Ελληνικός Χρυσός: Προστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει να ενισχύει την προστασία της περιοχής που την φιλοξενεί ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καλύπτοντας το κόστος προμήθειας ενός προκατασκευασμένου κτιρίου, που θα φιλοξενήσει το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο της Ουρανούπολης. Ο οικίσκος θα βοηθήσει το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκρίνεται αμεσότερα στις έκτακτες ανάγκες της προ του Άθω περιοχής, Κοινότητες Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης, καθώς και του Αγίου Όρους.

MYTILINEOS: Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου η Μαρία Μέλλιου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μυτιληναίος Α.Ε. προέβη, έπειτα από σχετική πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου, στον ορισμό της Μαρίας Μέλλιου ως επικεφαλής της μονάδας εσωτερικού ελέγχου της Εταιρείας, σε αντικατάσταση του Αντωνίου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κα Μέλλιου πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων του άρθρου 15 του ν.4706/2020 και των προβλέψεων του Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας, ενώ διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και σχετική επαγγελματική εμπειρία. Η κα Μέλλιου ανέλαβε τα καθήκοντά της ως Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου της Εταιρείας από τις 14.03.2022.

Deal nrg – METRO για την ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών αυτοκινήτων

Σε μία μεγάλη συμφωνία προχώρησαν η nrg και η METRO, για τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου φορτιστών ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων σε καταστήματα My market και METRO Cash & Carry. Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο και αφορά σε μια επένδυση που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνει την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του δικτύου με την τοποθέτηση 500 φορτιστών incharge από την nrg σε 250 σημεία (καταστήματα My market και METRO Cash & Carry).

Η συνεργασία αυτή συμβάλλει στην ενίσχυση και εμπέδωση της κουλτούρας για νέες και πιο καθαρές μορφές μετακίνησης, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τον χρόνο που περνούν κάνοντας τις αγορές τους στα καταστήματα των δύο αλυσίδων για να φορτίσουν απρόσκοπτα το όχημά τους. Κοιτώντας στο μέλλον, με οδηγό την καινοτομία και την ανάπτυξη, οι δύο εταιρείες ξεκινούν μια σταθερή και πολυετή συνεργασία που φέρνει την ηλεκτροκίνηση μέσω του δικτύου incharge ακόμα πιο κοντά σε όποιον την επιλέγει ως τρόπο μετακίνησης σήμερα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εγκρίθηκε η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε στην έγκριση της γνωστοποίησης απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «ITALGAS NEWCO S.R.L», 100% θυγατρική της εταιρείας «ITALGAS S.P.A.» επί της εταιρείας «ΔΕΠΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» και μέσω αυτής, των τριών θυγατρικών της, ήτοι των εταιρειών «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ», «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕ» και «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ» στην αγορά μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου, με γεωγραφική διάσταση α) τον Νομό Αττικής, β) τους Νομούς Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και γ) της υπόλοιπης Ελλάδας που αναπτύσσει και λειτουργεί δίκτυα διανομής φυσικού αερίου αποκλειστικά η «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ», πλην των περιοχών της λοιπής Ελλάδας όπου αναπτύσσονται και λειτουργούν έτερα δίκτυα διανομής τρίτων εταιρειών.

Mercedes-Benz: Νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb της Αλαμπάμα, λίγους μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να γίνει εντελώς ηλεκτρική, αυξάνοντας την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε τρεις ηπείρους. Το νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ υπογραμμίζει τη σημασία των Ηνωμένων Πολιτειών στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας και την Αλαμπάμα ως εξαγωγικού κόμβου για πολυτελή SUV και στην ηλεκτρική εποχή. Η Mercedes-Benz θα παράγει τα EQS SUV και EQE SUV στο νέο της εργοστάσιο, ως μέρος μίας παγκόσμιας ώθησης για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων σε επτά τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb θα παρέχει μπαταρίες για το νέο SUV EQS και το SUV EQE.

Η επένδυση της Intel μετατρέπει την Ευρώπη σε ηγέτιδα δύναμη

Το στρατηγικό της σχέδιο να εξελιχθεί σε ισχυρός παίκτης της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών, ήτοι να φιλοξενήσει στο έδαφός της το 20% της της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ έως το 2030, υλοποιεί με συνέπεια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη φιλοδοξία της Ε.Ε. να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη διεθνή αγορά ευθυγραμμίζεται η επένδυση – «μαμούθ», που προτίθεται να υλοποιήσει η Intel, ύψους €80 δισ., επί ευρωπαϊκού εδάφους σε βάθος δεκαετίας, για την παραγωγή μικροτσίπ.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε την επένδυση που ανακοίνωσε χθες η Intel, ως «σημαντική συμβολή στο οικοσύστημα της ευρωπαϊκής παραγωγής ημιαγωγών που χτίζουμε αυτή τη στιγμή». Όπως τόνισε η επικεφαλής της Επιτροπής, «η επένδυση θα δημιουργήσει νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη. Και είμαι σίγουρη ότι θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους».

Βαράγκης: Δεκτή εν μέρει η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης

H ΒΑΡΑΓΚΗΣ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε το κείμενο της επικυρωτικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της συμφωνίας εξυγίανσης και μεταβίβασης επιχείρησης που έχει συνάψει με τους πιστωτές της.

