ΒΙΑΝΕΞ: Προσφέρει Χριστουγεννιάτικα δώρα σε 3 μεγάλα γηροκομεία

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Αλληλεγγύης του Ομίλου, προσέφερε Χριστουγεννιάτικα δώρα σε 3 μεγάλα γηροκομεία στην Ελλάδα: στο «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γηροκομείο Σπάρτης – Οι Άγιοι Ανάργυροι, στο γηροκομείο «Ο Καλός Σαμαρείτης» στη Θεσσαλονίκη και στο «Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας», ενώ η Διοίκηση της ΒΙΑΝΕΞ, θα προσφέρει στους οικότροφους στα γηροκομεία αυτά, το φετινό Χριστουγεννιάτικο εορταστικό γεύμα. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης, ο Όμιλος θα καλύψει το κόστος των Χριστουγεννιάτικων πακέτων Αγάπης που προορίζονται για τους ωφελούμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου.

Vivartia: Εγκρίθηκε η απόκτηση των Ελληνική Ζύμη και Μακεδονική Σφολιάτα

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 15 Δεκεμβρίου 2021, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση από την εταιρεία Vivartia Συμμετοχών, αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας Μιχαήλ Αραμπατζής Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων (Ελληνική Ζύμη) και της εταιρείας Άλεσις Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Αρτοζαχαροπλαστικής (Μακεδονική Σφολιάτα). Η ανωτέρω αναφερόμενη προηγούμενη γνωστοποίηση συγκέντρωσης, θα επιφέρει μεταβολή στην ποιότητα του ελέγχου επί των εταιρειών Ελληνική Ζύμη και Μακεδονική Σφολιάτα από κοινό σε αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας Vivartia Συμμετοχών.

Schneider Electric: Nέα σειρά πινάκων χαμηλής τάσης PrismaSeT για την πρόληψη πυρκαγιάς

Η Schneider Electric ανακοίνωσε την έναρξη εμπορευσιμότητας των νέων πινάκων διανομής χαμηλής τάσης που ενσωματώνονται στην αρχιτεκτονική EcoStruxure™ Power. Η σειρά PrismaSeT, είναι μια βελτιστοποιημένη, δοκιμασμένη και συμβατή με τα πρότυπα IEC λύση, που βασίζεται σε περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σε πίνακες χαμηλής τάσης. Ως απάντηση στην ανάγκη για μέγιστη λειτουργική ασφάλεια, οι νέοι πίνακες διανομής έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την πρόληψη πυρκαγιάς με τις δοκιμασμένες, κατά IEC 61439-1 & 2, λειτουργικές μονάδες τους και, κατ’ επιλογή, με την τοποθέτηση του καινοτόμου αισθητήρα PowerLogic™ HeatTag.

Η στιβαρότητα των νέων πινάκων έχει βελτιωθεί σημαντικά για να εξασφαλίσει αποτελεσματικότητα σε κάθε επίπεδο και να προσφέρει ηρεμία στους κατασκευαστές πινάκων, στους εργολάβους και στους διαχειριστές εγκαταστάσεων. Το ενισχυμένο πλαίσιο και οι πόρτες καθιστούν ευκολότερο το χειρισμό και τη συντήρηση του πίνακα διανομής χαμηλής τάσης και διασφαλίζουν την αντοχή του σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

REVOIL: Επέλεξε το Epsilon Digital για τη διασύνδεση με την ΑΑΔΕ

Η REVOIL επέλεξε το Epsilon Digital, την αυτοματοποιημένη, τεχνολογικά καινοτόμα και ασφαλή SaaS υπηρεσία πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης του Ομίλου Epsilon Net. H λύση παρέχει απευθείας σύνδεση με την ΑΑΔΕ και εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση της REVOIL στον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Το Epsilon Digital αποτελεί ένα από τα πρώτα λογισμικά που έλαβαν τη σχετική αδειοδότηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ως λογισμικό παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Η λύση επιτυγχάνει την αυθεντικοποίηση, την αποδοχή και την αρχειοθέτηση τιμολογίων/παραστατικών με αυτοματοποιημένες διαδικασίες διαβίβασης παραστατικών πωλήσεων στην ΑΑΔΕ και στους τελικούς λήπτες, προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία χρήστη, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον. Επίσης καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις και κλάδους της αγοράς με ασφάλεια και εγκυρότητα. Με την ολοκλήρωση και την παραλαβή της λύσης, η REVOIL έχει τη δυνατότητα να απλοποιήσει την καθημερινότητα των χρηστών της αξιοποιώντας καινοτόμες cloud τεχνολογίες και να επωφελείται από τη βέλτιστη διαχείριση της επικοινωνίας με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ και να λαμβάνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από οπουδήποτε.

