Η MISKO στηρίζει την ομάδα του «The Love Van»

Η MISKO για μια ακόμα φορά ενώνει τις δυνάμεις της με την εθελοντική ομάδα «The Love Van», ενισχύοντας το μήνυμά της «η Γεύση που μας Ενώνει». Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στην Πλατεία Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, η MISKO βρέθηκε δίπλα στην ομάδα του «The Love Van», όχι μόνο με τα προϊόντα της αλλά και με την εθελοντική υποστήριξη των εργαζομένων της, ενώνοντας τις δυνάμεις τους ώστε να προσφέρουν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Οι εθελοντές συνολικά ετοίμασαν 200 γεύματα με ζυμαρικά MISKO, τα οποία μοιράστηκαν στη συνέχεια στους άστεγους συμπολίτες μας.

Hannover Messe: Αναβολή για την Παγκόσμια Έκθεσης Βιομηχανικής Τεχνολογίας

Για τα τέλη Μαΐου (30 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2022), μεταφέρεται, λόγω των εκτεταμένων κρουσμάτων Covid-19, η Παγκόσμια Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας Hannover Messe, της οποίας επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Σχετική απόφαση έλαβε η διοργανώτρια αρχή, Deutsche Messe AG. Η φετινή έκθεση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες λόγω της πληρότητας που εμφανίζει το Εκθεσιακό Κέντρο του Αννόβερου τον Ιούνιο, ενώ από το 2023, η Hannover Messe θα επανέλθει στην κανονική πενθήμερη διοργάνωσή της.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: B2B επαφές με 8 γερμανικές ενεργειακές εταιρείες

Ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Energy Solutions Made in Germany – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αποθήκευση και Ενσωμάτωση στο Δίκτυο» καθώς και διαδικτυακές B2B επαφές με 8 γερμανικές ενεργειακές εταιρείες, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Κλιματικής Προστασίας της Γερμανίας (BMWΚ) στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 27 Ιανουαρίου. Το σύνολο των ανωτέρω δράσεων θα εστιάσει στις τεχνολογίες των ΑΠΕ, στη διασύνδεσή τους στο δίκτυο καθώς και στο νέο επενδυτικό τοπίο, όπως διαμορφώνεται στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης.

Η e-Ημερίδα θα απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν το αυξημένο αιολικό και ηλιακό δυναμικό της Ελλάδας καθώς και να αξιοποιήσουν τα απόβλητα και την απορριπτόμενη θερμότητα από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ως πηγές πράσινης ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, στην οποία έχει ήδη εισέλθει η Ελλάδα.

Κύκνος: Προ των πυλών η τοποθέτηση στην κύρια αμερικανική αγορά

Τις προσπάθειες της για να επεκτείνει το εμπορικό της αποτύπωμα στην άκρως ανταγωνιστική αλλά ιδιαίτερη σημαντική αμερικανική αγορά, έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα η Κύκνος, σύμφωνα με το Food Reporter. Σε αυτή τη φάση, η βιομηχανία τοματικών προϊόντων έχει ήδη ολοκληρώσει την επιλογή των κωδικών, οι οποίοι θα κατευθυνθούν προς την αγορά των ΗΠΑ ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην τοποθέτησή τους στο κανάλι της λιανικής.

Στόχος της Κύκνος είναι να αποκτήσει πρόσβαση στο κύριο κανάλι των αμερικανικών σούπερ μάρκετ, φτάνοντας στο καλάθι του μέσου Αμερικανού καταναλωτή και όχι μόνο στα καταστήματα που βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Σε πρώτο χρόνο, το εγχείρημα θα επικεντρωθεί στην ανατολική όχθη, ενώ ήδη κάποιοι κωδικοί της έχουν τοποθετηθεί στο pop up κατάστημα της σεφ Μαρίας Λόη, το οποίο έχει ανοίξει τις πόρτες του στο The Plaza Hotel της Νέας Υόρκης.

