-->

ΕΛΙΝΥΑΕ: Διαχείριση θεμάτων βίας & παρενόχλησης στον χώρο εργασίας

Τον πρώτο χρόνο του συμπληρώνει το Δίκτυο Ενδυνάμωσης Γυναικών του χώρου της Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας, πρωτοβουλία του ΕΛΙΝΥΑΕ. Σήμερα, στο Δίκτυο συμμετέχουν καταξιωμένες επαγγελματίες της Υγείας και Ασφάλειας, από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό, καθώς και τον ακαδημαϊκό τομέα και υποστηρίζεται από συλλογικούς φορείς των ειδικοτήτων αυτών. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το ΕΛΙΝΥΑΕ οργάνωσε την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, διαδικτυακά την πρώτη συνάντηση των μελών του Δικτύου με θέμα: «Διαχείριση θεμάτων βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας».

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Νέο σεμινάριο για τις βιομηχανίες τροφίμων

Δίωρο σεμινάριο διοργανώνει στις 4 Απριλίου η TÜV HELLAS (TÜV NORD), που απευθύνεται σε Υπεύθυνους Ασφάλειας Τροφίμων και Συντονιστές ομάδων HACCP, Διοικητικό Προσωπικό και Χειριστές Τροφίμων, με σκοπό να αναγνωριστεί ο κίνδυνος των αλλεργιογόνων στα τρόφιμα, τι απαιτεί η νομοθεσία από όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων (βιομηχανίες-βιοτεχνίες-εργαστήρια-εστιατόρια)καθώς και μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζουν για την πρόληψη των επιμολύνσεων και την προστασία των καταναλωτών.

VITEX: Νέα μονάδα παραγωγής έτοιμων σοβάδων

Με νέα μονάδα παραγωγής έτοιμων σοβάδων εξωτερικής θερμομόνωσης, η Vitex είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της Vitex στον κατασκευαστικό κλάδο, ξεκίνησε η παραγωγή του νέου εργοστασίου έτοιμων σοβάδων του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης VitexΤherm, στην Αγία Παρασκευή Ασπροπύργου.

Η επένδυση για την ενίσχυση της παραγωγικής και αποθηκευτικής δυναμικότητας του VitexTherm είναι συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε χώρο συνολικής έκτασης 4.500 τετραγωνικών μέτρων. Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Vitextherm, με σημαντικό μερίδιο στην αγορά της μόνωσης, έρχεται να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη σχετική ζήτηση, με πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγή έτοιμου σοβά δυναμικότητας 33 τόνων ανά βάρδια. Το αναβαθμισμένο Logistics Center έκτασης 3.150 τ.μ. διαθέτει επαρκή αποθηκευτική ικανότητα για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς σε υλικά όπως σοβάδες, θερμομονωτικά υλικά κ.ά.

Heineken: Αποσύρεται από τη Ρωσία παρά το κόστος των 400 εκατ. ευρώ

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τη Ρωσία, αφού τόνισε προηγουμένως ότι θα σταματήσει νέες επενδύσεις και εξαγωγές εκεί, με επιβάρυνση (όπως εκτιμά), 400 εκατ. ευρώ. «Έχουμε καταλήξει ότι η κατοχή δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη ούτε ορατή στο τρέχον περιβάλλον», τονίζει σε ανακοινωθέν της, προσθέτοντας ότι δεν θα αποκομίσει κέρδη από οποιαδήποτε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Η Heineken δήλωσε πως στόχος είναι μια εύρυθμη μεταβίβαση και ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου κρατικοποίησης. Η εταιρεία τόνισε ότι θα εγγυηθεί τους μισθούς των 1.800 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η απόφασή της πιθανώς δεν διευκολύνει την κατάσταση για την Carlsberg, αναφέρουν αναλυτές. Στις αρχές του μήνα η Heineken δήλωσε πως θα σταματήσει να παρασκευάζει και να πουλάει την μπύρα της στη Ρωσία.

