Το έργο αιμοδοσίας της Halcor

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Ευτύχιος Κοτσαμπασάκης, Διοικητικός Διευθυντής της HALCOR, συντονίζει τις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της.
Σήμερα, πραγματοποιούνται 2-3 ετήσιες εθελοντικές αιμοδοσίες από κινητό συνεργείου αιμοληψίας στον χώρο του Σωληνουργείου. Έχουν παραδοθεί περισσότερες από 717 φιάλες αίμα και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 400 από οικογένειες που είχαν ανάγκη. Με βάσει την συμφωνία που έγινε, το 70% των φιαλών είναι διαθέσιμο για το προσωπικό της εταιρείας και τους έχοντας Α’ βαθμού συγγένεια με τους αιμοδότες, το δε υπόλοιπο 30% παραμένει στο Νοσοκομείο.

Zero Medicine Waste: Μια πρωτοβουλία της Angelini Pharma

Με κεντρικό μήνυμα «Zero Medicine Waste: Διαχειριζόμαστε τα φάρμακα και σώζουμε ζωές. Ανάλαβε δράση και μείωσε τις επιστροφές» η Angelini Pharmα Hellas αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ορθή διαχείριση των φαρμάκων, με στόχο τη μείωση της σπατάλης πόρων που μπορούν να σώσουν ζωές, παροτρύνοντας τους συνεργάτες της – φαρμακεία και φαρμακαποθήκες – να συμβάλουν στην από κοινού προσπάθεια για μείωση των επιστρεφόμενων και προς καταστροφή φαρμάκων και την εξάλειψη της σπατάλης τους.

 

Ο Βασίλης Κορκίδης στο ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Νέα συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, υπό τη προεδρία της Αθηνάς Χατζηπέτρου με τη συμμετοχή του πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κορκίδης και προσθέτει: «Από την 1η Ιανουαρίου 2022, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB αποτελεί επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μακροπρόθεσμων Επενδυτών.

Η ELTI είναι ένας σύνδεσμος που στοχεύει στην προώθηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων σύμφωνα με τους στόχους και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία, η ΕΑΤ- HDB κάνει πράξη τη δέσμευσή της για συνεχή στήριξη και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων, έτσι ώστε ο Έλληνας επιχειρηματίας να γίνει πιο εξωστρεφής, σύγχρονος και κυρίως ανταγωνιστικός τόσο στην χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Η SARMED εταίρος του π-ΝΕΤ Competence Center

Η SARMED ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο πρώτο Κέντρο Ικανοτήτων για Δίκτυα Επικοινωνιών 5ης γενιάς και επόμενων γενιών (π-ΝΕΤ Competence Center) στην Ελλάδα. Η π-ΝΕΤ Αναδυόμενα Δίκτυα Νέας Γενιάς & Εφαρμογές ΙΚΕ συστάθηκε με πρωτοβουλία 22 εταίρων, μεγάλων εταιρειών, καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ινστιτούτων της χώρας. Η δραστηριότητα της εταιρείας θα συγχρηματοδοτηθεί για τους πρώτους 18 μήνες από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σκοπός του Κέντρου Ικανοτήτων είναι η υποστήριξη και προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τεχνικής συνδρομής στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επικοινωνιών 5ης γενιάς, με έμφαση στην ενίσχυση των κάθετων αλυσίδων αξίας και της βιωσιμότητας. Όραμα του π-ΝΕΤ αποτελεί η δημιουργία ενός διεθνούς Κέντρου Ικανοτήτων έρευνας και καινοτομίας για τις επικοινωνίες 5ης γενιάς και επομένων γενιών, με ισχυρούς δεσμούς και με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο προσλαμβάνει

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί από την Foxconn Technology Group στο Zhengzhou, στην επαρχία Henan της κεντρικής Κίνας, κάνει αγώνα δρόμου για να προσλάβει τουλάχιστον 20.000 εργαζομένους πριν από την κυκλοφορία των νέων προϊόντων της Apple και καθώς η ζήτηση για iPhone και iPad παραμένει ισχυρή στην Κίνα και στο εξωτερικό. «Η ζήτηση για νέο εργατικό δυναμικό ήταν πάντα ισχυρή μετά τις διακοπές, καθώς τα εργοστάσια εντείνουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των παραγγελιών», είπε ένας διευθυντής προσλήψεων που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

«Πέρυσι, το μπόνους παραπομπής ήταν έως και 10.000 γιουάν», σημείωσε. Αυτή τη στιγμή, η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι αρκετά μεγάλη και χρειάζονται περίπου 20.000 εργαζόμενοι σε εβδομαδιαία βάση, πρόσθεσε. Σύμφωνα με την Foxconn, τα εργοστάσια στο Langfang του Hebei και στο Taiyuan του Shanxi της Βόρειας Κίνας, όπως και στο Shenzhen του Guangdong της Νότιας Κίνας, εντείνουν όλα τις προσπάθειες πρόσληψης.

