Δίρφυς: Παρέδωσε απινιδωτή στη Στενή Ευβοίας

Η ευβοιωτική εταιρεία εμφιάλωσης νερού Δίρφυς Α.Ε. παρέδωσε έναν απινιδωτή στην τοπική κοινότητα Στενής Ευβοίας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δίρφυς, Νίκος Σέρρας, παρέδωσε τον απινιδωτή ως δωρεά της εταιρείας στον Πρόεδρο της Στενής, παρουσία των δύο αντιδημάρχων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ στην Στενή Ευβοίας. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στενής Διρφύως, Γρηγόρης Παπαγεωργίου, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία εμφιάλωσης νερού Δίρφυς ΑΕ, για την σημαντική αυτή χορηγία στο χωριό της Στενής».

 

Νέο website για το brand Endless

Η Εndless EC προχωρά στη δημιουργία νέου site για το brand Endless. Το site είναι σχεδιασμένο για να παρέχει μια user-friendly πλοήγηση στους καταναλωτές, με αναλυτικές παρουσιάσεις των προϊόντων της Endless EC, χωρισμένες ανά κατηγορία ενδιαφέροντος.

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Webjar και αφιερώνει ένα κομμάτι του ειδικά για την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, αναλύοντας τη δική της δέσμευση για αειφόρες πρακτικές παραγωγής και διαχείρισης των προϊόντων της, αλλά και τη κατεύθυνσή της σε πιο βιώσιμες πρακτικές εν γένει.

Eli Lilly: Επενδύει 1,5 δις δολάρια σε δυο νέα εργοστάσια

Ενισχύοντας την παραγωγή βιολογικών φαρμάκων ενόψει μιας πιθανής έκρηξης της νόσου του Αλτσχάιμερ, η Eli Lilly επενδύει περισσότερα από 445,3 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα μονάδα παραγωγής στο Λίμερικ της Ιρλανδίας. Το εργοστάσιο θα απασχολήσει περισσότερους από 300 εργαζόμενους μόλις ολοκληρωθεί. Στο μεταξύ, η Lilly σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 500 προσωρινούς εργάτες για την κατασκευή της εγκατάστασης.

Η «αποστολή» του εργοστασίου στο Λίμερικ είναι τριπλή: Θα ενισχύσει το κατασκευαστικό δίκτυο της Lilly για βιολογικά ενεργά συστατικά, θα βοηθήσει στην κάλυψη της «αυξημένης ζήτησης για υπάρχοντα προϊόντα της εταιρείας» και θα επεκτείνει τη γεωγραφική εμβέλεια του κλινικού «αποτυπώματός» της. Λίγο μετά την ανακοίνωση του Limerick, η Lilly αποκάλυψε τα σχέδια για ένα άλλο νέο εργοστάσιο— μια εγκατάσταση 1 δις δολαρίων για ενέσιμα στο Κόνκορντ της Βόρειας Καρολίνας, όπου σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 600 νέους εργαζόμενους. Η τοποθεσία του καλύπτει χώρο μεγέθους περίπου 400 στρεμμάτων. Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2022 και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Sabo: Συνεργασία με την αλβανική Lajthiza Invest για νέο project

Η «Lajthiza Invest» SH.A, η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης νερού στην Αλβανία και η Sabo SA, συνεχίζουν την πολυετή και ισχυρή συνεργασία τους με ακόμα ένα νέο project. Η Lajthiza ανάθεσε στην Sabo την σχεδίαση, κατασκευή και εγκατάσταση ενός πλήρως αυτόματου συστήματος για την μεταφορά παλετών μέσω ραουλοδρόμων και αλυσσομεταφορέων, καθώς και ενός αναβατορίου παλετών για την ανύψωση τους από το ισόγειο στον 1ο όροφο.

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε να διατηρεί buffer παλετών στην είσοδο και την έξοδό του, καθώς επίσης ώστε να μπορεί να δουλέψει και ως καταβατόριο παλετών. Η ομάδα των μηχανικών της Sabo έδωσε ειδικό βάρος στην μελέτη και την σχεδίαση των συστημάτων ασφαλείας του προσωπικού και του εξοπλισμού. Έτσι, ένα ολοκληρωμένο μηχανικό και ηλεκτρικό σύστημα ασφαλείας θα εγκατασταθεί για την ασφάλειά τους, πλήρως εναρμονισμένο με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (CE-Machinery Directive). Το έργο είναι υπό κατασκευή και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

