ΒΑΤ Hellas: Σημαντική δωρεά στη Fabric Republic

Διπλασιάζοντας τα έσοδα από την πώληση των ρούχων μιας από τις πιο sustainable συλλογές που έχουν δημιουργηθεί, η ΒΑΤ Hellas προσέφερε σημαντική δωρεά στη Fabric Republic, στηρίζοντας περισσότερες από 1.600 οικογένειες και ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο οργανισμός Fabric Republic συλλέγει πλεονάζοντα ρουχισμό και του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, ανακυκλώνοντάς τον και επαναχρησιμοποιώντας τον, ενώ ταυτόχρονα, απασχολεί ανθρώπους που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

ΘΕΟΝΗ: 4 νέες χρυσές βραβεύσεις από το International Taste Institute

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ ανακοινώνει 4 νέα Χρυσά Βραβεία από τον διεθνή Οργανισμό International Taste Institute, συμπληρώνοντας τα 46 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας. Η κριτική επιτροπή των διάσημων Chefs & Sommeliers του ΙΤΙ ξεχώρισε για 8η χρονιά το ΘΕΟΝΗ, απονέμοντάς του την ανώτατη διάκριση σε 4 διαφορετικές κατηγορίες: Superior Taste Award με 3 χρυσά αστέρια για το ΘΕΟΝΗ σε PET, γυάλινη και χάρτινη συσκευασία και Superior Taste Award με 2 χρυσά αστέρια για το ΘΕΟΝΗ Ανθρακούχο.

 

Pfizer: Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών υπερβαίνει τους αρχικούς στόχους

Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2021 και ήδη διαγράφει μια συνεχώς αναπτυξιακή πορεία, ξεπερνώντας μάλιστα τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας. Σήμερα, το Κέντρο απασχολεί περισσότερα από 250 άτομα, αριθμός που υπερβαίνει τον αρχικό στόχο, ενώ αναμένεται να φτάσει τους 280 εργαζόμενους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι είναι νέοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και εξειδίκευση.

To Kέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών μαζί με το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας, αποτελούν την παγκόσμια επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, το Κέντρο πρόκειται να μεταφερθεί παράλληλα και στις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer στην Πυλαία, όπου ήδη στεγάζεται το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο 2021, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών εγκρίθηκε ως στρατηγική επένδυση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

WATT+VOLT: Μεγαλώνει το δίκτυο φορτιστών Chargespot

Δυναμική εξέλιξη για την WATT+VOLT στον τομέα της ηλεκτροκίνησης καθώς η εταιρεία διευρύνει το δίκτυο φορτιστών Chargespot. Η WATT+VOLT εξυπηρετεί και διευκολύνει τους κατόχους ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων παρέχοντας τους πρόσβαση σε στρατηγικά τοποθετημένα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, μπορούν μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής να βρουν το κοντινότερο σημείο φόρτισης Chargespot και να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Με πρόσβαση σε πάνω από 250.000 φορτιστές, η εταιρεία ενισχύει ακόμα περισσότερο το δίκτυο Chargespot με 3 νέες συνεργασίες. Στις εταιρείες – μέλη του δικτύου προστέθηκαν το Speedy Car Wash και η αλυσίδα Ελαστικά Οικονόμου, στην οποία αριθμεί πλέον 5 σημεία, δίνοντας στους κατόχους την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την εμπειρία των έξυπνων φορτίσεων, ολοκληρωμένα. Σημαντική προσθήκη αποτελεί και η Spartan Security, η οποία ως νέο μέλος του δικτύου, κάνει το επόμενο της βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Που στοχεύει η Faurecia μετά την εξαγορά της Hella

Η γαλλική εταιρεία προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia, ανακοίνωσε ότι η ένωσή της με την Hella στοχεύει σε πωλήσεις άνω των 33 δισ. ευρώ το 2025 και σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους άνω του 8,5%. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει καθίσματα, ηλεκτρικά και άλλα εξαρτήματα εσωτερικού αυτοκινήτου, έδωσε αυτούς τους στόχους καθώς σηματοδότησε την ολοκλήρωση της προηγουμένως ανακοινωθείσας εξαγοράς της γερμανικής εταιρείας προμήθειας εξαρτημάτων αυτοκινήτου Hella.

