Alumil: Διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα Social Media

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ορθή, επαγγελματική χρήση των Social Media διοργάνωσε στις 24 Νοεμβρίου η Alumil Academy, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ευκαρπία, όπως μεταδίδει το Workforce. Το εν λόγω σεμινάριο απευθυνόταν στους συνεργάτες κατασκευαστές της Alumil και εστίασε στις επικοινωνιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στα social media, ενώ, μέσα από έναν πλήρη οδηγό, παρείχε συμβουλές για τη δημιουργία επαγγελματικών σελίδων στα κοινωνικά δίκτυα. Σημειώνεται ότι εισηγητές ήταν ο Ανδρέας Ζιούπος, Digital Content Specialist και ο Γιώργος Χασιλτζόγλου, Social Media Specialist.

Νέες καθυστερήσεις στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Σοβαρή καθυστέρηση καταγράφεται στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ καθώς οι 3 ενδιαφερόμενοι επενδυτές (Mytilineos, κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings και Commodity & Mining Insight Irland) δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις της κυβέρνησης για πολλά θέματα της ιστορικής βιομηχανίας νικελίου.

Όπως όλα δείχνουν, ο διπλός διαγωνισμός αναβάλλεται τουλάχιστον για τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου 2022, συμπληρώνοντας έναν χρόνο καθυστέρησης από τις 11 Ιανουαρίου 2021 που είχε ανακοινωθεί η έναρξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, στις βασικές εκκρεμότητες περιλαμβάνονται ακόμη τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η τύχη των εργαζομένων.

Βήματα για την εξυγίανση της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων

Μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην οργάνωση μιας άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες, για το έργο της εξυγίανσης της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να οργανωθεί πολεοδομικά και να εξυγιανθεί περιβαλλοντικά η βιομηχανική περιοχή, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου από τον Δήμο Τανάγρας.

Στο πλαίσιο της εξαγγελίας έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας HELP DESK, η οποία τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από τις 20 Δεκεμβρίου 2021, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Τανάγρας και Πρόεδρος της RE.DE-PLAN ΑΕ CONSULTANTS, κ. Μανώλης Μπαλτάς, εξήγησε ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή – πλατφόρμα, θα αποτελέσει το διαρκές μέσο επικοινωνίας όλων των ενδιαφερομένων, προκειμένου ο Δήμος να συμβάλει στο έργο της εξυγίανσης με συμμετοχικές διαδικασίες, να σεβαστεί και να εξυπηρετήσει τις αρχές που δεσμεύτηκε, με την υποστήριξη ενημερωμένων πολιτών, ιδιοκτητών γης και εγκατεστημένων επιχειρήσεων, για την κοινωνική διάσταση του εγχειρήματος, ταυτόχρονα με την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας αλλά και του δημοσίου συμφέροντος.

Η Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου βλέπει την έξοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας «ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΒΕΕ» (πρώην Creta Farms) αποφασίστηκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, επειδή τελεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν προκύπτει προοπτική επαναδιαγραπραμάτευσης των μετόχων της, όπως επιβεβαιώθηκε κατόπιν επικοινωνίας και με την εταιρεία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών της Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών (ATHEX), ως ημερομηνία αφαίρεσης των μετοχών της εταιρείας από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χ.Α., ορίστηκε η Πέμπτη, 16/12.
Παράλληλα, το «τέλος» της Creta Farms ζητά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών o Τάκης Δομαζάκης, σύμφωνα με το Food Reporter. Με αίτησή του στο δικαστήριο, ο πρώην μέτοχος της Creta Farms ζητά να λυθεί η Creta Farms Tροφίμων (πρώην Ιmpala Hellas) στην οποία έχει μεταβιβαστεί η δραστηριότητα – δηλαδή η επιχείρηση, η ακίνητη περιουσία και το υγιές ενεργητικό της πρώην Creta Farms και νυν Αλλαντοβιομηχανίας Ρεθύμνου.

GROHE: Δεσμεύεται για ένα βιώσιμο μέλλον με μια σειρά απο πρακτικες

Για περισσότερο από 20 χρόνια η Grohe επιδιώκει τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Έχει καταφέρει να κάνει πολύ σημαντικά βήματα και η συμμετοχή της στο θεσμό του German Sustainability Award 2022 στον τομέα «Resources», επισφραγίζει αυτή την προσπάθεια και αποτελεί αφετηρία νέων στόχων για το 2022. Ενδεικτικά, ακολουθούν οι βιώσιμες πρακτικές της GROHE για το 2020:
• Kατάφερε να μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 38,7%, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο που έθεσε το 2014 για το 20%
• Δημιούργησε τα πρώτα τέσσερα Cradle to Cradle Certified προϊόντα
• Ξεκίνησε την παραγωγή προϊόντων με μειωμένη εκπομπή CO2
• Κατασκεύασε το πρώτο πάρκο ηλιακής ενέργειας HEMEN GERMANY έκτασης 20,000 τμ. που αποτελείται από φωτοβολταϊκά και θα αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 20%
• Συνεισέφερε με €1,2 εκατ. που συνέλεξε μέσα από την καμπάνια της “Energy for Life”, στη συνεργασία με τη UNICEF “Make a splash” προκειμένου να βοηθηθούν κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές συνθήκες υγιεινής
• Μείωσε τη χρήση πλαστικού μη χρησιμοποιώντας 34 εκατ. πλαστικές συσκευασίες

