Supply Chain Institute: Νέος Κύκλος Επαγγελματικής εκπαίδευσης στελεχών αποθήκης

Ξεκινά τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου ο 11ος Κύκλος Επαγγελματικής εκπαίδευσης στελεχών αποθήκης του SUPPLY CHAIN, SALES & CUSTOMER INSTITUTE. Το πρόγραμμα, που παρέχει τις γνώσεις για πιστοποίηση στις ειδικότητες «Προϊστάμενος Αποθήκης» και «Διευθυντής Αποθήκης» από το ΕΣΥΔ, έχουν παρακολουθήσει από την έναρξή του, το 2020, πάνω από 115 στελέχη από 35 εταιρείες του κλάδου. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης όλων των πτυχών της αποθήκης, συνολικής διάρκειας 42 ωρών (9 εισηγητές). Περισσότερα εδώ.

 

Νέος Territory Manager στην Veritas για Ελλάδα & Κύπρο

Η Veritas Technologies LLC, που δραστηριοποιείται στον τομέα του Enterprise Data Protection, ανακοίνωσε ότι ο Γιώργος Μακρυπούλιας αναλαμβάνει τη θέση του Territory Manager για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Γιώργος Μακρυπούλιας, εντάχθηκε στο δυναμικό της Veritas πριν από τρία χρόνια, εκτελώντας μέχρι σήμερα καθήκοντα Channel & Commercial manager. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνώση της ελληνικής αγοράς στον τομέα της τεχνολογίας, αφού έχει στο παρελθόν έχει εργαστεί με επιτυχία σε εταιρείες όπως η Intracom, η Performance Technologies, ITway και Adacom.

WEnCoop: Ξεκίνησε η κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Χαλκιδική

Με ταχύτατους ρυθμούς έχει ξεκινήσει η κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 1MW της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η κατασκευή του Φ/Β Πάρκου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 και η ολοκλήρωση του αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. Η WEnCoop είναι η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών ευρείας μετοχικής σύνθεσης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, για γυναίκες επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους.

Είναι μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., με σκοπό τα μέλη της να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας τις ΑΠΕ με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις τους αλλά και στην αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος. Ο επόμενος στόχος της για το 2022 είναι η ανάπτυξη ενός ακόμη MW, ενώ στον προγραμματισμό της κοινότητας είναι η παραγόμενη ενέργεια να αξιοποιηθεί και σε δράσεις ηλεκτροκίνησης.

Sarmed: Νέα συνεργασία με την Tesa Tape A.E.

Η SARMED ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία TESA TAPE Α.Ε., για την αποθήκευση των προϊόντων της στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη στο πελατολόγιο της εταιρείας. Η ιστορία επιτυχίας της Tesa ξεκίνησε με την ανάπτυξη ενός συγκολλητικού επιδέσμου. Ο Paul C. Beiersdorf, ένας φαρμακοποιός, εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη του συγκολλητικού επιδέσμου, όταν ο Δρ. Oscar Troplowitz ανέλαβε το εργαστήριο από τον ιδρυτή της εταιρείας το 1890.

Ο επίδεσμος κολλούσε θαυμάσια, ωστόσο ήταν ερεθιστικός για το δέρμα. Ο Troplowitz μετέτρεψε το ανεπιτυχές εγχείρημα σε πλεονέκτημα και το 1896 παρουσίασε στην αγορά την πρώτη τεχνητή κολλητική ταινία. Σήμερα, η Tesa είναι μια διεθνής εταιρεία με ηγετική παρουσία στην παγκόσμια αγορά αυτοκόλλητων προϊόντων και συστημάτων για τη βιομηχανία, τους επαγγελματίες και τους τελικούς καταναλωτές.