ΣΠΕΦ: Σημαντική αύξηση του κόστους κατασκευής των φωτοβολταϊκών έργων

Αύξηση του κόστους κατασκευής των φωτοβολταϊκών έργων – λόγω των διεθνών ανατιμήσεων – και επιμήκυνση του χρόνου που απαιτείται για την ικανοποίηση των αιτημάτων σύνδεσής τους στο δίκτυο καταγράφει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ύστερα από σχετική έρευνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΠΕΦ, η αύξηση του κόστους ενός μέσου φωτοβολταϊκού πάρκου της κατηγορίας ισχύος από 10 kW έως 1 MW στο ηπειρωτικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, κυμαίνεται στο 15% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το κόστος των πάνελ σε σχέση με πέρυσι έχει αυξηθεί κατά 8 λεπτά/watt, δηλαδή 32.000 ευρώ για ένα τυπικό πάρκο των 400 kW. Επίσης λόγω της αύξησης στο χαλκό και στα υπόλοιπα μέταλλα, το κόστος του υποσταθμού που ενσωματώνουν τα πάρκα αυτά έχει αυξηθεί κατά περίπου 8.000 ευρώ, τα καλώδια μεσοσταθμικά απορροφούν επιπλέον 3.000 – 4.000 ευρώ, ενώ από τις μεταλλικές βάσεις δεν υπάρχει καμία εξοικονόμηση παρά το ότι είναι λιγότερες ένεκα της μεγέθυνσης της ισχύος των πάνελ.

H αύξηση κόστους προέρχεται και από τα υπόλοιπα κέντρα κόστους ενός πάρκου, όπως οικοδομικά, περιφράξεις, συστήματα ασφαλείας κλπ και από τους όρους σύνδεσης του ΔΕΔΔΗΕ. «Πλην των όρων σύνδεσης η αύξηση στο κόστος κατασκευής ενός τυπικού Φ/Β πάρκου 400 kW φθάνει τις 45.000 – 50.000 ευρώ σε σχέση μόλις με πέρυσι», αναφέρει ο ΣΠΕΦ και προβάλλει το αίτημα να μην μειωθούν το 2022 οι εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από την κατηγορία αυτή των έργων, αλλά να παραμείνουν στα 65,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα που είναι η ισχύουσα τιμή.

TÜV NORD: Δημιουργεί εξειδικευμένο κέντρο ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα

Την Ελλάδα επέλεξε ο διεθνής οργανισμός πιστοποίησης TÜV NORD για να δημιουργήσει ένα από τα τέσσερα εξειδικευμένα κέντρα ιατροτεχνολογικών προϊόντων παγκοσμίως. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο κέντρο καλύπτει τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Medical Device Regulation (MDR) EU 2017/745, ο οποίος αφορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Μάιο του 2021. Για το σκοπό αυτό η TÜV HELLAS (TÜV NORD), προγραμματίζει ειδική ενημερωτική Ημερίδα στην Αθήνα, με θέμα τις βασικές απαιτήσεις του Κανονισμού.

Sunlight Group: 300 νέες προσληψεις το 2021

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), ανακοίνωσε ότι επιβραβεύει το προσωπικό της, διανέμοντας για τη χρονιά που πέρασε €3 εκατ. πλέον της τακτικής μισθοδοσίας, σε μπόνους απόδοσης, πριμ παραγωγικότητας, και επιπλέον παροχές. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, τα μπόνους για το 2021 θα είναι υψηλότερα από ποτέ, χάρη στην εξαιρετική πορεία της Sunlight Group την περασμένη χρονιά. Από την άλλη, το πριμ παραγωγικότητας, είναι ποσό που δίνεται σε μηναία βάση στο εργατοτεχνικό δυναμικό, δηλαδή τους εργαζόμενους στις βιομηχανικές μονάδες της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 1.350 ανθρώπους που απασχολεί συνολικά, περισσότεροι από 1.000 εργάζονται στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 2021, εκτός από την 300 νέους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στην πλειονότητά τους στο νέο, σύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα της Ξάνθης, στην οικογένεια της Sunlight προστέθηκε πρόσφατα και το ανθρώπινο δυναμικό της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας.

VGP: Είσοδος στην Ελλάδα για τον πανευρωπαϊκό πάροχο Logistics

Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά κάνει η VGP, ένας πανευρωπαϊκός πάροχος logistics και ημι-βιομηχανικών ακινήτων με έδρα το Βέλγιο, εγκαινιάζοντας το πρώτο της γραφείο στην Αθήνα και ορίζοντας τον Στράτο Ηλιού ως Country Manager της VGP Greece.