Νέο εργοστάσιο για τη Fujifilm στο Tilburg

Στις 8 Δεκεμβρίου άνοιξε επίσημα ένα νέο εργοστάσιο στο Tilburg. Το πρώην εργοστάσιο φωτογραφικών φιλμ που έκλεισε το 2006, έχει μετατραπεί πλήρως και η Fujifilm θα παράγει μέσα κυτταρικής καλλιέργειας για τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία σε αυτό το κτίριο, που αποτελεί μάλιστα και την πρώτη της τέτοιου είδους εγκατάσταση στην Ευρώπη. Αυτά τα προϊόντα μέσων κυτταροκαλλιέργειας είναι σκόνες και υγρά που σχηματίζουν ένα θρεπτικό μέσο στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν κύτταρα για τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία, για την παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων, από τον καρκίνο και άλλες σπάνιες ασθένειες μέχρι κατά του COVID-19.

«Η μετατροπή του εργοστασίου φωτογραφικών φιλμ στο Tilburg σε εργοστάσιο παραγωγής για τις επιστήμες υγείας, αποτελεί σύμβολο της μετάβασής μας από τον πυρήνα της δραστηριότητας μας, του φωτογραφικού φιλμ, στην υγειονομική περίθαλψη. Η Fujifilm θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο επιστήμες υγείας παρέχοντας μέσα κυτταροκαλλιέργειας υψηλής ποιότητας και υψηλής λειτουργικότητας και δυνατότητες παγκόσμιας παραγωγής, ενώ παράλληλα θα προωθήσει τη φαρμακευτική βιομηχανία και την εκβιομηχάνιση των κυτταρικών θεραπειών», δήλωσε ο Teiichi Goto, πρόεδρος και CEO της εταιρείας.

Η Intel επενδύει 7 δισεκατ. δολάρια σε νέο εργοστάσιο στη Μαλαισία

Η Intel θα επενδύσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου συσκευασίας και δοκιμών τσιπ στη Μαλαισία, δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος Pat Gelsinger, επεκτείνοντας την παραγωγή στη χώρα μετά από μια παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών. Η νέα προηγμένη μονάδα συσκευασίας αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024. Η επένδυση των 30 δισεκατομμυρίων ringgit (7,1 δισεκατομμύρια δολάρια) αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας στην Intel και περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας στις κατασκευές στη χώρα, δήλωσε η κυβέρνηση της Μαλαισίας.

«Αυτό το εγχείρημα είναι πράγματι επίκαιρο δεδομένης της ανοδικής παγκόσμιας ζήτησης, που οφείλεται στις ελλείψεις τσιπ και τις πιθανές προκλήσεις που προκύπτουν από την ανάκαμψη της πανδημίας παγκοσμίως», δήλωσε ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Μαλαισίας Mohamed Azmin Ali. Χαρακτηριστικό είναι ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που προκαλείται από την ζήτηση ηλεκτρονικών ειδών που τροφοδοτείται από την πανδημία, οδήγησε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στο να μειώσουν την παραγωγή τους.

Στασινόπουλος (Βιοχάλκο): Η χώρα δεν στήριξε τη βιομηχανία στην ενεργειακή κρίση

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο επιχειρηματικός κόσμος για το ανεξέλεγκτο ενεργειακό κόστος, για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέτρα για να προστατέψει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ο Μιχάλης Στασινόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραγωγής και μέλος του ΔΣ της Βιοχάλκο, μιλώντας στο συνέδριο της ΕΕΝΕ, αναφέρθηκε στην απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου από τη στάση του κράτους στην ενεργειακή κρίση. Ειδικότερα, είπε: «Στη σημερινή ενεργειακή κρίση, η χώρα μας δεν είχε καθόλου γρήγορα αντανακλαστικά. Έχουν βγει ήδη μελέτες που περιγράφουν πως αντέδρασε η κάθε χώρα και η Ελλάδα είναι τελευταία. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στον επιχειρηματικό κόσμο για αυτή την αργοπορία.

Αν ρωτήσετε επιχειρηματίες αν η Ελλάδα έχει στηρίξει τη βιομηχανία της, όλοι θα πουν πόσο υπολείπεται και αυτό τείνει να γίνει κουλτούρα. Η ελληνική μεταποίηση πρέπει να μπει σε προτεραιότητα γιατί έχει τους μεγαλύτερους πολλαπλασιαστές στην οικονομία. Όταν μπει σε προτεραιότητα η βιομηχανία θα δούμε πολλά από τις επιχειρήσεις». Αναφερόμενος στο ρόλο του κράτους, σημείωσε, ότι «όταν έχουμε μια αγορά ενέργειας που έχει στρεβλώσεις, δεν αφήνει τις επιχειρήσεις να έχουν ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας. Υπάρχουν εταιρείες που κινδυνεύουν να κλείσουν αυτή τη στιγμή. Το κράτος πρέπει να προσέξει και να έχει και αντανακλαστικά» σημείωσε.

