Jungheinrich: Νέα θυγατρική – Εξαγόρασε την ITS Forklifts στη Νέα Ζηλανδία

Η Jungheinrich εξαγοράζει την Industrial Truck Sales New Zealand Forklifts (ITS Forklifts) και ιδρύει την 41η θυγατρική της εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία. Η εταιρεία θα διανείμει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της μέσω του υπάρχοντος δικτύου πωλήσεων και των τοπικών συνεργατών στη Νέα Ζηλανδία. Με τη νέα τοποθεσία, η Jungheinrich ενισχύει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για να υποστηρίξει τους πελάτες και τους συνεργάτες της στην επίτευξη των στόχων ανάπτυξής τους. Για τη Jungheinrich, η στρατηγική εξαγορά της ITS Forklifts, ενός από τους κορυφαίους παρόχους intralogistics στη Νέα Ζηλανδία, σημαίνει επέκταση του δικτύου πωλήσεών της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Η ITS Forklifts είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης των προϊόντων της Jungheinrich στη Νέα Ζηλανδία για περισσότερα από 25 χρόνια και διαθέτει πολυετή τεχνογνωσία στις πωλήσεις και το service περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων.

ΕΔΕΥ: Ορίστηκε ως αρμόδια εθνική αρχή για την αδειοδότηση έργων αποθήκευσης CO2

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ενσωματώθηκε στο νόμο 4920/2022, η ΕΔΕΥ ορίζεται ως η αρμόδια αρχή «για την χορήγηση αδειών εξερεύνησης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα σε γεωλογικούς σχηματισμούς και την εν γένει διαχείριση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την εκμετάλλευση γεωλογικών σχηματισμών για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων ή υγρών στοιχείων και ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης και της παρακολούθησης της εκτέλεσης των σχετικών συμβάσεων». Στους σκοπούς της ΕΔΕΥ προστίθεται η παρακολούθηση της ασφαλούς λειτουργίας των σχετικών έργων, καθώς και η εισήγηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για την έκδοση των προβλεπόμενων κανονιστικών διατάξεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Αριστοφάνης Στεφάτος, δήλωσε: «Η αποθήκευση CO2 είναι ένα αναγνωρισμένο βασικό στοιχείο για την επιτυχή μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακα και η βιομηχανία των υδρογονανθράκων είναι πρωτοπόρος αναπτύσσοντας τη σχετική τεχνολογία CCS από τη δεκαετία του 1970. Το CCS εισάγει πρακτικές βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για τις εγχώριες βιομηχανίες που χρειάζεται να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα, πράγμα το οποίο τις καθιστά παράλληλα ανταγωνιστικές τόσο στην εγχώρια όσα και στη διεθνή αγορά».

ΓΓ Βιομηχανίας: Κατατέθηκε ο φάκελος για το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Συνάντηση είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Ασωπού ΑΕ (ΕΑΝΕΠ Ο.Α. ΑΕ), Φάνη Σπανό, μετά την κατάθεση του φακέλου για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός τόνισε: «Παραλάβαμε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό το φάκελο με την αίτηση και το σχέδιο για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Ασωπού, ένα από τα κορυφαία έργα της χώρας.

Μόνο μέσω της αληθινής μετατροπής της μεγαλύτερης άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε πραγματικό επιχειρηματικό πάρκο, θα έχουμε όφελος για τις επιχειρήσεις και πραγματικό σεβασμό στο περιβάλλον». Από την πλευρά του, ο κ. Σπανός δήλωσε: «Ο φάκελος που καταθέσαμε μας φέρνει προ των πυλών για μια παρέμβαση προϋπολογισμού 116 εκατ. ευρώ. Συντονισμένα συνεργαζόμαστε με την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατόν η ΚΥΑ για την ανάπτυξη του Πάρκου».

ΒΙΣ: Στόχος η προσθήκη νέων πελατών για τη βελτίωση των πωλήσεων

Η ΒΙΣ Βιομηχανία Συσκευασιών συνέχισε την πορεία της το 2021 εν μέσω του ασταθέστατου κλίματος της ελληνικής οικονομίας κυρίως λόγω κορονοϊού, ο οποίος φαίνεται να επηρέασε σημαντικά την κερδοφορία της, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας για τη χρήση του παρελθόντος έτους. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε € 15.821.676 έναντι € 13.687.175 του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,59%, ωστόσο τα μικτά κέρδη προ αποσβέσεων μειώθηκαν σε 10,8% από 14,1% και τα EBITDA ανήλθαν σε ζημιά € 904.225 έναντι ζημιών € 530.272 του 2020. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι οι επενδυτικές εκροές της εταιρείας που αφορούν τις αγορές ενσώματων παγίων διαμορφώθηκαν σε € 365 χιλ. κατά την εξεταζόμενη χρήση από € 380 χιλ. την προηγούμενη.

