Unisem: Κατασκευάζει νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών στο Gopeng

Η Unisem Bhd πραγματοποίησε μια τελετή για να τιμήσει την έναρξη της κατασκευής της νέας της μονάδας παραγωγής ημιαγωγών σε ένα κομμάτι βιομηχανικής γης στο Gopeng του Perak.

Σε δήλωση προς το χρηματιστήριο, η Unisem είπε ότι η φάση 1 του νέου εργοστασίου στο Gopeng με συνολική δομημένη επιφάνεια περίπου 57.000 τ.μ. με εγκαταστάσεις cleanroom, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023 με κόστος περίπου 300 εκατομμύρια RM.

Ο πάροχος υπηρεσιών συναρμολόγησης και δοκιμής ημιαγωγών είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί, το εργοστάσιο Gopeng θα του επιτρέψει να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι θα διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα των υφιστάμενων εργασιών στο Ipoh.

Astir Vitogiannis: Εξαγόρασε βιομηχανία πωμάτων στη Νότια Αφρική

Εταιρεία παραγωγής μεταλλικών πωμάτων στη Νότια Αφρική εξαγόρασε η ελληνική εταιρεία Astir Vitogiannis, θυγατρική της Ideal Holdings, κίνηση που οδηγεί στο διπλασιασμό της παραγωγικής της δυναμικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η κατά 100% θυγατρική της IDEAL Holdings Α.Ε., Astir Vitogiannis S.A. υπέγραψε συμφωνία με την The South African Breweries Proprietary Limited («SAB»),η οποία ανήκει στην AB InBev, για την εξαγορά της πλειοψηφικής συμμετοχής της SAB στην Coleus Packaging Proprietary Limited.

Η Coleus διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής και προμηθεύει μεταλλικά πώματα σε ζυθοποιίες και εταιρείες ποτών και αναψυκτικών στην Νότια Αφρική και τις γύρω χώρες. Η εταιρεία διέθεσε περισσότερα από 6,2 δισεκατομμύρια πώματα το 2021 στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των: AB InBev Group, Heineken, Distell, Diageo και Coca Cola και οι οποίες αποτελούν το 98% των πωλήσεών της. Η Coleus, η οποία απασχολεί συνολικά 140 εργαζόμενους, το 2021 είχε πωλήσεις ZAR 521,8 εκατ. (31,4 εκατ. ευρώ), EBITDA ZAR 59,6 εκατ. (3,6 εκατ. ευρώ) και καθαρό δανεισμό ZAR 120 εκατ. (7,2 εκατ. ευρώ).Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία είναι 1 ευρώ= 16,6 ZAR.

Το 2021 η Astir και η Coleus είχαν συνολικές πωλήσεις 12,5 δισεκατομμυρίων πωμάτων. Η συμφωνία θα επιτρέψει συνέργειες τόσο στα έσοδα και στο κόστος, καθώς και στην εξυπηρέτηση πελατών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με την ολοκλήρωσή της τόσο με ίδια κεφάλαια της Astir όσο και με χρηματοδότηση σε ZAR από τοπικές τράπεζες. Κατόπιν συμφωνίας, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ορισμένες συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν τους προσεχείς μήνες.

Ο Πρόεδρος της IDEAL Holdings κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Η Astir γίνεται πλέον διεθνής παίκτης, ο οποίος ήταν και ο στόχος που είχαμε θέσει από κοινού με τον κ. Στυλιανό Βυτογιάννη όταν επενδύσαμε στην Astir. Η εξαγορά της Coleus είναι σημαντική, προσθετική στα κέρδη ανά μετοχή, διπλασιάζει το μέγεθος της Astir και δημιουργεί αξία για την IDEAL Holdings».

Coca-Cola: Μειώνει τη χρήση του πλαστικού στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου

H Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas) παρουσιάζει τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου που χάρη στη πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip, καταργούν την πλαστική μεμβράνη και μειώνουν τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως. Η νέα συσκευασία, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, ελαφριά και πρακτική και επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά.