Μια ακόμη προσθήκη στο πελατολόγιο της SARMED από τον κλάδο των τροφίμων

Νέα συνεργασία ανακοίνωσε η Sarmed με την εταιρεία Αλεξάκης Μ.Ε.Π.Ε, για το έργο αποθήκευσης των προϊόντων της στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της πρώτης στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και για το έργο διανομής. Οι Πίττες Αλεξάκη έχουν μία σημαντική ιστορία που ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ‘50. Όλα άρχισαν όταν ο κ. Ηλίας Ιωάννη Αλεξάκης, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, ξεκίνησε να μαθαίνει την παραδοσιακή τέχνη της δημιουργίας της πίτας για σουβλάκια σε ένα Σιμιτοποιείο της εποχής στη Δραπετσώνα.

Μετά από κοπιαστική εργασία χρόνων σε όλα τα στάδια της δημιουργίας πιττών για σουβλάκια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία και γνώση που τον οδήγησαν τελικά στην απόφαση να ανοίξει τη δική του επιχείρηση στις αρχές τις δεκαετίας του ‘80. Η εταιρεία μεγαλώνει σταθερά από τότε, αυξάνοντας με συνέπεια την παραγωγή και τις πωλήσεις της, για να καταλήξει να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής πιττών, με όνομα συνώνυμο με την προσήλωση
στην ποιότητα.

Intel: Επενδύει $20 δισ. για δύο εργοστάσια παραγωγής τσιπ

Η Intel ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια σε δύο νέα εργοστάσια στο Οχάιο για την παραγωγή προηγμένων τσιπ, το πρώτο βήμα προς την κατασκευή ενός «mega-site», που μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ εργοστάσια παραγωγής τσιπ κόστους 100 δισ. δολαρίων. Όπως αναφέρει το Reuters, η σχεδιαζόμενη επένδυση περιλαμβάνει 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και 7.000 θέσεις εργασίας του κατασκευαστικού τομέα, σε έκταση 1.000 στρεμμάτων.

Τον Σεπτέμβριο, η Intel έθεσε σε λειτουργία δύο εργοστάσια στην Αριζόνα, στο πλαίσιο του σχεδίου της για την ανάκαμψη της εταιρείας, ώστε να γίνει ένας σημαντικός κατασκευαστής τσιπ για εξωτερικούς πελάτες. Τα εργοστάσια αξίας 20 δισ. δολαρίων θα αυξήσουν τον συνολικό αριθμό των εργοστασίων της Intel στην πανεπιστημιούπολη στο προάστιο Τσάντλερ του Φοίνιξ σε έξι. Ο σχεδιασμός για τα δύο πρώτα εργοστάσια θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και η παραγωγή να ξεκινήσει το 2025.

Στην Ευρώπη το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ έως το 2030

Η Ε.Ε. διεκδικεί σθεναρά την τεχνολογική της απεξάρτηση, τόνισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, καθιστώντας σαφές ότι: «Έως το 2030, το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ θα πρέπει να πραγματοποιείται στην Ευρώπη». Σήμερα, η συμμετοχή της Ένωσης στην παγκόσμια παραγωγή μικροτσίπ είναι μόλις 10%.

Η κ. φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στο μείζον θέμα των ημιαγωγών, υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη χρήση αυτής της βασικής τεχνολογίας. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Θα προτείνουμε τον ευρωπαϊκό νόμο για τα μικροκυκλώματα στις αρχές Φεβρουαρίου», σημείωσε. Το στοίχημα που έχει θέσει η Ένωση είναι η επί ευρωπαϊκού εδάφους παραγωγή ημιαγωγών (μικροτσίπ), εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα στην Ευρώπη σήμερα, αλλά έρχονται από την Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα. Η Ευρώπη, δια στόματος της αρμόδιας Επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό, κυρίας Μαργκρέτε Βεστάγκερ, έχει γνωστοποιήσει την απόφαση της να χαλαρώσει το ισχύον καθεστώς περί κρατικών ενισχύσεων με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής μικροτσίπ.