Η εξαγορά της Hella από την Faurecia αποτελεί ευκαιρία για τις δύο εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας να επισπεύσουν τον μετασχηματισμό τους, να πετύχουν σημαντικό μέγεθος και ηγετικές θέσεις στα ηλεκτρονικά και στις λύσεις κύκλου ζωής. Το νέο όνομα του συγχωνευμένου ομίλου που προκύπτει από την εξαγορά των 6,7 δισ. ευρώ, θα ανακοινωθεί αργότερα, πρόσθεσε η Faurecia.

Η συμφωνία, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την γερμανική επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών αυτοκινήτου και φωτισμού, η οποία θα οδηγήσει σε έσοδα μεταξύ 300-400 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025, ενώ η βελτιστοποίηση των ταμειακών ροών φαίνεται να αποφέρει περί τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όσο από το 2022 μέχρι το 2025.

Το νέο βήμα της Polyplast

Η Polyplast εντάσσεται στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η εταιρεία με έδρα την Αυλώνα, ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το νέο μέλος απευθύνεται σε ποικίλο φάσμα επιχειρήσεων με εξειδικευμένες λύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς συσκευασίας, όπως τσάντες πολυαιθυλενίου παντός τύπου, φιλμ συρρίκνωσης, courier bags και πολλά ακόμα προϊόντα. Σε όλη την πορεία της, ανανεώνει συστηματικά τον μηχανολογικό εξοπλισμό της, που αποτελείται από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθιστώντας την μια από τις πιο σύγχρονες παραγωγικές εταιρείες του κλάδου.

Η συνεχής διεύρυνση της παραγωγικής δυναμικής της, οδήγησε την Polyplast το 2006 να μεταφερθεί σε νέες υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Η εταιρεία απασχολεί 60 εργαζομένους και εξωτερικούς συνεργάτες ενώ διαθέτει δίκτυο 2.500 πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την τεχνογνωσία και την παραγωγική δυναμική της στη χώρα, η Polyplast αποτελεί πρεσβευτή της Ελλάδας σε αγορές του εξωτερικού, όπως και τα υπόλοιπα Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

 

ΕΥ: Χρονιά-ρεκόρ για την παγκόσμια αγορά δημόσιων εγγραφών το 2021

Παρά το αβέβαιο περιβάλλον που υποσχόταν το 2021, η παγκόσμια αγορά δημόσιων εγγραφών απήλαυσε μια εξαιρετική χρονιά, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ως προς τον αριθμό τους και τα έσοδα. Συνολικά, το 2021 ολοκληρώθηκαν 2.388 συμφωνίες, συγκεντρώνοντας έσοδα $453,3 δισ., με αύξηση 64% και 67% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Αυτά, και άλλα ευρήματα, περιλαμβάνονται στην τριμηνιαία παγκόσμια έκθεση, 2021 EY Global IPO Trends Report, της EY.

Το 2021 ξεκίνησε με την κυκλοφορία εμβολίων για τον COVID-19, την ανάκαμψη των παγκόσμιων οικονομιών και άφθονη ρευστότητα στην αγορά, γεγονότα που οδήγησαν σε αισιοδοξία για τις παγκόσμιες δημόσιες εγγραφές. Το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ήταν το ιστορικά πιο ενεργό τέταρτο τρίμηνο όσον αφορά τον αριθμό των συμφωνιών, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου του 2007, σημειώνοντας αύξηση 16% ως προς τον αριθμό των δημόσιων εγγραφών (621), και 9% ως προς τα έσοδα ($112,2 δισ.), σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κλάδος της τεχνολογίας σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό δημόσιων εγγραφών (611) για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο και συγκέντρωσε τα υψηλότερα έσοδα ($147,5 δισ.) για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο κλάδος της υγείας με 376 δημόσιες εγγραφές, οι οποίες συγκέντρωσαν έσοδα $65,4 δισ. Ακολουθεί, σε μικρή απόσταση, η βιομηχανία, με 310 δημόσιες εγγραφές, που συγκέντρωσαν $63,1 δισ.