Προβλεπόμενη πορεία και εξέλιξη
Τα μελλοντικά αποτελέσματα των εργασιών της εταιρείας θα εξαρτηθούν από ενδεχόμενες νέες αποφάσεις των κρατικών αρχών σχετικά με την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, η σημαντική αύξηση του ενεργειακού κόστους οδήγησε σε επιβάρυνση του κόστους παραγωγής. Ο εν λόγω κίνδυνος κατέστη ακόμη πιο σημαντικός μετά τις εξελίξεις συνεπεία της πρόσφατης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθόσον οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν σημαντική άνοδο. Αυτές οι εξελίξεις αναμένεται να επηρεάσουν ουσιωδώς τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της εταιρείας. Καθώς λοιπόν το οικονομικό κλίμα στην εγχώρια αγορά δεν έχει βελτιωθεί, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης απρόβλεπτης εξέλιξης λόγω της πανδημίας και του εξελισσόμενου πολέμου στην Ουκρανία, είναι δύσκολο να προβλεφθεί η πορεία της εταιρείας. Βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση παραμένει η διατήρηση του υγιούς πελατολογίου της και γίνεται προσπάθεια οι πωλήσεις να βελτιωθούν με την προσθήκη νέων πελατών.

CHIMAR: Έτοιμη για την 3η φάση των field – trips που πραγματοποιεί εντός Ελλάδας

Την 3η φάση των Field-trips (τεχνικών επισκέψεων) πραγματοποιεί η CHIMAR την εβδομάδα 19 (09 -13/05/2022) σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Fagus-GreCon, η οποία και αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου «Πρόληψη από Φωτιές & Εκρήξεις» παγκοσμίως. Η GreCon έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της με in-line μετρητικά συστήματα για τους κλάδους της ξυλοβιομηχανίας αλλά και του πετροβάμβακα/υαλοβάμβακα. Σε συνάρτηση τώρα με την επίσης Γερμανική εταιρεία REMBE, που αντιπροσωπεύει η CHIMAR και η οποία ειδικεύεται στην Ασφάλεια (Προστασία και Απομόνωση) από Εκρήξεις και την παροχή τεχνικών λύσεων όπως: αντιεκρηκτικά πανέλα/κουτιά, βαλβίδες απομόνωσης, καταστολείς έκρηξης κτλ, ολοκληρώνουν το portfolio της αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών Πρόληψης και Προστασίας από Φωτιές και Εκρήξεις κατά ΑΤΕΧ στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε χώρες των Βαλκανίων.

Στα πλαίσια των τεχνικών αυτών επισκέψεων δίνεται η ευκαιρία στις Βιομηχανίες να έρθουν σε απευθείας επαφή με τους οίκους του εξωτερικού, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν από κοινού τις καλύτερες δυνατές λύσεις (τόσο από μηχανολογικής όσο και από οικονομικής απόψεως) και κυρίως να αποκτήσουν δωρεάν ένα Safety Scan (Explosion Safety Overview), το οποίο και θα υποδεικνύει τα κρίσιμα σημεία/μηχανήματα της παραγωγικής (και μη) διαδικασίας αναφορικά με φωτιές/εκρήξεις αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η εκάστοτε βιομηχανία ώστε να πληροί τα κοινωνικά κριτήρια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ATEX. Η CHIMAR τέλος, αντιπροσωπεύει, υλοποιώντας ταυτόχρονα παρόμοια field trips, και την Αυστριακή εταιρεία Berndorf Band Group με εξειδίκευση στην παραγωγή μεταλλοταινειών (Steel Belts) και συστημάτων ταινειομεταφοράς (Belt Systems) με πλείστες εφαρμογές σε ξυλοβιομηχανίες, τρόφιμα, χημικά κτλ.

