Webinar για την κυβερνοασφάλεια διοργανώνουν ΣΕΒ & ΕΒΕΘ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΣΕΒ με το ΕΒΕΘ για την προσαρμογή των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό, διοργανώνεται webinar, άνευ χρέωσης, με θέμα «Κυβερνοασφάλεια για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις» την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ο Δ. Ρουσσέας νέος πρόεδρος του ΣΠΕΛ

Ο κ. Δημήτρης Ρουσσέας της ADAMA ΕΛΛΑΣ Μ. Α.Ε. είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων & Παραγωγών Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν. Αντιπρόεδροι αναδείχτηκαν ο κ. Παναγιώτης Κοντός της ΖΙΚΟ Α.Ε και ο κ. Μανώλης Σακελλαρίου της K+S MINERALS AND AGRICULTURE GMBH, γενικός γραμματέας ο κ. Νίκος Κυριακίδης της YARA ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και ταμίας ο κ. Παναγιώτης Παντελής της ΓΕΩ.Λ.ΙΧ. Ε.Π.Ε. Τακτικά μέλη του ΔΣ του ΣΠΕΛ αναδείχτηκαν οι κ. κ. Νίκος Κουτσούγερας της ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε., Γιάννης Βεβελάκης της EUROCHEM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Κώστας Παπασωτηρίου της UPL HELLAS S.A. OpenAg, Στέλιος Ζούπος της BASF ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Κώστας Ωραιόπουλος της COMPO EXPERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Χαρίλαος Μαυρογιάννης της NEW TRADE FERTILIZERS Ε.Π.Ε., Ευσταθία Τσούργιαννη της ΛΗΔΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Ε.Π.Ε., Ήλια Γάγγου της MEDILCO HELLAS AE. και Γιώργος Πάκος της ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Μ. Ι.Κ.Ε.

Οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα απειλούν την επιχειρηματική συνέχεια

Η αυξημένη μεταβλητότητα που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, έχει οδηγήσει σε αναδιάταξη των προτεραιοτήτων για τον κλάδο της τεχνολογίας παγκοσμίως. Σε αυτό το περιβάλλον, η επιτακτική ανάγκη για την προσέλκυση και τη διατήρηση ανθρώπινου δυναμικού, αναδεικνύεται ως η κορυφαία ευκαιρία για τον κλάδο κατά το 2022, από την τέταρτη θέση πέρυσι. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση της EY, Top 10 opportunities for technology companies in 2022, η οποία καταγράφει τους μεγαλύτερους παράγοντες επιτυχίας του κλάδου για τη χρονιά που διανύουμε.

Το 2021, οι αλυσίδες εφοδιασμού δέχθηκαν σημαντική πίεση εξαιτίας της αστάθειας της αγοράς, της πανδημίας του COVID-19 και του Brexit, μεταξύ άλλων γεωπολιτικών εξελίξεων. Για τον κλάδο της τεχνολογίας, δύο σημαντικά σημεία συμφόρησης ήταν τα logistics και η διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Η έκθεση αντικατοπτρίζει αυτή την εξέλιξη, κατατάσσοντας στην τρίτη θέση – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – την ανάγκη να μετριαστούν οι κίνδυνοι της εφοδιαστικής αλυσίδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιχειρηματική συνέχεια.

 

 

Ολοκληρώθηκε η επένδυση της Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση – οριστικοποίηση του κόστους και η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης, «Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ IKΕ». Η επένδυση αναφέρεται στη θεμελιώδη αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας με νέα δραστηριότητα τις υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (Logistics)» στη νήσο Πάρο του Ν. Κυκλάδων, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 192.899,85 ευρώ και συνολικής ενίσχυσης ύψους 77.159,94 ευρώ, που χορηγείται με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής. Το ύψος της ενίσχυσης με την μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 77.159,94 ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 40% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης. Η συνολική ισχύς ανήλθε σε 133,4KW και οι συνολικές θέσεις εργασίας κατά το χρόνο ολοκλήρωσης ανήλθαν σε 14,06ΕΜΕ εκ των οποίων 1,63ΕΜΕ αντιστοιχούν σε πτυχιούχους.