Η VGP διαχειρίζεται 192 αποθηκευτικούς χώρους και μικρά βιομηχανικά πάρκα, συνολικής αξίας 4,5 δισ. ευρώ σε 15 χώρες της Ευρώπης. Συνολικά, δε, η εταιρεία διαχειρίζεται συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια περί τα 5,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) ενώ έχει υπό κατασκευή περίπου 1,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικών χώρων (σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις αρχές του 2021).

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 652.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι συνολικές εκτάσεις που αποκτήθηκαν πέρυσι για την ανάπτυξη αποθηκών και εμπορευματικών πάρκων φτάνουν τα 4,04 εκατ. τετραγωνικά μέτρα. Ο κ. Ηλίου ξεκίνησε στη VGP την 1η Ιανουαρίου και θα είναι υπεύθυνος για την επέκταση του χαρτοφυλακίου του ομίλου στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Την προσεχή περίοδο, το επίκεντρο της προσοχής θα δοθεί στον εντοπισμό κατάλληλων τοποθεσιών ανάπτυξης.

Τι αποφασίστηκε για την Lafarge Beton

Την ανανέωση της με α.π. 172/11/14.2/18-02-2010 απόφασης του Νομάρχη Λέσβου για την ανανέωση-τροποποίηση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής σκυροδέματος ιδιοκτησίας «Lafarge Beton ΑΒΕΕ», αποφάσισε ο γενικός διευθυντής χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου.

Η εξεταζόμενη δραστηριότητα αφορά υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος στη θέση «Λάρσος» Ιππείου του Δήμου Μυτιλήνης, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μηχανολογικού εξοπλισμού 295,95ΗΡ και ημερήσιας δυναμικότητας παραγωγής 1000κ.μ./8ωρο. Η μελετώμενη μονάδα είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητο γήπεδο της εταιρείας, εμβαδού 8.096,45m2. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ετοίμου σκυροδέματος είναι άμμος, χαλίκι, γαρμπίλι, τσιμέντο και νερό, όλα καταλλήλως πιστοποιημένα για χρήση σε παραγωγή σκυροδέματος.

Τα παραγόμενα προϊόντα της μονάδας θα είναι έτοιμο σκυρόδεμα όλων των τύπων σύμφωνα με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016 και οι συνθέσεις για την παρασκευή ετοίμου σκυροδέματος των παραπάνω κατηγοριών γίνονται σε εσωτερικό εργαστήριο ελέγχου Ποιότητας που διαθέτει η εταιρεία από τον Υπεύθυνο Μηχανικό Ποιότητας.
Όλα τα μηχανήματα του σταθερού μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας είναι ηλεκτροκίνητα, ηλεκτροδοτούμενα από το Δίκτυο Ηλεκτροδότησης, με το οποίο είναι συνδεδεμένο το εν λόγω γήπεδο.

ΔΩΔΩΝΗ: Στο top 7% εταιρειών διεθνώς σε θέματα Βιωσιμότητας & ΕΚΕ

Ανάμεσα στο 7% των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως σε θέματα Βιωσιμότητας και ΕΚΕ κατατάσσεται για το 2021 η ΔΩΔΩΝΗ, σύμφωνα με νέα αξιολόγηση που έλαβε από την EcoVadis, μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες αξιολόγησης δεικτών Βιωσιμότητας στον κόσμο. Συγκεκριμένα, βελτιώνοντας την περσυνή βαθμολογία της, η ΔΩΔΩΝΗ κατέκτησε νέα παγκόσμια κορυφαία βαθμολογία, βάσει αξιολόγησης σε τρεις πυλώνες: τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και υποστηρίζει τους προμηθευτές της, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και τις πολιτικές απασχόλησης και σεβασμού.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αποτελώντας μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της Ελλάδα, η ΔΩΔΩΝΗ υλοποιεί δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα, επιλέγοντας αποκλειστικά 100% ελληνικό γάλα από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων παραγωγών. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τη μεγαλύτερη Ζώνη Γάλακτος στην Ελλάδα, στηρίζοντας στην πράξη τους ανθρώπους της και προσφέροντας δουλειά σε πάνω από 800 υπαλλήλους, αποτελώντας έναν πλέον αξιόπιστο συνεργάτη.

Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιβάρυνσης του πλανήτη, μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων, οι οποίοι παρακολουθούνται και αναθεωρούνται σε ετήσια βάση, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος, η εταιρεία σέβεται την αξιοπρέπεια, το απόρρητο και τα προσωπικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου της, ενώ εφαρμόζει μέτρα προστασίας ώστε να μειώσει τα εργατικά ατυχήματα και να προσφέρει ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον εργασίας, που ανταποκρίνεται σε διεθνή standards.