Energean: Στη Halliburton η μελέτη για την αξιολόγηση του Πρίνου

H Energean Oil & Gas, θυγατρική του ομίλου Energean, ανέθεσε στην Halliburton τη μελέτη αξιολόγησης του δυναμικού αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (Carbon Storage) στη Λεκάνη του Πρίνου, στην Καβάλα. Το project της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο αποτελεί μια επένδυση της τάξης των 390 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery & Resilience Fund) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία θα καταστήσει τον Πρίνο σε πρότυπο βιομηχανικό συγκρότημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Μεσόγειο γενικότερα. Επιπλέον, θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας βιομηχανίας και θα έχει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, μειώνοντας δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

«Το συγκεκριμένο project θα αποτελέσει την πρώτη ολοκληρωμένη αξιολόγηση υπεδάφους για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα ανάμεσα σε διαχειριστή κοιτασμάτων και σε εταιρεία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών στην Ευρώπη. Προσβλέπουμε στο να υποστηρίξουμε την Energean στην πορεία της προς της ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Martin White, Αντιπρόεδρος της Halliburton για την Ευρώπη, την Ευρασία και την περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής. Σημειώνεται ότι η εκπόνηση της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει. «Πρόκειται για ένα project – ορόσημο και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την Halliburton σε αυτό», δήλωσε από τη μεριά της Energean η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της εταιρείας στην Ελλάδα.

H EUROPA στο Building Market Group της European Aluminium

Η European Aluminium, ιδρύθηκε το 1981 και εδρεύει στις Βρυξέλλες, και είναι ο πιο ουσιαστικός φορέας της βιομηχανίας αλουμινίου στην Ευρώπη. Η Europa εμφανίζεται πλέον στο Building Market Group του οργανισμού ανάμεσα σε περισσότερες από 95 μεγάλες βιομηχανίες του χώρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατανοώντας πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι σημαντικότερες αποφάσεις της βιομηχανίας διαμορφώνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Europa πήρε την στρατηγική απόφαση να γίνει μέλος του οργανισμού European Aluminium.

Ο οργανισμός έχει τους ίδιους στόχους που διαχρονικά επέλεξε η Europa να υπηρετήσει, όπως την ενδυνάμωση του αλουμινίου και των συναφών επαγγελμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο, την βελτίωση του προϊόντος σε όλα τα επίπεδα, την ενημέρωση του κοινού και των φορέων για τις ιδιότητες του προϊόντος, αλλά και την θέσπιση όρων βιώσιμης ανάπτυξης εντός των οποίων θα αναπτυχθεί ο κλάδος. Ο οργανισμός European Aluminium και η Europa στοχεύουν από κοινού να καταστήσουν το αλουμίνιο κυρίαρχο υλικό και στις δομικές κατασκευές.

Μετατέθηκαν οι προσφορές για το Θριάσιο ΙΙ
Νέα μετάθεση των προσφορών για το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) του Θριασίου Πεδίου έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η κατάθεση των προσφορών, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, 28 Μαρτίου, μετατέθηκε στις 28 Ιουνίου. Βασικοί λόγοι ήταν το περιορισμένο ενδιαφέρον αλλά και η εκκρεμότητα με τη νέα σύμβαση παραχώρησης του γειτονικού Εμπορευματικού Κέντρου (που βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο).

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Αφαιρεί το πράσινο χρώμα από τα DraughtMaster βαρέλια της

Άλλο ένα βήμα στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης που υπηρετεί ως εταιρεία πραγματοποιεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Προχωρά στην σταδιακή αφαίρεση του πράσινου χρώματος από τα DraughtMaster βαρέλια της και στην αντικατάστασή τους από διαφανή, με βασικό στόχο τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση των τρόπων ανακύκλωσής τους.

Από τα πρώτα στάδια της παραγωγής τους έως και την τελική τους ανακύκλωση, τα καινοτόμα αυτά βαρέλια φέρουν χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα, σε συνδυασμό με λιγότερες απαιτήσεις σε νερό και συντήρηση από τα συμβατικά βαρέλια, διασφαλίζοντας αναλλοίωτη τη γεύση των προϊόντων μέχρι και το τελευταίο ποτήρι. Έτσι, με τη μετάβαση στα διαφανή DraughtMaster, ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο βαθμός και οι τρόποι ανακύκλωσής τους, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ακριβώς υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος, καθώς και την ανθεκτικότητα της συσκευασίας του βαρελιού.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, Σίμων Ανερούσος, δήλωσε σχετικά: «Η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και της στρατηγικής μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση βελτιώνουμε διαρκώς τις διαδικασίες και τις πρακτικές μας, σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς μας, από την πρώτη ύλη στο ποτήρι. Όσον αφορά στις συσκευασίες των προϊόντων μας, στρεφόμαστε σε πιο «πράσινες» λύσεις και στη χρήση υλικών με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Μία διάσταση αυτής της προσπάθειας είναι και η μετάβαση σε διάφανα βαρέλια DraughtMaster, αφαιρώντας το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους».