 

Ο Ν. Πρίντζος ξανά στο τιμόνι του Συνεταιρισμού της ΕΒΟΛ

Στο τιμόνι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου (ΕΒΟΛ) βρίσκεται ξανά ο Νικήτας Πρίντζος, μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου.
Για το εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλαν υποψηφιότητα δώδεκα μέλη του Συνεταιρισμού και για το Τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο τέσσερα μέλη. Ψήφισαν 182 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου σε σύνολο 221. Ως αποτέλεσμα, εξελέγησαν:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
• Νικήτας Πρίντζος με 150 ψήφους
• Στέφανος Διακομής με 114 ψήφους
• Δημήτριος Σπαθής τ. Ηλία με 76 ψήφους
• Χρήστος Καλαντζής με 76 ψήφους
• Στέργιος Βουλάγκας με 71 ψήφους
• Νικόλαος Μπατζιάκας με 69 ψήφους
• Χρήστος Τσιαμήτας με 66 ψήφους
• Ηλίας Ιωάννου με 65 ψήφους
• Δημήτριος Σπαθής τ. Γεωργίου με 59 ψήφους

Για το Εποπτικό Συμβούλιο
• Δημητρίου Φωτεινή με 142 ψήφους
• Ιωάννης Χρονόπουλος με 89 ψήφους
• Συραγώ Κυρίτση με 85 ψήφους

Tο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ως Πρόεδρο τον Νικήτα Πρίντζο, ως Αντιπρόεδρο τον Στέφανο Διακομή, ως Γραμματέα τον Στέργιο Βουλάγκα και ως Ταμία τον Δημήτριο Σπαθή του Ηλία. Ομοίως συνήλθε και συγκροτήθηκε σε Σώμα το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγοντας από τα μέλη του ως Πρόεδρο τον Ιωάννη Χρονόπουλο.

ELPEN: «Partner Organization» στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα «COLOTAN»

Η ELPEN συμμετέχει ως «Partner Organization» στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα «COLOTAN», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας την σημασία που αποδίδει η εταιρεία στον τομέα της έρευνας για νέες καινοτόμες θεραπείες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πρόκειται για μια συλλογική ερευνητική δραστηριότητα, που έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2021 και αποτελεί προϊόν συνεργασίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Φαρμακευτικών Εταιρειών.

Το πρόγραμμα «COLOTAN» υλοποιείται με διττό στόχο. Σε επιστημονικό επίπεδο επιδιώκει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και φαρμακοτεχνικών μορφών για την επίτευξη στοχευμένης δράσης φαρμάκων στο παχύ έντερο, ενώ παράλληλα, σε εκπαιδευτικό επίπεδο εξασφαλίζει την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε 13 Υποψηφίους Ακαδημαϊκούς Διδάκτορες (ESRs – Early Stage Researchers).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «COLOTAN» αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ELPEN. Μετά από πολυετείς προσπάθειες και σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και τον Επόπτη του Προγράμματος, Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής κ. Χρήστο Ρέππα, η εταιρεία συμμετέχει σε έναν από τους 3 ερευνητικούς του πυλώνες. Συγκεκριμένα, έχει ενεργό ρόλο στον πυλώνα (work package) με τίτλο «Ανάπτυξη νέων per os χορηγούμενων φαρμακευτικών προϊόντων που στοχεύουν το παχύ έντερο και εκτίμηση της χρησιμότητάς τους», συμβάλλοντας στον καθορισμό του ερευνητικού αντικειμένου του προγράμματος και στην εκπαίδευσή των Υποψηφίων Ακαδημαϊκών Διδακτόρων (ESRs). Στο πλαίσιο αυτό, έχει καλωσορίσει στη χώρα μας την φαρμακοποιό κα. Lea Gnatzy, Υποψήφια Διδάκτορα του προγράμματος από τη Γερμανία, με την οποία θα συνεργαστεί για τα επόμενα 3 χρόνια, τουλάχιστον.

Την εβδομάδα 17 – 21 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε το 2ο COLOTAN Midterm evaluation & Athens Symposium. Η διεξαγωγή του είχε ως στόχο την παρουσίαση και την αξιολόγηση της εξέλιξης του προγράμματος. Στο συγκεκριμένο συμπόσιο η ELPEN εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γεώργιο Ισμαήλο, επιστημονικό υπεύθυνο της εταιρείας για το πρόγραμμα και τον κ. Κωνσταντίνο Στρατάκη, Διευθύνων Επιστημονικό Σύμβουλο, Διευθυντή Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης ομίλου ELPEN.

 

Στο δρόμο της κυκλικής οικονομίας η ANOXAL

Η ΑΝΟΧΑL έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει τη νέα πρέσα αλουμινίου UBC που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της. Όπως σημειώνει η εταιρεία, η νέα σειρά ανακύκλωσης της UBC, η οποία μαζί με την πράσινη τήξη οδηγεί την ANOXAL σε ένα πιο αειφόρο μέλλον. Η θυγατρική της ElvalHalcor, η οποία εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ανακυκλώνει και χυτεύει αλουμίνιο για την παραγωγή μπιγιετών και πλακών.