Lavipharm: Νέος υπεύθυνος εξυπηρέτησης μετόχων ο Β. Μπαλούμης

Η Lavipharm A.E., ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, από 18/01/2022, νέος Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Μετόχων ορίστηκε ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Ομίλου. Τα στοιχεία επικοινωνίας με το τμήμα είναι: τηλ. 210 6691 141 και email [email protected] Ο κ. Μπαλούμης διαθέτει πολυετή εμπειρία, με πρόσφατη τη θέση του στη Lamda Development Α.Ε. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ και κάτοχος Executive MBA του ίδιου Πανεπιστημίου.

Eurometaux: Έκκληση σε ΕΕ για μέτρα μείωσης ενεργειακού κόστους

Ανυπολόγιστη ζημιά στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πράσινη συμφωνία και την εξασφάλιση αυτάρκειας σε κρίσιμες πρώτες ύλες, θα έχει η μη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στην ενέργεια, υποστηρίζει με χθεσινή επιστολή της προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η διοίκηση της Eurometaux, που εκπροσωπεί τους ισχυρότερους παραγωγούς μετάλλων στην Ευρώπη.

Στην επιστολή, η Eurometaux στην οποία συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς η Μυτιληναίος και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, επισημαίνεται πως «η τρέχουσα κρίση ηλεκτρικής ενέργειας έχει ήδη οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου περικοπές και προσωρινά κλεισίματα σε ολόκληρο τον κλάδο μας, ο οποίος επηρεάζεται περισσότερο σήμερα. Ανησυχούμε βαθύτατα που η Ευρώπη κινδυνεύει τώρα να εισέλθει σε μια δεκαετία επαναλαμβανόμενων αυξήσεων των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και ζητάμε από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις να παράσχουν ένα λεπτομερές και συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την πρόληψη της αποβιομηχάνισης σε στρατηγικές βιομηχανίες».

LG Electronics: Ανακοίνωσε την ένταξή της στο κβαντικό δίκτυο της IBM

Η LG Electronics ανακοίνωσε την ένταξή της στο κβαντικό δίκτυο της IBM για την προώθηση των βιομηχανικών εφαρμογών του quantum computing. Με την ένταξή της στο IBM Quantum Network, η LG θα έχει πρόσβαση στα κβαντικά υπολογιστικά συστήματα της IBM, καθώς και στην αντίστοιχη τεχνογνωσία της IBM, αλλά και στο Qiskit, kit ανάπτυξης τέτοιου είδους πληροφοριών ανοιχτού κώδικα της IBM. Αξιοποιώντας την τεχνολογία IBM Quantum, η LG στοχεύει στη διερεύνηση εφαρμογών quantum computing σε τομείς που απαιτούν την επεξεργασία μεγάλης ποσότητας δεδομένων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το IoT και οι εφαρμογές ρομποτικής.

Η LG θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει quantum computing hardware, καθώς και προηγμένο λογισμικό και εφαρμογές, συμβαδίζοντας πάντα με τον quantum roadmap της IBM. Με την τεχνολογία IBM Quantum, η LG θα μπορεί να παρέχει εκπαίδευση στο εργατικό δυναμικό της, διευκολύνοντας την εξερεύνηση τρόπων με τους οποίους θα εφαρμόζουν τις πιθανές σημαντικές ανακαλύψεις που θα παρουσιάζονται, στους κλάδους που δραστηριοποιείται.

Το Quantum computing αποτελεί τη συναρπαστική εξέλιξη του computation. Ενώ οι «παραδοσιακοί» υπολογιστές υπολογίζουν σε bits, οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν qubits, που αξιοποιούν κβαντικά μηχανικά φαινόμενα όπως παρεμβολές και κβαντική διεμπλοκή, για την επίλυση προβλημάτων που είναι θεμελιωδώς δυσεπίλυτα για τους κλασικούς υπολογιστές. Ως αποτέλεσμα, το quantum computing είναι κατάλληλο για να βοηθήσει στη διερεύνηση νέων λύσεων σχετικά με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. Η ομάδα της IBM Quantum και η LG διερευνούν πώς το quantum computing θα βοηθήσει διαφορετικές βιομηχανίες και κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, της ενέργειας, της χημείας, της επιστήμης των υλικών, του optimization και των machine learning.

