τα εργαλεία είναι εξαιρετικά. Οι τεχνικές δυνατότητες του λογισμικού, οι καθετοποιημένες λύσεις σε βιομηχανικά προβλήματα, το γραφικό περιβάλλον, η ευχρηστία, η συνεργασιμότητα με άλλα λογισμικά, η τεχνική υποστήριξή και η παρεχόμενη εκπαίδευση ήταν κάποιοι από τους βασικούς λόγους στην επιλογή της πλατφόρμας SIMCENTER έναντι άλλων ανταγωνιστικών.

Σε ποια κομμάτια της παραγωγής εφαρμόζετε την εν λόγω τεχνολογία, και ποια τα οφέλη από τη χρήση της;

Όντας μια εταιρεία με παραγωγή προϊόντων χάλυβα υψηλής ποιότητας για τον κατασκευαστικό τομέα, βασικοί τομείς χρήσης της συγκεκριμένης ψηφιακής τεχνολογίας στην παραγωγή της Arkhon είναι: ο σχεδιασμός καινοτόμων προϊόντων, η βελτιστοποίηση των ήδη παραγόμενων προϊόντων (π.χ. Μετάδοση Θερμότητας και αντοχή υλικών), η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, ο ποιοτικός έλεγχος και η συνεχιζόμενη έρευνα και ανάπτυξη και τέλος η πιστοποίηση των προϊόντων.

Το γεγονός ότι μπορούμε να αναπτύξουμε τα προϊόντα μας χρησιμοποιώντας το “Simulation-driven product development”, δηλαδή να προσομοιώσουμε στον υπολογιστή το πώς θα συμπεριφερθεί κάποιο υπάρχον προϊόν μας ή κάποιο που είναι υπό ανάπτυξη, υπό συγκεκριμένες συνθήκες (π.χ επιβαλλόμενο φορτίο, περιβαλλοντικές συνθήκες, κτλ.) χωρίς να κάνουμε πραγματικές δοκιμές, είναι επαναστατικό. Σε συνδυασμό μάλιστα με το πιστοποιημένο εργαστήριο δοκιμών που διαθέτει η εταιρεία, οι μηχανικοί μας καταφέρνουν να γεφυρώσουν 2 κόσμους: Αυτόν των προσομοιώσεων μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον των Η/Υ και τον πραγματικό κόσμο των εργαστηριακών δοκιμών. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι το ότι τα αποτελέσματα των μοντέλων προσομοίωσης επικυρώνονται από τις πραγματικές δοκιμές, δίνοντάς μας την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση για τη περαιτέρω χρήση των Ψηφιακών Διδύμων. Επιπλέον, στο κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης, κάθε προσωποποιημένο αίτημα για την χρήση των προϊόντων της εταιρείας, μπορεί να απαντηθεί εντός λίγων λεπτών με ακρίβεια, μέσα από μοντέλα προσομοίωσης. Τέλος, πολλά από τα προϊόντα της Arkhon έχουν πιστοποιηθεί κατά τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρότυπα με τη χρήση αποκλειστικά ψηφιακών διδύμων, αντί για τον παραδοσιακό, χρονοβόρο τρόπο των εργαστηριακών δοκιμών.

Τι προκλήσεις αντιμετωπίσατε κατά την υιοθέτηση των ψηφιακών διδύμων;

Πρόκληση ήταν η υπερπροσπάθεια και ο χρόνος που χρειάστηκε για να θεωρήσουμε αποδεκτά τα αποτελέσματα των ψηφιακών προσομοιώσεων. Χρειάστηκαν πάρα πολλές επαναλαμβανόμενες αντιστοιχίσεις πραγματικών και ψηφιακών δοκιμών. Παρόλα αυτά πιστεύω πως καταφέραμε σε σχετικά γρήγορο διάστημα να εντάξουμε τα ψηφιακά δίδυμα στην καθημερινότητά μας. Χρειάστηκε να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία, τους κατάλληλους συνεργάτες και να εκπαιδευτούμε όλοι μας αναπτύσσοντας τις εσωτερικές διαδικασίες.

Υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για ΜΕΑ σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά υπεγράφησαν αυτή την εβδομάδα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου. Η σύμβαση για τη Χίο υπεγράφη την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και η σύμβαση για την Κεφαλονιά την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων ο κ. Γραφάκος παρουσίασε την εξέλιξη των έργων για τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία.

Τόνισε, ότι μέχρι και σήμερα έχουν δημοπρατηθεί συνολικά 26 υποδομές διαχείρισης αποβλήτων, σε σχέση με το 2019 όπου δεν υπήρχε καμία μονάδα σε διαγωνιστική διαδικασία. Ο Γ.Γ. υπογράμμισε πως σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 6 MEA, από 3 που λειτουργούσαν το καλοκαίρι του 2019. Με την υπογραφή των δύο νέων συμβάσεων για τη Χίο και την Κεφαλονιά, οι μονάδες που κατασκευάζονται στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 12, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 που ήταν μόλις 5. Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να υπογραφούν ακόμη 5 συμβάσεις για τη δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων, ενώ άλλες 12 μονάδες βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.