Νέα έργα με τη σφραγίδα της MVS στο Λονδίνο

Η MVS ανέλαβε έργα σε συγκεκριμένους χώρους στο εσωτερικό των κτιρίων Mayfair Park Residences και Regent’s Crescent. Πρόκειται για δύο από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά κτίρια του Λονδίνου, που ολοκληρώθηκαν το 2021. Στα συγκεκριμένα έργα, η MVS εφάρμοσε μία σειρά από καινοτομίες, μεταφέροντας την τεχνογνωσία που διαθέτει σε υπερπολυτελείς κατασκευές θαλαμηγών στην κατασκευή κτιρίων. Η προκατασκευή και κατασκευή όλων των έργων έγινε εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της MVS, στο Κρυονέρι και στη συνέχεια στάλθηκαν στο Λονδίνο για την τελική εγκατάσταση, επιτυγχάνοντας ακρίβεια χιλιοστού στην εφαρμογή.

Παγκόσμια διάκριση της EY ως συμβούλου σε θέματα ESG

Η EY αναδείχτηκε ως κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα ESG και τη βιώσιμη ανάπτυξη, από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών και παροχής συμβουλών, Verdantix, σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της, Green Quadrant: ESG & Sustainability Consulting 2022. Στην έκθεση της Verdantix, οι υπηρεσίες της EY προτείνονται ιδιαίτερα σε εταιρείες που αναζητούν έναν συμβουλευτικό οργανισμό για τη διαχείριση πολυδιάστατων έργων ESG και βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και σε πολυεθνικούς οργανισμούς που επιθυμούν να θέσουν και να επιτύχουν στόχους που σχετίζονται με θέματα ESG.

Νέος Country Manager της Angelini Pharma Hellas o Jannis Gabriele

Νέος Country Manager της Angelini Pharma Hellas ο Jannis Gabriele, ο οποίος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα του από την 1η Απριλίου του 2022. Συγκεκριμένα, ο κ. Jannis κατέχει τη θέση του Country Manager της Angelini Pharma Ελλάδας & Βουλγαρίας, έχοντας ως έδρα την Αθήνα. «Εντάσσομαι στην Angelini Pharma Hellas μετά από πολυετή εμπειρία στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και είμαι ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρω στην ανάπτυξη της Angelini Pharma στο απαιτητικό περιβάλλον της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας», δήλωσε σχετικά.

 

ΕΕ: Διαθέτει €100 εκατ. για καινοτόμες τεχνολογίες σε ΑΠΕ & βαριά βιομηχανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών και να ενισχύσει την υιοθέτηση τεχνολογιών και διαδικασιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε όλους τους τομείς, έχει διαθέσει 100 εκατ. ευρώ.
Έχει δρομολογήσει πρόσκληση για έργα μικρής κλίμακας που επικεντρώνονται σε καινοτόμες τεχνολογίες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη βαριά βιομηχανία, την αποθήκευση ενέργειας και τη δέσμευση άνθρακα ως μέρος του Ταμείου Καινοτομίας της.

Επιλέξιμα για υποβολή αίτησης στην πρόσκληση είναι έργα μικρής κλίμακας με κεφαλαιουχικές δαπάνες μεταξύ 2,5 – 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και βρίσκονται σε κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία και τη Νορβηγία. Τα κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες πηγές δημόσιας χρηματοδότησης, όπως κρατικές ενισχύσεις ή άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ, σημείωσε η Επιτροπή. Τα επιλεγμένα έργα θα συμβάλουν στη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050 και θα αξιολογηθούν με βάση πέντε κριτήρια, όπως η αποφυγή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ο βαθμός καινοτομίας, η ωριμότητα του έργου, η επεκτασιμότητα και η αποδοτικότητα κόστους.

Παπαστράτος: Η Λένα Πλαΐτη νέα Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας

Η Λένα Πλαΐτη, μέχρι σήμερα Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Παπαστράτος, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Επικοινωνίας της εταιρείας. Διαθέτοντας πολυετή διεθνή και τοπική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, με αντικείμενο τη στρατηγική εταιρική και εμπορική επικοινωνία, τη διαχείριση ΜΜΕ και την ανάπτυξη ψηφιακών μέσων, και έχοντας μακρόχρονη πορεία στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Λένα Πλαΐτη εντάχθηκε στην ομάδα της Παπαστράτος τον Μάιο του 2021.