«Με βάση τη στρατηγική μας για «ανοιχτή» καινοτομία, σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε την IBM Quantum, για να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας στο quantum computing», δήλωσε ο Kim Byoung-hoon, CTO και αντιπρόεδρος της LG Electronics. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες την αξία που λαμβάνουν μέχρι στιγμής, αξιοποιώντας την τεχνολογία του quantum computing σε μελλοντικές, επιχειρηματικές ενέργειες». «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την LG Electronics στο αναπτυσσόμενο quantum computing οικοσύστημα, σε μια συναρπαστική στιγμή για την περιοχή της Κορέας», δήλωσε ο Jay Gambetta, συνεργάτης της IBM και Αντιπρόεδρος της Quantum Computing στην IBM. «Η σχέση μεταξύ της IBM και της LG Electronics θα επιτρέψει στην LG να διερευνήσει νέους τύπους προβλημάτων, που σχετίζονται με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και θα συμβάλλει στην ενίσχυση των κβαντικών δυνατοτήτων στην Κορέα».

Η Delta-Xero® & η Hexagon Europe στις αγορές της ν. Ευρώπης

Η Hexagon Europe ανακοινώνει την συνεργασία της με την καινοτόμο εταιρεία κατασκευής συστημάτων φίλτρανσης υδραυλικών λαδιών, λιπαντικών, καυσίμων και άλλων υγρών, Delta Xero® (Η.Β.) Τα συστήματα φιλτραρίσματος λιπαντικών, καυσίμων και άλλων υγρών αφαιρούν το νερό, το σιλοξάνιο, το βερνίκι, σωματίδια και άλατα από τα υδραυλικά υγρά, τα λιπαντικά και τα καύσιμα σε επίπεδα έως 0.1 μM Micron. Πολύ κάτω από τα ISO 4406 (ASTMD975) standards. Όλα τα συστήματα της Delta-Xero θα είναι σύντομα διαθέσιμα στις αποθήκες της Hexagon Europe σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα αποθεματοποιηθούν και στις υπόλοιπες αποθήκες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Η Hexagon Europe ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1989. Είναι ο αποκλειστικός εμπορικός αντιπρόσωπος των λιπαντικών υψηλής απόδοσης της Lubrication Engineers Inc. (USA), με την πλήρη σειρά προηγμένων λιπαντικών για τις βιομηχανίες, την ναυτιλία, τα οδοποιητικά και χωματουργικά μηχανήματα καθώς και τα αυτοκίνητα, της Viper WRL, Wire Rope Lubricator (ολοκληρωμένου συστήματος που προστατεύει, καθαρίζει και λιπαίνει συρματόσχοινα όλων των διαστάσεων), της Spillaway Projects, προϊόντων βιοαποκατάστασης (που βιοαποδομούν πετρελαιοκηλίδες όσο και κάθε είδους μόλυνση στο έδαφος, το υπέδαφος, την θάλασσσα κλπ), της εταιρείας ΜΑΚ Chem με πλήρη σειρά χημικών προϊόντων και καθαριστικών, της εταιρείας Fluitec (USA), που εξειδικεύεται στην απομάκρυνση βερνικιών και γενικότερα επικαθίσεων από κυκλοφοριακά συστήματα λίπανσης τουρμπινών από μεγάλα υδραυλικά κυκλώματα, κυκλώματα λίπανσης μειωτήρων, αεροσυμπιεστών κλπ., της Elix παραγωγό πετσετών καθαρισμού των χεριών χωρίς τη χρήση νερού ή άλλου καθαριστικού και εσχάτως της Delta-Xero.  Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για το marketing και την ανάπτυξη των αγορών σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Mαυροβούνιο. Είναι σημαντικός προμηθευτής προϊόντων και υπηρεσιών για τις περισσότερες βαριές βιομηχανίες στις περιοχές ευθύνης της.

Obrela Security Industries: Εξαγόρασε την Encode

Η Obrela Security Industries, πάροχος υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων ασφαλείας και διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε ότι στις 30/12/2021 απέκτησε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας Encode που επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η εξαγορά καθιστά την Obrela τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικότερους παρόχους Managed Detection and Response υπηρεσιών παγκοσμίως. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση της Encode δημιουργεί ένα νέο δυναμικό σχήμα με ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση, ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18 εκατ. ευρώ, φυσική παρουσία σε πέντε χώρες, υψηλή τεχνογνωσία, έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων καθώς και διευρυμένο διεθνές πελατολόγιο.