Cenergy: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την μονάδα υποβρύχιων καλωδίων στις ΗΠΑ

«Τα μεγέθη των πρώτων μηνών του 2022 ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς στον κλάδο των καλωδίων είδαμε αυξημένη δραστηριότητα σε όλες τις γραμμές παραγωγής, ενώ οι πρόσφατες αναθέσεις στον τομέα των σωλήνων χάλυβα προοιωνίζονται ένα θετικό έτος. Η Cenergy Holdings εκμεταλλεύεται τις τάσεις παγκόσμιας κλίμακας (megatrends) για τη βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικά, την παγκόσμια ‘πράσινη μετάβαση’. Η αύξηση των εσόδων και όλων των μεγεθών κερδοφορίας μας στις αρχές του 2022 αποδεικνύουν τις δυνατότητες αυτές». Τα παραπάνω σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings, Αλέξης Αλεξίου, με φόντο τις ενισχυμένες επιδόσεις του Ομίλου το 1ο τρίμηνο του 2022, κατά το οποίο πέτυχε πωλήσεις 300 εκατ. ευρώ, 31% υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (228 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, παρουσιάζει σταθερό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ύψους 1 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2022 με σημαντικές αναθέσεις έργων σε σωλήνες χάλυβα ανά τον κόσμο, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλή χρησιμοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας για το υπόλοιπο του έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Σωληνουργεία Κορίνθου συνεχίζει την προσπάθειά της για επέκταση σε νέες γεωγραφικές αγορές και νέα καινοτόμα προϊόντα, όπως είναι οι σωλήνες μεταφοράς καθαρού υδρογόνου, οι λύσεις δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS), υποδομές για υπεράκτια αιολικά πάρκα, κ.λπ. Αναφορικά με την πιθανή σύμπραξη της Cenergy με τον δανέζικο κολοσσό της Orsted, με στόχο την κατασκευή παραγωγικής μονάδα υποβρύχιων καλωδίων στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, η εισηγμένη σημειώνει στις καταστάσεις της ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

ΣΒΕ: Προκλήσεις στην προσαρμογή των βιομηχανιών στον κλιματικό νόμο

Σεμινάριο εργασίας με θέμα την προετοιμασία των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις του Νέου Κλιματικού Νόμου, πραγματοποίησε Την Τετάρτη 18 Μαΐου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρεία Envirometrics, η οποία εξειδικεύεται στα θέματα της κλιματικής αλλαγής και υποστήριξης των επιχειρήσεων στη μετάβαση σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν το διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο και οι υποχρεώσεις που ορίζει το Σχέδιο Νόμου στα θέματα της γνωστοποίησης πληροφοριών των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και συνδέονται με τις δραστηριότητές τους.

Οι κύριες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις αφορούν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 σε σχέση με το έτος 2019 αλλά, και, στα μέτρα που πρέπει να λάβουν για τη μείωση των εκπομπών αυτών. Επιπλέον, με επίκεντρο τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο στο σεμινάριο εργασίας παρουσιάσθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών. Τέλος, αναλύθηκε το μεθοδολογικό πλαίσιο υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος, παρουσιάσθηκαν τα κατάλληλα μέτρα μείωσης – αντιστάθμισης, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν σχετικές μελέτες περίπτωσης με στόχο την καλύτερη κατανόηση και εξοικείωση των παρευρισκόμενων με τις επερχόμενες απαιτήσεις του κλιματικού νόμου.

Νέες επενδύσεις με …ουρά στη Στερεά Ελλάδα

Σημαντικές επενδύσεις στην παραγωγή εντάχθηκαν το τελευταίο διάστημα στον Αναπτυξιακό Νόμο, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΩΛΟΥ-ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ». Η επένδυση αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητα μονάδας επεξεργασίας ξηρών καρπών στον Δήμο Λαμιέων, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 116.138 ευρώ. Στις 9 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε την υπαγωγή στον Αναπτυξιακό επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΙΚΕ», για την επέκταση της δυναμικότητας μονάδας παραγωγής ελαιολάδου στον Δήμο Λοκρών, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 960.380 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της «KAΪΤΑΤΖΗΣ ΙΚΕ» (υπό σύσταση) που αναφέρεται στην ίδρυση μονάδας επεξεργασίας κρέατος & κρέατος πουλερικών στον Δήμο Χαλκιδέων, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 262.332,15 ευρώ. Επίσης εγκρίθηκε η επένδυση της «ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΑΕ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΗΣ» που αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητας της μονάδας επεξεργασίας λαχανικών στη Θήβα και είναι επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 1.295.544 ευρώ.

Στις 10 Μαΐου με απόφαση του ίδιου Περιφερειάρχη εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ». Η επένδυση αναφέρεται στoν εκσυγχρονισμό μονάδας κατασκευής οργάνων μετεωρολογίας στον Δήμο Αμφίκλειας συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 203.911,84 ευρώ. Τέλος, ενέκρινε την υπαγωγή στον Αναπτυξιακό του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ». Η επένδυση αναφέρεται στην ίδρυση μονάδας επεξεργασίας και συντήρησης λαχανικών στον Δήμο Τανάγρας και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 264.915 ευρώ.