Η TITAN εμπιστεύεται την Re.De-Plan

Στην Re.De-Plan Consultants A.E., αποφάσισε η TITAN Cement Group να εμπιστευθεί ένα σημαντικό μέρος του στρατηγικού της σχεδιασμού για τον σταδιακό μετασχηματισμό νευραλγικού μέρους των εγκαταστάσεων και του παραγωγικού της εξοπλισμού και την υπαγωγή του σε χωρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες που απορρέουν από τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην βιομηχανία. Πρόσφατα, η επιστημονική ομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη-αυτοψία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, υπό τον συντονισμό του Δ/ντος Συμβούλου Μανώλη Μπαλτά.

Νέα επένδυση από την MS FRUITS

Τα 2,9 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσει η νέα επένδυση της MS FRUITS IKE. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό νόμο στη δημιουργία ομάδας επεξεργασίας – μεταποίησης αγροτικών ειδών φρούτων και λαχανικών. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 110.000 ευρώ και σχηματίζεται από 1.100 εταιρικά μερίδια ονομαστικής αξίας 100 ευρώ έκαστο.

Ο συνολικός αριθμός των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας ανέρχεται σε 1.100 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας 100 ευρώ έκαστο που αντιστοιχούν σε 1.100 εταιρικά μερίδια κεφαλαιακών εισφορών, σε 0 εταιρικά μερίδια εξωκεφαλαιακών εισφορών και σε 0 εταιρικά μερίδια εγγυητικών εισφορών. Πριν από μικρό διάστημα πιστοποιήθηκε η καταβολή της αύξησης εταιρικού κεφαλαίου ύψους 61.000 ευρώ, που αποφασίσθηκε από τη γενική συνέλευση της 23ης Φεβρουαρίου του 2022.

Όμιλος SABO: Το πενταετές επενδυτικό πλάνο και το bonus του €1 εκατ.

Αυξημένος κατά 33% ήταν ο κύκλος εργασιών του Ομίλου SABO για το 2021, σε σχέση με το 2020, ξεπερνώντας τα 50 εκατ. ευρώ, παρά την συνεχιζόμενη πανδημική κρίση. Παράλληλα, εισέρχονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης επενδύσεις ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας μέσω της ανέγερσης νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν τη β΄ φάση ενός συνολικού προγράμματος επενδύσεων που ξεπερνά τα ευρώ 8 εκατ. την τελευταία πενταετία.

Με γνώμονα, λοιπόν, την έμπρακτη αναγνώριση των εργαζομένων του για τη συμβολή τους στις οικονομικές επιδόσεις του 2021, ο όμιλος αποφάσισε να διοχετεύσει αυτή τη δυναμική στους εργαζομένους εξασφαλίζοντας 1 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από το 35% των κερδών προ φόρων, πλέον των σταθερών ετήσιων απολαβών, σε μπόνους υψηλής αποδοτικότητας, ενώ, ταυτόχρονα, προχωρά σε σημαντικές αυξήσεις στο μισθό των εργαζομένων.

Στα άμεσα πλάνα του ομίλου, ο οποίος διαθέτει 40ετή παρουσία στον τομέα της κατασκευής βιομηχανικού εξοπλισμού σε πλήθος κλάδων, για το έτος 2022, συγκαταλέγεται η επιπλέον στελέχωση του εργατικού δυναμικού με 50 νέες προσλήψεις, ενώ, παράλληλα, είναι προς υλοποίηση η παροχή ιδιωτικού προγράμματος δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το σύνολο του προσωπικού.
Αναφορικά με τις πρόσθετες παροχές του περασμένου έτους, ο όμιλος SABO δώρισε laptops υψηλής τεχνολογίας για τα τέκνα των εργαζομένων που συγκαταλέχθηκαν στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων και εξασφάλισε επιπλέον παροχή για το χριστουγεννιάτικο εορταστικό τραπέζι για κάθε εργαζόμενο του.