Η επερχόμενη ενοποίηση των δύο εταιρειών αναμένεται να αλλάξει το τοπίο της κυβερνοασφάλειας και καθιστά το ενοποιημένο σχήμα φορέα παγκόσμιας καινοτομίας, ικανό να διεκδικήσει νέα, μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, αποδίδοντας σημαντικές υπεραξίες για τους πελάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους. Τα ιδρυτικά στελέχη της Obrela, αλλά και οι βασικοί της μέτοχοι, η EOS Capital Partners και το LATSCO Family Office, δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις εξαιρετικές προοπτικές που προσφέρει η νέα συμφωνία, ενώ έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ενοποιημένου σχήματος και τις μελλοντικές του κινήσεις στη διεθνή αγορά.

Toyota Motor: Προειδοποιεί ότι δεν θα πετύχει τον στόχο για την παραγωγή

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε ότι δεν θα πετύχει τον στόχο της για την παραγωγή 9 εκατ. οχημάτων για τη χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου, καθώς οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζουν να επηρεάζουν την παραγωγή. Μάλιστα, η αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι θα κατασκευάσει 700.000 αυτοκίνητα τον Φεβρουάριο, περισσότερα από πέρυσι αλλά λιγότερα -κατά 150.000- σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι η Toyota, στις αρχές του φθινοπώρου του 2021, είχε ήδη μειώσει τον ετήσιο στόχο παραγωγής της στα 9 εκατομμύρια από 9,3 εκατομμύρια. Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία σημειώνει ότι η έλλειψη δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Toyota «παρακολουθεί στενά την έλλειψη ημιαγωγών και συμβουλεύεται τους προμηθευτές για να εξετάσει τη χρήση υποκατάστατων όπου είναι δυνατόν, εν αναμονή μιας συνεχιζόμενης έλλειψης». Πάντως, παρά τα τρέχοντα προβλήματα, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή μακροπρόθεσμα.

Η TÜV AUSTRIA Hellas πιστοποίησε την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ολοκλήρωσε την πιστοποίηση της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τα πρότυπα ISO 9001:2015, 14001:2015 & 45001:2018, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Το πεδίο εφαρμογής των συστημάτων διαχείρισης που εφαρμόζει η εταιρεία αφορά στην ανάπτυξη, την αδειοδότηση, την διαχείριση κατασκευής έργων και την εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Η TÜV AUSTRIA Hellas πιστοποίησε την ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τα πιο διαδεδομένα πρότυπα παγκοσμίως που εγγυώνται την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού, τον σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Ειδικότερα, το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001) εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, ενώ το Σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης (ISO 14001) διασφαλίζει την κατάλληλη διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις κατασκευαστικές και εμπορικές δραστηριότητες. Τέλος, το «Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία» (ISO 45001) συστηματοποιεί, ελέγχει και μειώνει τους επαγγελματικούς κινδύνους για τους εργαζομένους, τους επισκέπτες και τους προμηθευτές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, σχολίασε «Οι πιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν το ότι συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας και στην αναβάθμιση των ήδη υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών μας».

EMD Electronics: Κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ

Εταιρεία που κατασκευάζει υλικά για ημιαγωγούς, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα νέο εργοστάσιο θα ανοίξει στο Τσάντλερ του Φοίνιξ, υποστηρίζοντας την τοπική βιομηχανία μικροτσίπ καθώς και δημιουργώντας περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας. Η EMD Electronics, που ανήκει στη γερμανική εταιρεία Merck KGaA, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η επένδυση 28 εκατ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εξοπλισμού για τα συστήματά της που διανέμουν αέρια και χημικά σε εργαλεία σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το εργοστάσιο επιτρέπει επίσης στην εταιρεία να αναπτύξει τα συστήματά της σε στοχευμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, με συμπληρωματική ικανότητα να προμηθεύει την Ασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το άνοιγμα του νέου μας εργοστασίου μας κάνει περήφανους που επεκτείνουμε την παραγωγική μας ικανότητα και το αποτύπωμα καινοτομίας μας στην Αριζόνα και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της πολιτείας ως σημαντικό κόμβο ημιαγωγών στις ΗΠΑ. Επίσης δείχνει τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε περαιτέρω το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης των πελατών μας», δήλωσε η Katherine Dei Cas, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Delivery Systems & Services της Merck. «Η Αριζόνα είναι ενθουσιασμένη που καλωσορίζει το νέο εργοστάσιο της EMD Electronics», δήλωσε από τη μεριά του ο κυβερνήτης Doug Ducey.