Οι νέες συσκευασίες παράγονται στην Ελλάδα, στο Σχηματάρι Mega Plant της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μετά την επένδυση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ στην παραγωγική μονάδα, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα». Κάθε μορφή συσκευασίας έχει ξεχωριστή αξία και ρόλο, είτε είναι από γυαλί, από αλουμίνιο, από πλαστικό PET, είτε αφορά επαναγεμιζόμενες συσκευασίες ή λύσεις χωρίς καθόλου συσκευασία.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα είναι προσηλωμένη στον σχεδιασμό πιο βιώσιμων συσκευασιών που, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, μπορούν να αποκτήσουν μία νέα ζωή. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει τη συνολική μείωση των υλικών συσκευασίας που κυκλοφορεί στην αγορά, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων συσκευασιών και μειώνοντας παράλληλα τις συσκευασίες από πρωτογενή υλικά.

Ο Mιχάλης Η. Οικονοµάκης για τα 100 χρόνια της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Αγαπητοί µας συνεργάτες, φέτος, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ γιορτάζει έναν αιώνα ζωής. Με αυτήν τη σηµαντική για εµάς αφορµή, θα θέλαµε να καταγράψουµε και να µοιραστούµε µαζί σας µερικά από τα ορόσηµα της ιστορίας µας και να σας ευχαριστήσουµε, γιατί εσείς αποτελείτε σηµαντικό κοµµάτι της.

Πέρασαν 100 σπουδαία χρόνια από τότε που ο ιδρυτής µας, Πέτρος Πετρόπουλος, άρχισε το 1922 να συναρµολογεί αυτοκίνητα Ford στη Θεσσαλονίκη. Από εκείνη τη στιγµή, µια αδιάκοπη πορεία καινοτοµίας, νέων ιδεών και επιτυχηµένων συνεργασιών που προέκυψαν µέσα από σκληρή δουλειά και µια σειρά από συνετές, στρατηγικές αποφάσεις ξεκίνησε και έβαλε πολύ γρήγορα την Εταιρία µας σε µια σταθερή τροχιά συνεχούς ανάπτυξης.

Η σύναψη συµφωνίας µε την Perkins το 1952, η κατασκευή του πρώτου ελληνικού τρακτέρ το 1959, η πρωτοποριακή κατασκευή κινητήρων πετρελαίου το 1974, το πρώτο όχηµα πολλαπλών χρήσεων Polytrak το 1976, το νέο καινοτόµο σύστηµα µέτρησης της απόδοσης των απασχολουµένων κεφαλαίων το 1992, η είσοδος στο Χρηµατιστήριο Αξιών το 1999 και η είσοδος στην ηλεκτροκίνηση το 2019, είναι ορισµένοι από τους πολλούς σταθµούς στη διαδροµή µας, µε αποκορύφωµα την ανάδειξη της χρονιάς που µας πέρασε, το 2021, ως την πιο επιτυχηµένη χρονιά της ιστορίας µας.

Πρόκειται για µια ιστορία που δηµιούργησε σχέσεις µεγάλης διάρκειας, αµοιβαίας εµπιστοσύνης και σεβασµού µε εσάς τους συνεργάτες µας, έχοντας διαµορφώσει έναν µακρύ κατάλογο από εταιρίες παγκόσµιου βεληνεκούς που εµπιστεύονται σε εµάς την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα, καθώς και ένα πλήθος από σταθερούς και ικανοποιηµένους πελάτες. Όµως τι είναι αυτό που κάνει µια εταιρία να υπάρχει, να ευηµερεί και να αναπτύσσεται συνεχώς εδώ και 100 χρόνια;

Είναι τα υλικά από τα οποία έχει φτιαχτεί: Οι αξίες µας. Ο σεβασµός και η εµπιστοσύνη στους ανθρώπους µας. Τα κίνητρα που τους δίνει και η αξιοκρατία που διέπει τις σχέσεις µας, η αµοιβαία εκτίµηση. Η φειδωλή διαχείριση των πόρων µας και η συνετή αξιοποίησή τους για να πετύχουµε εξαιρετικά αποτελέσµατα. Η αναγνώριση και η ανταµοιβή. Η συνέπεια και η ειλικρίνεια. Απέναντι στις νέες προκλήσεις που έρχονται, τις µεγάλες αλλαγές που θα συντελεστούν στον τοµέα της αυτοκίνησης, στεκόµαστε µε σιγουριά, πατώντας γερά στις βάσεις µας και µε όπλα την εµπειρία και τη βαθιά γνώση που αποκοµίσαµε έναν αιώνα τώρα, βλέπουµε όλες αυτές τις αλλαγές ως σηµαντικές επιχειρηµατικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που θα αξιοποιήσουµε µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως κάναµε πάντα, µε γνώµονα το όφελος των ανθρώπων µας, των συνεργατών µας και ολόκληρης της κοινωνίας. Με σιγουριά ότι µαζί θα συνεχίσουµε να πρωταγωνιστούµε σε µια νέα συναρπαστική εποχή.

