Η εταιρεία Βίκος στηρίζει τα «Ποσειδώνια»

Το διήμερο αγώνων Κολύμβησης «Ποσειδώνια» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Απριλίου στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ιωαννίνων Ε.Α.Ν.Κ.Ι στηρίζει η εταιρεία Βίκος, για μία ακόμα χρονιά, αποτελώντας ένα από τους σταθερούς συνοδοιπόρους της διοργάνωσης. Τα «Ποσειδώνια» είναι διασυλλογικοί αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιούνται από το 2008 στα Ιωάννινα, με σκοπό την διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την δημιουργία αγώνων υψηλών προδιαγραφών και επιπέδου συναγωνισμού. Για μία ακόμα χρονιά, αθλητές, διοργανωτές, εθελοντές κι όλοι όσοι συμμετέχουν στη σπουδαία αθλητική εκδήλωση θα ενυδατώνονται με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και θα απολαύσουν τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος.

TÜV AUSTRIA Hellas: Φύτεψε πάνω από 1.000 δέντρα

Σε συνέχεια της οικονομικής ενίσχυσης προς στην πολιτεία -με τη δημιουργία αντιπλημμυρικών υποδομών- αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η TÜV AUSTRIA Hellas ενώνει, αυτή τη φορά, τις δυνάμεις της με το We4All με σκοπό να πρασινίσοÜμε ξανά την Αττική μας. Υποστηρίζει το έργο του Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού, ανήκοντας στην Περιβαλλοντική Συμμαχία ως Guardian και δεντροφυτεύοντας 1000+ δέντρα στο Ποικίλο Όρος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου και δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας μαζί με τις οικογένειές τους και φίλους καθάρισαν και «πρασίνισαν» την περιοχή με την καθοδήγηση της We4all, φυτεύοντας δέντρα όπως κυπαρίσσια, δάφνες καθώς και τα καλλωπιστικά σπάρτα για την συγκράτηση των διαβρωμένων εδαφών.

ElvalHalcor: Παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε νέους μηχανικούς

Με το Regeneration συνεργάζονται η ElvalHalcor και οι εταιρείες της Viohalco, Cenergy Holdings και Σιδενόρ, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε νέους/νέες του κλάδου των μηχανικών, στηρίζοντας την προσπάθεια των πτυχιούχων να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες και νέους, έως και 29 ετών, με μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία, αποφοίτους ΑΕΙ, σχολών και κατευθύνσεων όπως: Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, καθώς και των αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Η περίοδος αιτήσεων ξεκίνησε στις 6 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαΐου 2022. Η εκπαίδευση, συνολικής διάρκειας 90 διδακτικών ωρών θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2022, σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης.

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Σε υψηλά επίπεδα ο κύκλος εργασιών για το 2021

«Εκτόξευση» του τζίρου και των κερδών της για το 2021 είδαν τα «Σωληνουργεία Τζιρακιάν», με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται από τα 17,7 στα 30,23 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη να εκτινάσσονται από τα 307 χιλ. στα 2,791 εκατ. ευρώ. και το EBITDA να διαμορφώνεται από τα 542 χιλ. στα 3,496 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας αναφορικά με τις προοπτικές της χρήσης του 2022, η εταιρεία «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές εφαρμόζοντας τις κατάλληλες πολιτικές που είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν τις τυχόν αυξομειώσεις των τιμών των Α’ υλών. Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης αλλά και της πανδημίας με τα μέτρα περιορισμού στην Κίνα, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία, ωστόσο ελεγχόμενη καθώς η υλοποίηση των πολιτικών ανάπτυξης της Εταιρείας αλλά και τα συνολικά επίπεδα ζήτησης και τιμών τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά καθιστούν τους στόχους της εταιρείας υλοποιήσιμους».