Siemens: Ισχυρά αποτελέσματα και αύξηση των κερδών το πρώτο τρίμηνο

«Καταγράψαμε ένα πολύ επιτυχημένο ξεκίνημα για το χρηματοοικονομικό έτος 2022, με όλες τις επιχειρήσεις μας να συνεχίζουν την ανάπτυξη υψηλής αξίας.

Καταγράψαμε ισχυρά αποτελέσματα και αυξήσαμε τα κέρδη ανά μετοχή κατά 20. Παράλληλα συνεχίζουμε να ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιό μας ως μια εταιρεία που εστιάζει στην τεχνολογία», δήλωσε ο Roland Busch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. Τα κέρδη Βιομηχανικών Επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση, στα 2,5 δισ. ευρώ και το περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 15,7%. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% στα 1,8 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τα βασικά κέρδη ανά μετοχή να ανέρχονται σε 2,05 ευρώ.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες παρουσιάζονται ισχυρότερες από έτος σε έτος σε 1,1 δισ. ευρώ. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 52% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 24,2 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω διψήφιας αύξησης σε όλες τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, στα 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Volvo: Επενδύει 10 δισ. σουηδικές κορόνες για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Volvo επενδύει 10 δισ. σουηδικές κορόνες στο εργοστάσιο της Τορσλάντα για την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις οδηγούν στην πραγματοποίηση του στόχου της Volvo να γίνει ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Θα υπάρξει αναβάθμιση του τμήματος βαφής που περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και την εφαρμογή νέων μεθόδων, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τη συνεχή προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών θα ενοποιεί τις μπαταρίες με τη δομή του δαπέδου του αυτοκινήτου, ενώ η μονάδα τελικής συναρμολόγησης ανακαινίζεται για τη φιλοξενία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. Οι εφοδιαστικές γραμμές επίσης θα ανακαινιστούν, με βελτίωση της ροής των υλικών και της μεταφοράς υλικών και εξαρτημάτων μέσα στο εργοστάσιο. Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης σε εγκαταστάσεις γύρω από το εργοστάσιο, όπως οι χώροι για διάλειμμα, αποδυτήρια και γραφεία, που βελτιώνουν περαιτέρω το περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

 

Κ. Δαμίγος: κινδυνεύουν 1 στις 4 επιχειρήσεις με λουκέτο λόγω ενεργειακού κόστους

Δήλωση για τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου έκανε ο Α΄ Αντιπροέδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α.) Κώστας Δαμίγος, συμπεριλαμβάνοντας και παραδείγματα για την σκληρή αλήθεια των τιμολογίων. Ακολουθεί η δήλωση: «Με τα έως τώρα δεδομένα, οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι τουλάχιστον 165%, ενώ σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, υπερβαίνει το 300%.

Το ξέφρενο ράλλυ των τιμών, ήδη επηρεάζει σε επικίνδυνο βαθμό πλέον, την μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση. Η παραγωγή, μειώνεται αναγκαστικά και όσα προϊόντα παραχθούν, με δεδομένη τη ζημία στην επιχείρηση, θα έχουν κόστος που μοιραία θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή, με τις παρεπόμενες συνέπειες για την οικονομία. Ο καταναλωτής με τη σειρά του, έχει ήδη περιορίσει τις αγορές του. Ήδη, η μια στις τέσσερις επιχειρήσεις, έχουν απλήρωτους λογαριασμούς. Εκτιμάται, ότι το 25-30% των μικρών επιχειρήσεων, δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν την αύξηση του ενεργειακού κόστους και κινδυνεύουν με λουκέτα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οριζόντια για όλα τα επαγγελματικά τιμολόγια, δεν ικανοποιούν ούτε στο μισό, τις ανάγκες των παραγωγικών μονάδων, των βιοτεχνιών. Τα άμεσα, πυροσβεστικά μέτρα, που χρειάζονται εδώ και τώρα οι βιοτέχνες, και που ζητάμε σαν Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, σταθερά από τον Σεπτέμβριο, είναι καταρχήν στοχευμένη επιδότηση για τις παραγωγικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, με κριτήριο το πόσο ενεργοβόρες είναι και επιπλέον μείωση των ειδικών φόρων στα τιμολόγια ενέργειας, επιδότηση της αύξησης με μορφή άτοκου δανείου ή επιστρεπτέας προκαταβολής και επιδότηση επί της ρήτρας αναπροσαρμογής, που είναι η κύρια αιτία του προβλήματος».