Unilever: Η GSK απέρριψε την προσφορά της ύψους 50 δισ. στερλίνων

Η Unilever θα επιδιώξει μια συμφωνία για τις καταναλωτικές δραστηριότητες υγείας της GlaxoSmithKline, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ταιριάζει με τη στρατηγική της, μετά από την απόρριψη της προσφοράς των 50 δισ. στερλίνων. Η GSK επιβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο ότι είχε απορρίψει την πρόταση της εταιρείας των σαπουνιών Dove για τις καταναλωτικές δραστηριότητες υγείας, η οποία φιλοξενεί επίσης brands όπως οι οδοντόπαστες Sensodyne.

«Η εξαγορά θα δημιουργήσει κλίμακα και μια πλατφόρμα ανάπτυξης για το συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία, με περαιτέρω ευκαιρίες σε άλλες αναδυόμενες αγορές», ανέφερε η Unilever, επισημαίνοντας τις συνέργειες στον κλάδο της στοματικής υγιεινής και των συμπληρωμάτων βιταμινών. Η GSK δήλωσε το Σάββατο πως η πρόταση της Unilever «υποτιμά θεμελιωδώς» τις εν λόγω δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι θα επιμείνει στο σχέδιο της για εισαγωγή των εν λόγω δραστηριοτήτων στο χρηματιστήριο αυτόν τον χρόνο. Οι καταναλωτικές δραστηριότητες της GSK, στις οποίες κατέχει το 32% η Pfizer, είχαν ετήσιες πωλήσεις σχεδόν 10 δισ. στερλίνων.

EDPR: Ολοκλήρωσε την κατασκευή του ηλιακου πάρκου Riverstart, δυναμικότητας 200 MW

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, μέσω της θυγατρικής της EDP Renewables North America LLC, ολοκλήρωσε την κατασκευή του ηλιακού πάρκου Riverstart, δυναμικότητας 200 MW. Η εταιρεία έκλεισε μια 20ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Hoosier Energy Cooperative, η οποία θα αξιοποιήσει την ενέργεια που παράγεται από το εν λόγω ηλιακό πάρκο για την τροφοδοσία κοινοτήτων στην κεντρική και νότια Ιντιάνα και το νοτιοανατολικό Ιλινόις.

Το έργο, που βρίσκεται στην κομητεία Randolph, είναι το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα ηλιακό πάρκο στην πολιτεία της Ιντιάνα και παράγει ενέργεια που ισοδυναμεί με τη μέση κατανάλωση περισσότερων από 36.000 κατοικιών ετησίως. Η κατασκευή του πάρκου είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 700 θέσεων εργασίας στην κομητεία Randolph, με επακόλουθο θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Επιπλέον, αρκετές μόνιμες θέσεις εργασίας στο εργοτάξιο του ηλιακού πάρκου θα υποστηρίξουν τις τακτικές διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησής του.

Στο επίκεντρο επιθέσεων με ransomware η Βιομηχανία το 2021

Σοβαρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις – αλλά και τους πολίτες – ανά τον κόσμο επιφέρει το ransomware, το κακόβουλο λογισμικό, που αποκλείει την πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματα ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα τους, ζητώντας λύτρα από τους χρήστες. Μπορεί οι ΗΠΑ να είναι ο νούμερο 1 στόχος, παγκοσμίως, για τους ψηφιακούς εγκληματίες που χρησιμοποιούν ransomware, ωστόσο και η Ευρώπη δείχνει να είναι αγαπημένος προορισμός για τέτοιου είδους επιθέσεις.
Πολλές ομάδες χάκερ στοχεύουν μεγάλες εταιρείες, επειδή η διακοπή της λειτουργίας τους προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Ως αποτέλεσμα, πολλοί οργανισμοί μπορεί να πληρώσουν λύτρα απλώς και μόνο για να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους το συντομότερο δυνατό χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία τους, αλλά και η φήμη τους.