Mε εκτίµηση, Mιχάλης Η. Οικονοµάκης
Πρόεδρος Διοικητικού Συµβουλίου

Motor Oil: Ψηφιακός μετασχηματισμός δια χειρός Cosmote

Την ολοκληρωμένη λύση SD-WAN παρέχει η COSMOTE στην MOTOR OIL, αναβαθμίζοντας το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο, ως προς την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του, σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Το SD-WAN σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και τις υψηλών προδιαγραφών ICT λύσεις που διαθέτει η COSMOTE, συμβάλλει καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου MOTOR OIL.

Η ανάγκη για αδιάλειπτη και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των 35 σημείων παρουσίας του Ομίλου ΜΟΤΟR OIL σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα για ανεξάρτητη και ασφαλή πρόσβαση τους στο Internet και τις υπηρεσίες Cloud με εγγυημένο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και διαθεσιμότητας, τόσο σε επίπεδο δικτύου όσο και σε επίπεδο εφαρμογών και υπηρεσιών, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην υιοθέτηση της τεχνολογίας SD-WAN από τον σύγχρονο ενεργειακό Όμιλο. Η λύση διατρέχει κάθετα τους τέσσερις βασικούς πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου, αποτελώντας εχέγγυο επιτυχίας για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε αξιοποιώντας την τεχνολογία SD-WAN CISCO MERAKI, χρησιμοποιώντας όλους τους συνδυασμούς τεχνολογιών διασύνδεσης και φορέων πρόσβασης που παρέχει ο Όμιλος ΟΤΕ. Τα σημεία παρουσίας της ΜΟΤΟR OIL διασυνδέθηκαν με τον πλέον ασφαλή τρόπο, που ήταν σημαντικό ζητούμενο για τον Όμιλο, εξασφαλίζοντας υψηλή διαθεσιμότητα με την αξιοποίηση όλων των κυκλωμάτων του δικτύου καθώς και δυνατότητα επέκτασης. Παράλληλα, αυξήθηκε η επίδοση των εταιρικών εφαρμογών και βελτιώθηκε συνολικά η εμπειρία των χρηστών/υπαλλήλων, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα για τον Όμιλο ΜΟΤΟR OIL.

ΣΕΒ: Αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρό του, Ο. Κυριακόπουλο

Με θλίψη ο ΣΕΒ αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρό του, Οδυσσέα Κυριακόπουλο, που έφυγε νωρίς. Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ ΣΕΒ, σε δήλωσή του, τονίζει:

«Ο Οδυσσέας είχε την αίσθηση του χρέους και της προσφοράς στην επιχειρηματικότητα και στα κοινά. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αίσθηση καθήκοντος τον Σύνδεσμό μας και λάμπρυνε με την παρουσία και τη δράση του την επιχειρηματική μας κοινότητα. Για πολλούς από εμάς, και για εμένα προσωπικά, ήταν μέντορας. Ξεχώριζε για την ανθρωπιά και την πληθωρική και μεταδοτική θετικότητά του».

Διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της Sunlight

Η Sunlight Group πρωτοπορεί με τη Sunlight ElectroLiFe, τη νέα σειρά μπαταριών ημι-έλξης ιόντων λιθίου. Αποτέλεσμα μελετών του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξής της, η νέα σειρά απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της διεθνούς αγοράς και ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της, που αποτελείται από προϊόντα ιόντων λιθίου και μολύβδου-οξέος. Η ElectroLiFe είναι ιδανική για χρήση σε golf carts και άλλα οχήματα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, για ηλεκτροκίνητα βιομηχανικά οχήματα, καθώς και θαλάσσια σκάφη αναψυχής.

Η σειρά μπαταριών είναι ελαφριά για εύκολη μεταφορά, ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα για την καινοτόμα τεχνολογία και τον στιβαρό σχεδιασμό της. Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της μπαταρίας συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα γρήγορης εγκατάστασης, καθώς και η συνδεσιμότητα με την cloud πλατφόρμα της εταιρείας, Sunlight GLocal. Η πλατφόρμα GLocal χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να καταγράφει, σε πραγματικό χρόνο, κομβικές παραμέτρους για τη λειτουργία της μπαταρίας.

Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζει ιδανικό χρόνο εκτός λειτουργίας και συντήρησης, μειώνοντας το κόστος. Επιπλέον, η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και η γρήγορη φόρτιση συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του χρόνου αδράνειας, διασφαλίζοντας τη μέγιστη παραγωγικότητα και απόδοση της σειράς Sunlight ElectroLiFe, της οποίας η διάρκεια ζωής ξεπερνά τους 2.000 κύκλους φόρτισης..

ΕΛΣΤΑΤ: Διψήφια άνοδος τζίρου στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιανουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 35,4% έναντι μείωσης 12,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης του μηνός Ιανουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2021, παρουσίασε μείωση 18,6%. Ανοδικά τα νούμερα και στο δωδεκάμηνο, καθώς ο μέσος Γενικός Δείκτης του Φεβρουαρίου 2021 – Ιανουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 29,5%, έναντι μείωσης 13,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Πού οφείλεται η άνοδος το 12μηνο
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 35,4% τον μήνα Ιανουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, προήλθε:

 1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας
  • Αύξηση κατά 36,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων.
  • Μείωση κατά 12,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
 2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών
  • Αύξηση κατά 43,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
  • Αύξηση κατά 30,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

Η πτώση σε επίπεδο μήνα
Αντίστοιχα, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 18,6% τον μήνα Ιανουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2021, προήλθε:

 1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας
  • Μείωση κατά 46,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.
  • Μείωση κατά 18,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.
 2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών
  • Μείωση κατά 21,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
  • Μείωση κατά 14,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

ABB: Δυνατό ξεκίνημα για την επίτευξη των στόχων αειφορίας για το 2030

Η ABB δημοσίευσε την Έκθεση Αειφορίας για το 2021, περιγράφοντας τα επιτεύγματα της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας στο πλαίσιο της φιλόδοξης στρατηγικής αειφορίας του 2030. Σημειώνεται ότι η ABB είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στον κλάδο της που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αειφόρες οικονομικές δραστηριότητες, γνωστό και ως “EU taxonomy”.

Σύμφωνα με την έκθεση, από τον πρώτο χρόνο έναρξης της στρατηγικής βιωσιμότητας 2030 της ABB, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι λύσεις της εταιρείας έχουν επιτρέψει στους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές τους σε ισοδύναμο CO2 κατά 11,5 μεγατόνους. Η ABB στοχεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της, ώστε να μειώσουν τις ετήσιες εκπομπές τους σε ισοδύναμο CO2 περισσότερο από 100 μεγατόνους έως το 2030, κάτι που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης. «Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία κρατά το κλειδί για ένα αειφόρο μέλλον και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο Theodor Swedjemark, Chief Communication and Sustainability Officer.

«Ενώ βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας για ουδετερότητα άνθρακα στις δικές μας δραστηριότητες έως το 2030, ωστόσο το καλύτερο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί μέσω των κορυφαίων τεχνολογιών που παρέχει η ABB στους πελάτες της». Την προηγούμενη χρονιά, η ABB σημείωσε σημαντική πρόοδο στην πορεία της προς την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2030 στις δικές της δραστηριότητες, καθώς μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 39%, σε σύγκριση με το 2019 (έτος αναφοράς). Η ABB έχει δεσμευτεί να εξηλεκτρίσει ολόκληρο τον στόλο της με περισσότερα από 10.000 οχήματα και να προμηθεύεται αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.

Volkswagen: Συστήνει 2 κοινοπραξίες στην Κίνα για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι η κινεζική θυγατρική της, Volkswagen Group China, έχει υπογράψει συμφωνίες με δύο τοπικές εταιρείες για τη σύσταση κοινοπραξιών με επίκεντρο την αλυσίδα εφοδιασμού ά υλών για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι συμφωνίες είναι με τις Huayou Cobalt και Tsingshan Group και ότι θα επικεντρωθούν στην παραγωγή νικελίου και κοβαλτίου ως πρώτη ύλη. Οι δύο κοινοπραξίες θα δημιουργηθούν στην Κίνα και στην Ινδονησία, τόνισε η Volkswagen.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα projects έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του κόστους και να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών για μπαταρίες, με σκοπό τη μείωση του κόστους κατά 30%-50% για κάθε μπαταρία.