Jungheinrich: Η επένδυση στη βιωσιμότητα και το νέο εργοστάσιο στη Ρουμανίας

Το υψηλότερο πιστοποιητικό βιωσιμότητας (Πλατινένιο πιστοποιητικό), από τον οργανισμό αξιολόγησης EcoVadis απέσπασε ο Όμιλος Jungheinrich.
Η είδηση, που επιβεβαιώνει την συνεχή επένδυση του Ομίλου στη βιώσιμη ανάπτυξη, έρχεται με φόντο την ανακοίνωση της λειτουργίας δεύτερου εργοστασίου ανακατασκευής στη Ρουμανία.

Διαμορφώνοντας τα intralogistics και την αποθήκη του μέλλοντος
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο για την αξιολόγηση της εταιρικής ευθύνης, η EcoVadis απονέμει πλατινένια (Platinum) πιστοποίηση μόνο στο κορυφαίο 1% των πιστοποιημένων εταιρειών. Συνολικά, η EcoVadis έχει αναλύσει τη βιωσιμότητα περισσότερων από 85.000 εταιρειών.

O Δρ. Lars Brzoska, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG, επισημαίνει ότι: «Η Jungheinrich δημιουργεί βιώσιμη αξία. Για εμάς ως “οικογενειακή” εταιρεία, αυτό σημαίνει με απλούς όρους ότι συνδυάζουμε την κοινωνική και οικολογική ευθύνη με την κερδοφόρα ανάπτυξη. Αυτή η εικόνα του εαυτού μας, μας οδηγεί να διαμορφώσουμε τα intralogistics και την αποθήκη του μέλλοντος. Το πλατινένιο πιστοποιητικό EcoVadis είναι μια μεγάλη επιβεβαίωση για εμάς και, φυσικά, μια υποχρέωση να συνεχίσουμε την πορεία μας στο μέλλον».

Δεύτερο εργοστάσιο στο Ploiesti
Πρόσφατα, η Jungheinrich ανακοίνωσε ότι ανοίγει το δεύτερο εργοστάσιο ανακατασκευής στο Ploiesti της Ρουμανίας. Με αυτές τις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες καλύπτουν περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα, η εταιρεία ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ανακατασκευασμένα μηχανήματα και δημιουργεί δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη. Στο Ploiesti θα ανακατασκευάζονται και θα διανέμονται στην ευρωπαϊκή αγορά, τα ηλεκτροκίνητα παλετοφόρα πεζού χειριστή EJE και τα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα αντιβάρου EFG. Με αυτήν την επένδυση, η Jungheinrich αποτελεί παράδειγμα για την κυκλική οικονομία στον τομέα των Intralogistics, δίνοντας τη δυνατότητα στη βιομηχανία να χρησιμοποιεί βιώσιμα ανακατασκευασμενα μηχανήματα.

Η Jungheinrich είναι η πρώτη εταιρεία του βιομηχανικού κλάδου, που ανταποκρίνεται στην πρόκληση της ανακατασκευής μηχανημάτων κορυφαίας ποιότητας. Με το νέο εργοστάσιο στο Ploiesti, η Jungheinrich επεκτείνει περαιτέρω τις υπάρχουσες ικανότητές της και βελτιστοποιεί τις δομές και τις διαδικασίες της στον τομέα του μεταχειρισμένου εξοπλισμού. Εκτός από τη Δρέσδη, το Ploiesti είναι η μεγαλύτερη τοποθεσία της Jungheinrich για την ανακατασκευή μηχανημάτων. Ανοίγοντας το νέο αυτό εργοστάσιο, θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα σε αυτόν τον τομέα κατά 25% έως το 2025.

Όπως διευκρινίζεται, ενώ η ανακατασκευή των EJE και EFG πραγματοποιείται στην τοποθεσία Ploiesti, το εργοστάσιο της Δρέσδης είναι υπεύθυνο για όλους τους άλλους τύπους μηχανημάτων καθώς και για τα system trucks. Όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα πωλήσεων της Jungheinrich παραδίδουν τα μηχανήματά τους, τα οποία επιστρέφονται κυρίως από συμβόλαια μίσθωσης, στα δύο εργοστάσια για επισκευή. Επιπλέον, η ανακατασκευή για την ασιατική αγορά πραγματοποιείται στην Μπανγκόκ και στο Qingpu της Κίνας.

Δεύτερο Διαδικτυακό Σεμινάριο Product Environmental Footprint (PEF)

Ο ΣΥΒΙΠΥΣ και η εταιρεία EVOTROPIA Ecological Finance Architectures P.C. διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 (12.00 – 13.15) διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο: “Product Environmental Footprint (PEF): Μελέτη περίπτωσης πλαστικής συσκευασίας σύμφωνα με τη Σύσταση 2021/2279 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (15/12/2021)”. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική γλώσσα χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στη Γραμματεία του ΣΥΒΙΠΥΣ.