Η Sanofi επενδύει 900 εκατ. ευρώ για εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων

Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi προετοιμάζεται για την επόμενη πανδημία επενδύοντας 900 εκατ. ευρώ σε δύο νέες εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων στη Σιγκαπούρη και τη Γαλλία, γνωστές ως Evolutive Vaccine Facilities (EVFs). Η BioNTech και η Hilleman Laboratories θα είναι αρμόδιες για την παρασκευή του εμβολίου και η Thermo Fisher Scientific θα είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των φιαλιδίων και των συσκευασιών. Αυτές οι Evolutive Vaccine Facilities αναμένονται να είναι οι μεγαλύτερες βιομηχανικές επενδύσεις της Sanofi και μάλιστα υπολογίζεται ότι έως το 2025, οι εγκαταστάσεις θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες και θα μπορούν να παράγουν έως και τέσσερις διαφορετικούς τύπους εμβολίων ταυτόχρονα, ενώ θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας και της μεταποίησης.

Γερμανία: Προβλήματα στη βιομηχανία λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας

Οι υψηλές τιμές της ενέργειας και οι αβεβαιότητες που προκύπτουν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν επιδεινώσει τις επιχειρηματικές προσδοκίες των περισσότερων εταιρειών για το 2022. Ο βιομηχανικός τομέας είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το μέλλον, σύμφωνα με τη νέα οικονομική έρευνα του Ινστιτούτου της γερμανικής Οικονομίας. Ενώ οι προσδοκίες ανάπτυξης για το 2022 εξακολουθούσαν να είναι αισιόδοξες στις αρχές του έτους, ο πόλεμος τις ψυχραίνει πλέον σημαντικά.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής έρευνας του IW, για την οποία ερωτήθηκαν σχεδόν 3.000 επιχειρήσεις μεταξύ των αρχών Μαρτίου και των μέσων Απριλίου. Συγκεκριμένα, το 28% των εταιρειών είναι απαισιόδοξες – διπλάσιοι σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021. Οι αισιόδοξοι παραμένουν κυρίαρχοι με 37%, αλλά η βιομηχανία βρίσκεται κοντά στην ύφεση. Ιδιαίτερα οι υψηλές τιμές της ενέργειας, οι οποίες αυξήθηκαν πρόσφατα περαιτέρω λόγω του πολέμου, προκαλούν προβλήματα στη βιομηχανία. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ο φόβος για πρόσθετα υλικά και δυσκολίες στον εφοδιασμό.

Τέρνα Ενεργειακή: Η ισραηλινή Econergy εξαγοράζει το 49% θυγατρικής της

Το 49% θυγατρικής της Τέρνα Ενεργειακή αποκτά η Econergy. Πρόκειται για εξαγορά ποσοστού της «Ηλιακής Πικρολίμνης» που κατείχε η εταιρεία Renven. Η ισραηλινή εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή με στόχο να αναπτύξει και να κατασκευάσει χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας ισχύος 460 MW.

Η συνολική επένδυση για την κατασκευή δυο ηλιακών σταθμών 240MW και 220MW αντίστοιχα εκτιμάται σε €265 εκατ., εκ των οποίων η συμμετοχή της Econergy είναι περίπου €130 εκατ. Τα δύο έργα, που βρίσκονται στην περιοχή Κιλκίς, θα αποτελέσουν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς η Econergy αποκτά την πρώτη της θέση στην ελληνική αγορά. Η Econergy αναμένει ότι τα έργα θα φτάσουν στη φάση ετοιμότητας έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2023. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024, όταν το έργο θα συνδεθεί με το δίκτυο.

Ο Eyal Podhorzer, Διευθύνων Σύμβουλος της Econergy δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που εισερχόμαστε στην ελληνική αγορά μέσω αυτής της συνεργασίας με την Τέρνα. Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην ελληνική αγορά μέσω της σύστασης τοπικής ομάδας με εμπειρία και διασυνδέσεις και την ανάπτυξη πρόσθετων έργων. Θα συνεχίσουμε να προοδεύουμε το χαρτοφυλάκιό μας στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς προσπαθούμε να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της ηπείρου και στη μείωση της εξάρτησής μας από ξένα ορυκτά καύσιμα».

 

Νέα επένδυση στα τυροκομικά από τον Υφαντή

Το «πράσινο φως» πήρε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας επενδυτικού σχεδίου της βιομηχανίας «ΥΦΑΝΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕ». Η επένδυση αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητας μονάδας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στον Δήμο «ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ» της Περιφέρειας «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.420.890,80 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.420.890,80 ευρώ.