Σύμφωνα με την εν λόγω δικαστική απόφαση, έγινε δεκτή εν μέρει η σχετική αίτηση της εταιρείας για επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης (πλην του όρου 3.1.9 αυτής) και μεταβιβάζονται στο νέο φορέα, την εταιρία «VARANGIS FURNITURE & INTERIORS A.E.», το 99% του ενεργητικού της, το σύνολο του προσωπικού και υποχρεώσεις της τάξεως του 15,1% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας, ενώ τόσο το τίμημα, όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων, θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεών της, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης, και στην συνέχεια η εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί. Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με νέα ανακοίνωσή της όταν η συναλλαγή ολοκληρωθεί.

ElvalHalcor: Σε ιστορικά υψηλά οι πωλήσεις το 2021

Το 2021 έκλεισε με τις πωλήσεις της ElvalHalcor να σημειώνουν ιστορικά υψηλά. Η ανοδική πορεία, που ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2020, διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 με ιδιαίτερα έντονη την ανάκαμψη των αγορών του κατασκευαστικού κλάδου, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών, οι οποίοι είχαν υστερήσει κατά την προηγούμενη χρήση, επηρεάζοντας κυρίως τον κλάδο αλουμινίου.

Έτσι, οι όγκοι πωλήσεων σημείωσαν αύξηση κατά 16,3%, οδηγούμενοι κυρίως από τα προϊόντα του κλάδου αλουμινίου κατά 21,3%, και τα προϊόντα του κλάδου χαλκού κατά 7,9%.
Η υψηλή ζήτηση στις αγορές, οδήγησε σε ραγδαία άνοδο τις τιμές των μετάλλων στο LME. Ο συνδυασμός του ανοδικού όγκου πωλήσεων και των τιμών των μετάλλων διαμόρφωσε τον κύκλο εργασιών σε ιστορικά υψηλά στα 2.883,0 εκατ. ευρώ για το 2021 (αυξημένο κατά 42,1% από τα 2.028,6 εκατ. ευρώ του 2020).

Η αύξηση των όγκων πωλήσεων και η θετική επίδραση της διαθεσιμότητας και των τιμών σκραπ αναχαίτισαν τις αρνητικές επιδράσεις από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη της ElvalHalcor πριν από φόρους, τόκους, αποσβέσεις, αποτέλεσμα μετάλλου και λοιπά έκτακτα έξοδα (a-EBITDA), τα οποία απεικονίζουν καλύτερα την οργανική και ταμειακή κερδοφορία της εταιρείας, να αυξηθούν κατά 22,9% στα 166,8 εκατ. ευρώ έναντι 135,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 215,3 εκατ. ευρώ έναντι 121,4 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περσυνή χρήση. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των μεγεθών έπαιξε και η επιτυχής έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 250 εκατ. ευρώ διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές του Ομίλου και της εταιρείας.

Νέα συνεργασία της Vimachem με τον Κινέζικο κολοσσό Truking!

Η Vimachem με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με την εταιρεία Truking, μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στην κατασκευή και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και ολοκληρωμένων μονάδων παραγωγής συμβατικών και βιοτεχνολογικών φαρμάκων.

Με 6.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, 3 κέντρα έρευνας, παρουσία σε 50 χώρες και 2.000+ διεθνείς πατέντες, η Truking αποτελεί ηγέτιδα στον χώρο του φαρμάκου αποδεικνύοντας τη δύναμη της με την εξαγορά το 2019 του 100% του Γερμανικού ομίλου Romaco. (Η Romaco λειτουργεί υπό ξεχωριστή αντιπροσωπεία στην ελληνική αγορά). Η Truking ειδικεύεται στην κατασκευή μηχανών και συστημάτων για την παραγωγή ενέσιμων προϊόντων όλων των μορφών και έχει ήδη δυναμική παρουσία στην Ελλάδα. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την Truking, δείτε το σχετικο video και φυσικά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αυτοματοποίηση αποθηκών στο εργοστάσιο της Colgate-Palmolive

Η COLGATE-PALMOLIVE διαθέτει στην Ελλάδα ένα εργοστάσιο case study, το οποίο καθημερινά εφοδιάζει όλο τον κόσμο με καινοτόμα προϊόντα από το κέντρο της Αθήνας στην οδό Πειραιώς. Η PLANNING ανέλαβε το σχεδιασμό των αποθηκών του εργοστασίου, μελετώντας τις εναλλακτικές λύσεις αυτοματοποίησης για τα έτοιμα προϊόντα, πετυχαίνοντας την ικανοποίηση των μελλοντικών πλάνων ανάπτυξης της παραγωγής στον υφιστάμενο χώρο κτηρίου, μέσω μίας πλήρους αυτοματοποιημένης αποθήκης της φιλοσοφίας «ready for truck».

Παράλληλα, ανέλαβε το σχεδιασμό των αποθηκών Α’ υλών και υλικών συσκευασίας, πετυχαίνοντας να αυξήσει τη χωρητικότητα τους, μέσω σύγχρονων αποθηκευτικών συστημάτων και της φιλοσοφίας «one aisle» (ένας διάδρομος), παρόλο που ο χώρος των αποθηκών μειώθηκε εξαιτίας του αυτοματισμού των έτοιμων προϊόντων. Πλέον, η COLGATE-PALMOLIVE διαθέτει τις λύσεις που θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί, έχοντας υπερσύγχρονες αποθήκες.