Ocean Winds: Ανέλαβε έργο 1 GW στη Σκωτία

Η Ocean Winds, η υπεράκτια κοινοπραξία που ανήκει στην EDPR (50%) και την Engie (50%), κέρδισε το block NE4 από το Crown Estate Scotland («CES») στο πλαίσιο του διαγωνισμού ScotWind για τον θαλάσσιο βυθό. Ειδικότερα, η κοινοπραξία απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού έργου σταθερού πυθμένα, περίπου 1 GW, στο block NE4, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Caledonia, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί μέρος της παραγωγής για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Η έκταση 440 χλμ2 στον πυθμένα της Caledonia γειτνιάζει με τα υφιστάμενα υπεράκτια έργα Moray East (950 MW) και Moray West (0,9 GW), επιτρέποντας στην Ocean Winds να αξιοποιήσει την εμπειρία και τις συνέργειες από την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του πάρκου Caledonia, σε συνδυασμό με τα έργα Moray East και Moray West. Ο Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP και της EDP Renewables, εξηγεί: «Η ανάθεση αυτού του έργου ενισχύει και εδραιώνει τη θέση μας ως βασικού παίκτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουμε ήδη τα όμορα έργα Moray East και Moray West, ευνοώντας τις συνέργειες μεταξύ τους και βελτιώνοντας την αποδοτικότητά τους.

Η παρουσία μας στην περιοχή για περισσότερο από μια δεκαετία την καθιστά μια στρατηγική αγορά για τον Όμιλο και είμαστε σταθερά αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τον επενδυτικό μας χάρτη για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης». Η Ocean Winds συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στη Σκωτία, με το Caledonia να αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Hellenic Cables: Μοναδικός προμηθευτής καλωδίων για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό στον κόσμο

Η Hellenic Cables γίνεται ο μοναδικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, μετά την εξασφάλιση νέου deal με την DEME Offshore. Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings ανέλαβε τη σύμβαση προμήθειας inter-array καλωδίων για το έργο Dogger Bank C από την DEME Offshore, την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου DEME. Όντας ήδη ο βασικός προμηθευτής καλωδίων για τα έργα Dogger Bank A και B, με αυτήν την ανωτέρω σύμβαση η Hellenic Cables γίνεται ο μοναδικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο. Το αιολικό πάρκο Dogger Bank, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 130 χλμ. από τις βορειοανατολικές βρετανικές ακτές, αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις – Dogger Bank A, B και C – και κάθε φάση θα έχει εγκατεστημένη ισχύ παραγωγής έως και 1,2 GW. Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, η Hellenic Cables θα σχεδιάσει, κατασκευάσει, πραγματοποιήσει τους δοκιμαστικούς ελέγχους και προμηθεύσει περίπου 240 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE και όλα τα σχετικά εξαρτήματα. Πρόκειται για ένα έργο επιπλέον των 650 χλμ. inter-array καλωδίων που έχει ήδη αναλάβει η εταιρεία για τις φάσεις Α & Β του ίδιου έργου. Τα καλώδια θα παραχθούν στο καθετοποιημένο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Η παραγωγή των καλωδίων για το Dogger Bank C έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 και η παράδοση θα γίνει σταδιακά σύμφωνα με το πρόγραμμα εκτέλεσης του έργου.

Καταλυτική συμβολή για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια
«Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε ο αποκλειστικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, το οποίο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία πηγή ανανεώσιμης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο Dogger Bank C ενισχύει την καταλυτική συμβολή της Hellenic Cables για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», σχολίασε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings. «Τα τελευταία χρόνια, η DEME Offshore και η Hellenic Cables από κοινού παραδίδουν με επιτυχία μεγάλης κλίμακας έργα καλωδίων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ξανά και να αξιοποιήσουμε την κοινή μας τεχνογνωσία ώστε να παραδώσουμε αυτό το μεγάλο έργο», είπε ο κ. Bart De Poorter, Γενικός Διευθυντής της DEME Offshore.