Logitech: Κατασκευάζει αξεσουάρ υπολογιστών από ανακυκλωμένο πλαστικό

Η εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών Logitech, στο πλαίσιο στροφής της στη βιώσιμη παραγωγή, δημιούργησε το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό μετά την κατανάλωση (PCR), με το 65% όλων των ποντικιών και των μονάδων πληκτρολογίου να περιλαμβάνουν πλέον πλαστικό PCR. Η Logitech, που ιδρύθηκε το 1981 και εδρεύει στη Λωζάνη της Ελβετίας, σχεδιάζει και δημιουργεί προϊόντα για υπολογιστές, παιχνίδια, βίντεο, streaming και μουσική. Το 2020, η εταιρεία δεσμεύτηκε το 50% των προϊόντων της να κατασκευάζεται με PCR.

Έτσι, το 2021, 8.000 τόνοι παρθένου πλαστικού εξαλείφθηκαν από τα προϊόντα της. Αυτό μείωσε τη ζήτηση για πλαστικό που προέρχεται από πετροχημικά και κατέστησε τα ηλεκτρονικά απόβλητα πολύτιμο πόρο. Σύμφωνα με τη Logitech, αυτό ισοδυναμεί με περίπου 19.000 τόνους CO2 που εξοικονομούνται σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων. Επιπλέον, έχει υπογράψει το The Climate Pledge και ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που παρείχε λεπτομερείς ετικέτες για τις επιπτώσεις του άνθρακα στη συσκευασία της.

ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.: Νέο έργο σε συνεργασία με την ADVANCED CONSULTING

Η ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με διεθνή παρουσία που αναπτύσσει μεγάλη τεχνογνωσία διευρύνοντας συνεχώς τις παραγωγικές της δυνατότητες. Κατέχει σημαντική θέση στον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας. Διαθέτει μεγάλη παραγωγή σε εύρος προϊόντων, όσον αφορά τις κατηγορίες και την παραγωγή κωδικών στη χώρα. Στο πλαίσιο επέκτασης των δυνατοτήτων της, η ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε. αποφάσισε να επενδύσει στην εγκατάσταση του συστήματος αυτοματοποίησης πωλήσεων της REGATE για χρήση από την Εμπορική της Διεύθυνση. Μέσα από τις παραδοσιακές δυνατότητες φορητής παραγγελιοληψίας, αλλά και με σύγχρονες υπηρεσίες Merchandising, ενέργειες Marketing, αυτοματισμούς και άλλες δυνατότητες, εξασφαλίζει καθημερινά αυξημένη παραγωγικότητα (sales force effectiveness) και διαρκή υποστήριξη, άμεση και εξειδικευμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της. Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ADVANCED CONSULTING A.E.

Παπαστράτος: Αποδίδει καρπούς η στρατηγική συμφωνία PMI – ΚΤ&G

Η Παπαστράτος επενδύει συνεχώς στην κατηγορία των καινοτόμων, εναλλακτικών προϊόντων του τσιγάρου με στόχο μέχρι το 2023 το 75% των καθαρών εσόδων της να προέρχεται από αυτά και σε αυτό το πλαίσιο φέρνει τη νέα συσκευή θέρμανσης καπνού lil SOLID, σε συνέχεια της στρατηγικής συμφωνίας που υπέγραψαν η PMI και η ΚΤ&G, η κορυφαία εταιρεία προϊόντων νικοτίνης στη Νότια Κορέα. Η lil SOLID ενσωματώνει τεχνολογία θέρμανσης καπνού με ακίδα που θερμαίνει τον καπνό και δεν τον καίει, ενώ επιτρέπει 3 συνεχόμενες χρήσεις και έως 25 συνολικά με μία μόνο φόρτιση. Με αυτόν τον τρόπο παράγει ένα αερόλυμα που προσφέρει την απόλαυση του πραγματικού καπνού αποφεύγοντας την καύση, τη στάχτη και την επίμονη μυρωδιά που προκαλεί.

Η lil SOLID διατίθεται στην Ελλάδα μέσα από την εμπορική πλατφόρμα του IQOS. Το ίδιο ισχύει και για τις ειδικά σχεδιασμένες θερμαινόμενες ράβδους καπνού Fiit που παράγονται στο εργοστάσιο της Παπαστράτος, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου ενισχύθηκε το 2021 με νέα επένδυση 125 εκατ. ευρώ, επιπλέον αυτής των 300 εκατ. ευρώ το 2018. Με αφορμή την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος, κ. Θέμης Χασιώτης, δήλωσε:

«Διευρύνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας με νέες, καινοτόμες προτάσεις, όπως η συσκευή θέρμανσης lil SOLID 2.0, που παρέχει πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση, καθώς και τις ειδικά σχεδιασμένες θερμαινόμενες ράβδους καπνού Fiit που παράγονται στο εργοστάσιο της Παπαστράτος. Και τα δύο εμπλουτίζουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των εναλλακτικών προϊόντων μας και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό προορισμό μας. Σε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρα».