Το άνοιγμα του δρόμου για κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των ημιαγωγών στηρίζουν χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ στο στρατόπεδο των αρνητών περιλαμβάνονται η Δανία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία. Η Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο της κάλυψης δυνητικών χρηματοδοτικών κενών με σκοπό τη δημιουργία, ιδίως, πρωτοποριακών ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων στο οικοσύστημα των ημιαγωγών. Οι ενισχύσεις θα υπόκεινται σε αυστηρές διασφαλίσεις όσον αφορά στον ανταγωνισμό και θα τελούν υπό την προϋπόθεση ότι τα οφέλη τους κατανέμονται ευρέως και χωρίς διακρίσεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία.

ΣΥΒΙΠΥΣ: Σεμινάριο SMED για τη μείωση των νεκρών χρόνων παραγωγής

Το εργαλείο SMED (Single Minute Exchange of Dies) θα αποτελέσει τη πρώτη ενότητα από μια σειρά επιμορφωτικών Σεμιναρίων για το επιστημονικό πεδίο της λιτής παραγωγής. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα από τον σύμβουλο της βιομηχανίας Σπύρο Βαμβακά, Αντιπρόεδρο της HMS, σε συνεργασία με τον ΣΥΒΙΠΥΣ, στις 23 Φεβρουαρίου. Τα Μέλη και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση στο email:[email protected] χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ergonomia: Γιορτάζει φέτος τα 30 της χρόνια

Η Ergonomia γιορτάζει φέτος τα 30 της χρόνια. Ιδρύθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1992 με στόχο την πρόληψη του Επαγγελματικού Κινδύνου. 30 χρόνια, με χιλιάδες πελάτες, έργα και μελέτες, με διεθνείς συνεργασίες, με εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων και εκατοντάδων επαγγελματιών, με την συσσώρευση πολύτιμης εμπειρίας και την ανάπτυξη σημαντικής τεχνογνωσίας για το σύνολο του κλάδου. Με όραμα την καλλιέργεια Κουλτούρας Ασφάλειας και θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Σήμερα, η Ergonomia συνεχίζει να εξελίσσεται, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της και τη δημιουργία πρωτοποριακών εργαλείων, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, χτίζοντας ένα ακόμα πιο ασφαλές αύριο για τους εργαζόμενους.
Στην πολυετή διαδρομή της, οι υπηρεσίες της διαρκώς διευρύνονται και περιλαμβάνουν τη βιομηχανική ασφάλεια και υποστήριξη (π.χ. μελέτες ΑΤΕΧ), τα προγράμματα υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού (ΕΑΡ), τη διαχείριση επικινδυνότητας (π.χ. του πλήθους σε συναυλίες), την επιχειρησιακή συνέχεια & διαχείριση κρίσεων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (π.χ ασφάλεια & υγεία, ποιότητα).

ΕΕΒΨ: Σημαντικές οι προοπτικές ενίσχυσης των εξαγωγών μας στο Ην. Βασίλειο

Η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ&L) υποστήριξε και συμμετείχε με ομιλία του Σωτήριου Μπρακατσέλου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΒΨ&L και διευθύνοντα συμβούλου της Med Frigo, στην κοινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο «Σχεδόν ένας χρόνος στο Εμπόριο & Συνεργασία: Ευκαιρίες και Challenges in the Food & Drink Industry».

Στο πρώτο πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο «UK import controls & new proposed timeline: How do exporters need to prepare», παρουσιάστηκαν οι νέες διαδικασίες που θα εφαρμοστούν σταδιακά στις εισαγωγές στο Ην. Βασιλείου από τον Ιανουάριο του 2022. Έγινε εκτενής αναφορά στις νέες τελωνειακές διαδικασίες και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τη συνοδεία προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από 1η Ιουλίου και μετά.

Στο 2ο πάνελ της εκδήλωσης, με τίτλο «Key challenges & Opportunities for the food & drink business trade με το ΗΒ», από τον κ. Μπρακατσέλο, παρουσιάστηκαν προτάσεις, αναδεικνύοντας τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των εξαγωγών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι προκλήσεις που δημιουργούνται από το αυξανόμενο κόστος και τις χρονικές καθυστερήσεις λόγω του Brexit και των συνεπειών της πανδημίας.