Cenergy – Orsted: Συνεργασία για τη δημιουργία εργοστασίου στις ΗΠΑ

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία του Maryland των ΗΠΑ προέβη την 17η Δεκεμβρίου 2021 στην ανάθεση στην εταιρεία Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην εν λόγω Πολιτεία. Η Cenergy Holdings και η Ørsted αναμένεται να οριστικοποιήσουν τους όρους της μεταξύ τους συνεργασίας για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών (“inter array cables”) εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Cenergy, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώνει τους επενδυτές για κάθε σημαντική εξέλιξη. Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων.
Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.

Toyota: Επενδύει 35 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία ως το 2030

Επενδύσεις που θα φτάσουν τα 4 τρισ. γιεν (35 δισ. δολάρια) για την κατασκευή 30 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) έως το 2030, ανακοίνωσε η Toyota. Η κίνηση αυτή γίνεται στην προσπάθεια της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από άποψης πωλήσεων, να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά των οχημάτων με μηδενικούς ρύπους.

Η επένδυση που ανακοινώθηκε την Τρίτη, αποτελεί μέρος μια συνολικής επένδυσης ύψους 8 τρισ. γιεν σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και των οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο, μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, όπως σημείωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ακίο Τογιόντα, στόχος είναι έως το 2030 οι ετήσιες πωλήσεις των BEV να φθάσουν στα 3,5 εκατ., αριθμός που ισοδυναμεί με περίπου το ένα τρίτο των σημερινών πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τελευταία δέσμευση για τα BEV ξεπερνά αυτή των 15 μοντέλων, μοντέλα τα οποία η Toyota έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι σχεδίαζε να είναι διαθέσιμα έως το 2025.

Δ. Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη για να ελεγχθεί η κρίση ενέργειας

«Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και η ίδια η κοινωνία έχει αντιληφθεί τη σημασία τους, ενώ έχει βελτιωθεί η άποψη της κοινωνίας απέναντι στην επιχειρηματικότητα η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΕΑΣΕ με τίτλο: «Οικονομία & Επιχειρήσεις- Ένας διάλογος με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της OTE Academy.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του προέδρου της ΕΑΣΕ Βασίλη Ραμπάτ και του κ. Παπαλεξόπουλου. Η εκτίμησή του κ. Παπαλεξόπουλου είναι ότι η πανδημία θα ελεγχθεί το επόμενο διάστημα, για την κρίση ενέργειας όμως εξέφρασε τον προβληματισμό του, καθώς ανέφερε ότι απαιτούνται πολλές επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και νέες πρακτικές οι όποιες όμως απαιτούν χρόνο για να υιοθετηθούν από τις επιχειρήσεις. Συμπλήρωσε δε, ότι το κόστος για την ενεργειακή μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι υψηλό και θα πρέπει οι κυβερνήσεις να φροντίσουν να μην αυξηθούν οι ανισότητες στην κοινωνία.

Ως προς το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που έθιξε ο κ. Ραμπάτ και κατά πόσο οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που αυτή προκαλεί, ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΒ σχολίασε ότι το ζήτημα απαιτεί συντονισμό και συναίνεση σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι η Ε.Ε. κινείται στη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλές κινήσεις και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις ως προς τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σχετικά με τα έσοδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Παπαλεξόπουλος επισήμανε ότι το βασικό ζήτημα είναι οι διαθέσιμοι πόροι να απορροφηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Το 2021 της KRAFT Paints: Ανάπτυξη και καινοτομία με αειφόρο πρόσημο

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της βιομηχανίας KRAFT Paints, εντός του 2021 προχώρησε στη διάθεση νέων προϊόντων στην αγορά και κατέκτησε νέες πιστοποιήσεις για τα υπάρχοντα προϊόντα της, έχοντας ως γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε το Antigraffiti Shield, ένα προϊόν νέας τεχνολογίας που εφαρμόζεται ως προστατευτικό στρώμα σε κάθε επιφάνεια και λάνσαρε το Teak & Deck Oil, ένα πολυουρεθανικά τροποποιημένο ειδικό μείγμα φυσικών ελαίων, εμπλουτισμένο με κερί και φίλτρα UV. Ακόμη, τα προϊόντα Eco Dur Aqua, Stain Blocker Aqua και Haft έλαβαν την πιστοποίηση Eurofins Gold Certification, ενώ το Master Easy Clean προσέθεσε μαζί με την πιστοποίηση Eurofins Gold Certification και τις πιστοποιήσεις Vegan και RedCert.

Στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, έχει προβεί σε ενέργειες όπως η μείωση των καυσίμων κατά 42%, η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρήση φωτοβολταϊκών που καλύπτουν το 80% της ενέργειας που απαιτείται για την κάλυψη της παραγωγής και η μείωση του αποτυπώματός της κατά 23% τα τελευταία 5 χρόνια. Συμπληρωματικά, η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον ανακυκλωμένο πλαστικό στους κουβάδες των χρωμάτων της και διαθέτει μια ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς ανακυκλώνει 45 τόνους πλαστικού.

Τέλος, συνεχίζοντας το πρόγραμμα «Μαζί Χρωματίζουμε το αύριο», η KRAFT Paints προχώρησε σε μια πληθώρα ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσα στο 2021. Η προσφορά της εταιρείας συνεχίστηκε με την υποστήριξη ενός σημαντικού αριθμού φορέων και οργανισμών, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η Κιβωτός του Κόσμου, η Ομάδα Αιγαίου, το σωματείο MDA Ελλάς και η Ένωση Μαζί για το Παιδί. Η εταιρεία, προχώρησε επίσης σε χορηγίες για να υποστηρίξει τον χώρο της τέχνης.

JTI: Η επένδυση στην Ξάνθη αύξησε τις εξαγωγές τσιγάρων κατά 100%

Σε πλήρη σύμπνοια με τον κοινό στόχο της χώρας για περισσότερο εξωστρεφή οικονομία και αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και εξαγωγικής επίδοσης βρίσκεται η στρατηγική εξαγωγών της Japan Tobacco International (JTI) στην Ελλάδα. «Αυξάνοντας την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ) κατά 6 φορές με την επένδυση των περισσότερων από 30 εκατ. δολ. από την εξαγορά το 2018 και συνακόλουθα την εξαγωγική της δραστηριότητα σε 10 ευρωπαϊκές αγορές, η JTI ανταποκρίνεται στο εθνικό ζητούμενο της ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών και στην αύξηση του δείκτη απασχόλησης ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Η αναλογία των παραγόμενων προϊόντων για εγχώρια κατανάλωση και εξαγωγές, κατατάσσει την JTI στους ισχυρούς εξαγωγείς, με το 25% των παραγόμενων προϊόντων της να προορίζεται για την τοπική αγορά ενώ το 75% για εξαγωγές. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι 3 στα 4 πακέτα τσιγάρων που παράγονται στο εργοστάσιο παίρνουν το δρόμο για τις αγορές της Ευρώπης.
Φέτος οι εξαγωγές άγγιξαν τα 3 δισ. τσιγάρα, μια μεταβολή που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 100% σε σχέση με το 2020. Στα προϊόντα που εξάγονται συγκαταλέγονται οι μεγάλες μάρκες της εταιρείας, το Winston και το Camel.

Εξίσου σημαντικό, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το γεγονός ότι σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς της για προμήθειες καπνού τη φετινή χρονιά, η Japan Tobacco International αύξησε κατά 30% τον όγκο των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών καπνών που αγόρασε για τα προϊόντα της ανά τον κόσμο. Παράλληλα αποφάσισε να αυξήσει κατά περαιτέρω 30% τις προμήθειές της για το 2022 στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές. Χάρη στην επένδυση και την εξαγωγική δράση της JTI διατηρήθηκαν οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο ενώ μέσα στο 2021 αυξήθηκαν κατά 25% λόγω των αυξημένων αναγκών παραγωγής και εξαγωγών της μονάδας.

«Η JTI συνεχίζει αδιάκοπα την ανάπτυξη του εργοστασίου στην Ξάνθη επιβεβαιώνοντας, αφενός, την εμπιστοσύνη της στην εθνική και τοπική οικονομία και αφετέρου, τη θέση της ως ένας σταθερός και συνεπής επενδυτής στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η συνεχής και συστηματική μαςσυμβολή στην ελληνική οικονομία και στο δείκτη εξαγωγών της Ελλάδας, αναδεικνύοντας παράλληλα το εργοστάσιο σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, παραγωγική μονάδα και ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία» σχολιάζει ο νέος Διευθυντής του εργοστασίου, Danilo Stojanovic.

Έργο της KLEEMANN για το CERN

Η KLEEMANN παρείχε στο CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας, έναν ανελκυστήρα Atlas RPH R. Ο ανελκυστήρας, ο οποίος εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Κεντρικό Κτίριο του CERN, ήταν μια προσαρμοσμένη λύση, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές του οργανισμού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα πλεονεκτήματά του RPH R περιλαμβάνουν πρόσθετη ασφάλεια και προστασία όταν κλείνουν οι πόρτες, ένα σύστημα εκκένωσης έκτακτης ανάγκης που διασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των επιβατών στον πλησιέστερο όροφο όπου ανοίγουν αυτόματα οι πόρτες και μια μονάδα που εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 60%.