ELPEN: Συνεργασία με βραβευμένο Έλληνα επιστήμονα για το Πάρκο Καινοτομίας

Με έναν σπουδαίο και πολυβραβευμένο Έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού ξεκινάει άμεσα συνεργασία η ELPEN. Πρόκειται για τον Δρ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, ιδρυτή του Κέντρου Συστημικής Βιοϊατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLA, ενός από τα κορυφαία κέντρα δημιουργίας φαρμάκων υψηλής τεχνολογίας. Με επιστημονική πορεία διεθνούς αναγνώρισης, ο Δρ. Ηλιόπουλος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ που καταγράφει το κορυφαίο 2% των επιστημόνων με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές. Η επισφράγιση της συνεργασίας σχετίζεται με τη νέα επένδυση της εταιρείας, που αφορά στο Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής.

Ο Δρ. Ηλιόπουλος θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής του Πάρκου, αρμόδιας για την υλοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πενταετούς επιχειρησιακού πλάνου του. Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή θα απαρτίζεται από επιφανείς επιστημονικές προσωπικότητες υψηλής εξειδίκευσης και διεθνούς αναγνώρισης, οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Τεχνικών Ασφαλείας για Τεχνικά Έργα

Η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» διοργανώνει το μοναδικό εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 38 ωρών, που στοχεύει στην απόκτηση των Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και Γνώσεων, που χρειάζεται ο Μηχανικός για να ασκήσει καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στα Τεχνικά Έργα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μία νέα προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στα Τεχνικά Έργα, έχοντας πλέον τα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις από τους επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε Τεχνικούς Ασφαλείας που επιθυμούν να εξειδικευθούν στα τεχνικά έργα, Αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ που επιθυμούν να ασκήσουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας και Μηχανικούς που απασχολούνται σε εργοτάξια, περιλαμβάνει 30 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 8 ώρες Πρακτικής Άσκησης με επισκέψεις σε εργοτάξια.

Ημερομηνίες και Ώρες διεξαγωγής Θεωρίας:
• Θεσσαλονίκη: 21 – 31/03/2022, 6 συναντήσεις, διάρκειας 5 εκπαιδευτικών ωρών έκαστη, από τις 17:00 – 21:15
• Αθήνα: 04 – 14/04/2022, 6 συναντήσεις διάρκειας, 5 εκπαιδευτικών ωρών έκαστη, από τις 17:00 – 21:15
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, αλλά και για ενημέρωση για τις ειδικές τιμές για τους πελάτες του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2310 552562 ή στο email: [email protected], αρμόδιες οι κ.κ. Κατερίνα Κόκλα & Φιλιώ Μίντση. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει έκπτωση 15% για έγκαιρες εγγραφές έως τη Δευτέρα 28/02/2022.

Ξεκίνησε η Μεταβατική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αλλάζει το σκηνικό στη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την άφιξη των πρώτων απορριμματοφόρων του Δήμου Τρίπολης στη Μονάδα Μεταβατικής Διαχείρισης στην Παλαιοχούνη, η οποία θα εξυπηρετεί την Αρκαδία, την Κορινθία και την Αργολίδα. Πλέον, τα απορρίμματα της Πελοποννήσου προωθούνται προς άρτια και ασφαλή διαχείριση στη σύγχρονη νέα μονάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Αρκαδία. Η μεταβατική διαχείριση θα διαρκέσει έως 14 μήνες και μετά την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα αποτελεί την πιο σύγχρονη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της χώρας και μία από τις πλέον σύγχρονες της Ευρώπης.

Μεταξύ των πολλαπλών πλεονεκτημάτων της νέας μονάδας συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) βρίσκεται πλησίον της μονάδας, γεγονός που επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των μεταφορών των απορριμμάτων και του υπολείμματος. Την εκκίνηση σήμερα της Μεταβατικής Διαχείρισης Απορριμμάτων, κατέστησε δυνατή η πρόσφατη υπογραφή της τροποποιημένης Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου, εταιρείας μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 152 εκατ. ευρώ (62,5 εκατ. επιδότηση ΕΣΠΑ).