Ο βιομηχανικός και ο ενεργειακός κλάδος ήταν οι δύο τομείς που, κατά κύριο λόγο, δέχτηκαν τη μανία των επιτιθέμενων με ransomware, με 599 επιθέσεις και οι δύο παγκοσμίως το 2021. Ειδικά ο ενεργειακός κλάδος μπαίνει όλο και πιο έντονα στο στόχαστρο του ψηφιακού εγκλήματος, αφού μια επίθεση με ransomware μπορεί να διαταράξει τη συνήθη ροή αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και να προκαλέσει ελλείψεις στις ενεργειακές υποδομές που δέχονται την επίθεση. Οι φορείς απειλών έθεσαν, επίσης, στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου με 545 επιθέσεις, ενώ ο χρηματοοικονομικός κλάδος υπέστη 355 επιθέσεις. Οι επιχειρήσεις real estate δέχθηκαν 308 επιθέσεις, με τους κυβερνητικούς φορείς ανά τον κόσμο να γίνονται στόχος 270 απειλών ransomware.

Γ. Τρουλλινός (IDE): Η αμυντική μασ βιομηχανία συνυπολογίζεται σοβαρά στα κύρια εξοπλιστικά προγράμματα

Την αναβάθμιση των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT ανέλαβε η INTRACOM DEFENSE (IDE), μετά από σχετική υπογραφή σύμβασης με την NSPA (NATO Support and Procurement Agency). H σύμβαση αφορά στην εγκατάσταση και ενσωμάτωση όλων των τροποποιήσεων του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και τον λειτουργικό έλεγχο του συστήματος μέσω του αναβαθμισμένου λογισμικού στην πλέον σύγχρονη έκδοσή του για τα κέντρα ελέγχου, συντονισμού και επικοινωνιών (ECS, ICC, CRG), σε όλες τις Ελληνικές συστοιχίες PATRIOT.

O Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM DEFENSE, Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε: «Tο έργο αυτό καταδεικνύει τη δυνατότητα της εταιρείας, σε συνεργασία με ένα πιστοποιημένο δίκτυο εγχώριων και διεθνών εταίρων, να προσφέρει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες παραγωγής, εν συνεχεία υποστήριξης και μελλοντικής αναβάθμισης των προμηθευόμενων οπλικών συστημάτων.

Αυτό επιβεβαιώνεται εμπράκτως από την 15ετή υποστήριξη όλων των Ευρωπαϊκών συστημάτων PATRIOT μέσω διαδοχικών συμβάσεων της INTRACOM DEFENSE με το Agency του ΝΑΤΟ, όπως και από τις σημαντικές εξαγωγές της εταιρείας, υποσυστημάτων PATRIOT που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια, διασφαλίζοντας παράλληλα σημαντικό έργο και για άλλες ελληνικές εταιρείες. Δεν είναι απλώς ένα case study για το ΥΠΕΘΑ, αλλά μία επιτυχημένη εφαρμοσμένη πολιτική, που υπενθυμίζει πώς όταν η ελληνική αμυντική βιομηχανία συνυπολογίζεται σοβαρά στα κύρια εξοπλιστικά προγράμματα δημιουργεί θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και προσφέρει στην ελληνική οικονομία και άμυνα».

Η θέση της βιομηχανίας στις παγκόσμιες εργασιακές τάσεις του 2022

Η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η έλλειψη ταλέντων θα είναι ανάμεσα στους κύριους παράγοντες που θα επηρεάσουν τον κόσμο της εργασίας το 2022, καθώς εντείνεται ο διάλογος για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην αγορά εργασίας.
Καθώς οι εταιρείες στρέφονται σε περισσότερο ευέλικτα μοντέλα εργασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μετάβαση σε ένα πιο ψηφιακό και πράσινο μέλλον, στο οποίο πρωταγωνιστεί η βιομηχανία. Ακολουθούν μερικές από τις πιο κυρίαρχες τάσεις που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος της εργασίας το τρέχον έτος:

1. Η έλλειψη ταλέντων θα έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη
Πέρα από τους χρόνιους λόγους, όπως η στροφή προς την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση, η πράσινη μετάβαση και η αναντιστοιχία μεταξύ εκπαίδευσης και αναγκών στον χώρο εργασίας, το πρόβλημα της έλλειψης ταλέντων επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας, ιδιαίτερα στο βιομηχανικό κλάδο, που βρίσκεται στην αιχμή τέτοιων εξελίξεων. Πολλές χώρες είδαν δυσανάλογα υψηλό αριθμό εργαζομένων να συνταξιοδοτούνται πρόωρα και να εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό, ενώ επιπλέον περιορισμοί στα σύνορα παρεμπόδισαν την κινητικότητα των ταλέντων. Η εφοδιαστική αλυσίδα και η κρίση έλλειψης ταλέντων θα επηρεάσουν και τις οικονομικές προοπτικές για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίζεται, αλλά η δυναμική της έχει αμβλυνθεί καθώς από 5,6% φέτος και 4,5% το 2022, αναμένεται να επανέλθει στο 3,2% το 2023.

2. Οι οργανισμοί καλούνται να προετοιμάσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους για την πράσινη μετάβαση
Η πράσινη μετάβαση είναι εδώ και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο θα επηρεαστούν από τη στροφή προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Το 2021, η συζήτηση στράφηκε γύρω από τις πράσινες δεξιότητες, αλλά παραμένει αναπάντητο το πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η μετάβαση για τους εργαζομένους. Το πρώτο βήμα για τους εργοδότες θα πρέπει να είναι η κατάρτιση μιας στρατηγικής για τα ταλέντα. Αυτό ξεκινά με την αξιολόγηση των δεξιοτήτων που θα χρειαστεί ο οργανισμός τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια. Για παράδειγμα, ο Όμιλος Adecco συνεργάζεται με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την αναβάθμιση και την επανεκπαίδευση εργαζομένων από συμβατικούς μηχανικούς αυτοκινήτων σε μηχανικούς αυτοκινήτων ηλεκτρονικού λογισμικού για την καλύτερη προετοιμασία των οργανισμών για την «ηλεκτρική επανάσταση» στην αυτοκινητοβιομηχανία.

3. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και το υβριδικό μοντέλο εργασίας θα συνεχίζουν να αλλάζουν τη μορφή των οργανισμών
Υπάρχουν δύο βασικά μέρη για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό. Το πρώτο αφορά στον μετασχηματισμό των βιομηχανιών και των εταιρειών και στην επίδραση που έχει στις δεξιότητες. Πρόσφατη έρευνα του Ομίλου Adecco διαπίστωσε ότι το 66% των εργαζομένων πιστεύουν ότι πρέπει να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για να παραμείνουν απασχολήσιμοι τα επόμενα χρόνια και μόνο το 37% των μη διευθυντικών στελεχών πιστεύουν ότι η εταιρεία τους επενδύει στις δεξιότητες και στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Το δεύτερο αφορά στον αντίκτυπο που έχει η ψηφιοποίηση στην κουλτούρα ενός οργανισμού (για παράδειγμα στην εσωτερική επικοινωνία). Στην πράξη η ψηφιακή μετάβαση πρέπει να συνοδευτεί και με μια στροφή σε ευέλικτα μοντέλα εργασίας δίκαια και χωρίς αποκλεισμούς. Οι κατάλληλες πολιτικές θα βοηθήσουν τη μετάβαση στην ευέλικτη εργασία ενώ η μακροπρόθεσμη εφαρμογή της θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και θα ανοίξει κρυφές δεξαμενές ταλέντων.

ΣΕΒ: Νέο σεμινάριο

«Τρόποι εισόδου και δίκτυα διανομής σε αγορές στόχους» Συνεχίζεται ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων ExportReady Master του ΣΕΒ, με το εργαστήριο με θέμα «Τρόποι εισόδου και δίκτυα διανομής σε αγορές στόχους», 1-2 Φεβρουαρίου 2022.

Ο κ. Γιάννης Χαλδούπης, Διευθυντής Εξαγωγών, ATTIKI Bee Culturing Co. Alexandros Pittas S.A., θα μιλήσει για τις προσδοκίες και παγίδες κατά την είσοδο σε μια αγορά τρίτης χώρας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη του ΣΕΒ. Για τα μη μέλη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μάθετε περισσότερα & δηλώστε συμμετοχή εδώ.