Τα αδέλφια Υφαντή άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο στο Μοσχάτο το 1980, το οποίο παρασκεύαζε και πουλούσε αλλαντικά. Το 1992, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από το Μοσχάτο στις σημερινές ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Υφαντής, έκτασης 15.000 τ.μ. και 300 ατόμων μόνιμο προσωπικό, στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής. Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 1000 άτομα. Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρία ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με την επωνυμία “LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε.” με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης.

Στο τέλος του 1998 αγοράστηκε από τη βιομηχανία τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και άρχισε η παραγωγή αλλαντικών. Η εταιρεία αποτελείται από το εργοστάσιο παραγωγής και από το ιδιόκτητο κέντρο διανομών στην Αθήνα. Η δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 50 τόνοι αλλαντικών ημερησίως σε μία βάρδια. Η εταιρία συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και τις άλλες εταιρείες του ομίλου ΥΦΑΝΤΗΣ. Το εργοστάσιο της LUNCHEON MEAT EVROU S.A. παράγει όλες τις κατηγορίες αλλαντικών (βραστά αλλαντικά και καπνιστά, λουκάνικα, αλλαντικά ωρίμανσης, ζαμπονοειδή προϊόντα).

Η διανομή των προϊόντων γίνεται από το εργοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη, το υποκατάστημα της Αθήνας και από τις εταιρείες του ομίλου “ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΥΦΑΝΤΗΣ”. Έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά με την σταθερή ποιότητα των προϊόντων της και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της. Το 1998 υπήρξε σταθμός για την πορεία της εταιρείας, καθώς έκανε άλλο ένα μεγάλο άνοιγμα αυτή τη φορά ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα.

Ίδρυσε την ΥΦΑΝΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ξεκινώντας με την παραγωγή περιορισμένου αριθμού προϊόντων με βάση το κρέας. Σήμερα η εταιρία αποτελείται από ένα εργοστάσιο στο Βουκουρέστι 3,500 τμ. , απασχολεί 120 άτομα προσωπικό και έχει παραγωγή 10 τόνων ημερησίως σε ιδιόκτητη έκταση. Καθώς και από τέσσερα κέντρα διανομής (Timisoara, Oradea, Cluj, Craiova). Το 2008, η εταιρία Υφαντής, συνεχίζοντας την διεθνή ανάπτυξή της, ίδρυσε την Υφαντής Βουλγαρίας με σκοπό την εισαγωγή και τη διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά καθώς και άλλων προϊόντων ειδικά διαμορφωμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις διατροφικές συνήθειες και γεύσεις των καταναλωτών της συγκεκριμένης περιοχής.

Μύλοι Κεπενού: Νέος Διευθυντής Λογιστηρίου

Η εταιρεία Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ ανακοίνωσε ότι από την 21η Απριλίου 2022 καθήκοντα Διευθυντή Λογιστηρίου της εταιρείας αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Τσιμιγκάτος. Η διοίκηση καλωσορίζει τον νέο συνεργάτη και του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Τι αλλάζει στην επένδυση της SARMED

Στις διατάξεις του ν. 4399/2016 εντάχθηκε επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης SARMED, που αφορά στη θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενων ψυκτικών εγκαταστάσεων στην αποθήκη Τ (θέση Τρύπιο Λιθάρι) στη Μάνδρα Αττικής. Πρόσφατα τροποποιήθηκε η απόφαση υπαγωγής και αντικαταστάθηκε (λόγω διάσπασης) ο φορέας του επενδυτικού σχεδίου, ως εξής: α) Όπου αναγράφεται στην υπό στοιχεία 95508/ Π01/7/00014/Ε/4.4.2019 απόφαση και στο Παράρτημα αυτής, η επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «SAR MED» και ΑΦΜ 094306363 αντικαθίσταται από την επωνυμία «SARMED LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «SARMED» και ΑΦΜ 996974551 αντιστοίχως. Επίσης, σε όλα τα σημεία της απόφασης υπαγωγής και του Παραρτήματος αυτής στα οποία αναφέρεται Μέγεθος της Επιχείρησης Μεσαία αντικαθίσταται από Μεγάλη. β) Η ενίσχυση που χορηγείται διαμορφώνεται ως εξής: Ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής (Για Συμβατική Επένδυση): 393.213,94 ευρώ. Ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής (Για Επένδυση Χρηματοδοτικής Μίσθωσης): 66.917 ευρώ.