Αντίστοιχα, λίγο πριν, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, αναφέρθηκε στα μεγάλα κόστη της ενεργειακής μετάβασης και τόνισε ότι έχει υποεκτιμηθεί η δυσκολία να συνδυαστούν οι κλιματικοί στόχοι με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Το στοίχημα είπε, είναι πώς μπορεί να συνδυάζεται η κλιματική φιλοδοξία, με την ασφάλεια παροχής ενέργειας για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε ανταγωνιστικό κόστος και διασφαλίζοντας στα κρίσιμα χρόνια της μετάβασης την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
«Όλο αυτό το πολύ σύνθετο και μακροχρόνιο πρόβλημα έχει υποεκτιμηθεί το πόσο δύσκολο είναι. Για να φτάσουμε στο “νιρβάνα”, για να φτάσουμε να έχουμε καθαρή και πολλή ενέργεια και σε ανταγωνιστική τιμή, θα περάσουμε αρκετά χρόνια που θα είναι δύσκολα. Πρέπει να επενδύσουμε νωρίς και πολύ, να δεχθούμε ότι στη μετάβαση θα υπάρχει μεγαλύτερο κόστος και ότι θα υπάρχουν και κίνδυνοι και σκαμπανεβάσματα όπως η ενεργειακή κρίση που περνάμε αυτή την εποχή», σημείωσε.

Γ. Τσακίρης: Η πανδημία έγινε καταλύτης για την καινοτομία
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αλλά και η εξωστρέφεια, βρέθηκαν ακόμα στο επίκεντρο της συζήτησης του 7ου ετήσιου συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και ο πρώην υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος, απάντησαν σε ερωτήσεις για την ανάπτυξη, την καινοτομία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Η πανδημία έγινε καταλύτης για να προχωρήσουν γρήγορα καινοτόμες ιδέες» τόνισε ο Γ. Τσακίρης και συμπλήρωσε: «Μας έκανε γρήγορα να αλλάξουμε τη σκέψη μας και να επιταχύνουμε κι εμείς, από τη μεριά του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όλα τα πλάνα που είχαμε υπόψη μας σε βάθος τριετίας, τα φέρνουμε πολύ πιο μπροστά».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε, πως σήμερα υπογράφηκε συμφωνία για το πρώτο fund που θα συν-επενδύει με τους λεγόμενους «επιχειρηματικούς αγγέλους», το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή εξέλιξη. «Η πανδημία σε πολύ μεγάλο βαθμό απέδειξε ότι έχουμε μεγάλες αδυναμίες», ανέφερε από τη μεριά του ο πρώην υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος. «Τα χρήματα που είναι να εισρεύσουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια, είναι πρωτοφανή σε μέγεθος. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ (μίλησε ο κ .Τσακίρης πριν για τα 26 δισ.) συν τα 32 δισ. τα οποία είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συν τους ιδιωτικούς πόρους που μπορούν να μοχλευτούν με το κομμάτι των δανείων από το τραπεζικό σύστημα. Καταλαβαίνετε ότι φτάνουμε σε ένα ύψος πάρα πολύ μεγάλο. Ειδικά το Ταμείο Ανάκαμψης έχει όρους και 31/12/2026 λήγει. Άρα, πρέπει να τα έχουμε απορροφήσει», συμπλήρωσε ο Δ. Λιάκος. Μίλησε επίσης για την ανάγκη οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα ESG κριτήρια για να λάβουν χρηματοδότησεις, αλλά και τη σημασία της αύξησης των μισθών για τη δημιουργία μιας νέας συνθήκης στην αγορά.

ΣΒΕ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας για συμμετοχή τους σε επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας τους στην Ελλάδα, ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γ΄ Πρόσκληση αφορά υποψήφιους ωφελούμενους για το πρόγραμμα «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ». Δικαίωμα Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής, έχουν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως του κλάδου ή του είδους της επιχείρησης όπου απασχολούνται, και είναι: α) Είτε πλήρους απασχόλησης, β) Είτε εποχικά εργαζόμενοι, γ) Είτε μερικής απασχόλησης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022.

Πρώτη ανάθεση έργου στη Γερμανική αγορά για τη Sabo

Η Sabo, ανακοίνωσε την ανάληψη του πρώτου της έργου στην αγορά της Γερμανίας, και συγκεκριμένα στο γνωστό κεραμοποιείο Adolf Zeller GmbH & Co. Poroton-Ziegelwerke KG. που ανήκει στην JUWÖ Poroton-Werke Ernst Jungk & Sohn GmbH.

Όπως επισημαίνει, βασικός στόχος του έργου είναι η βελτίωση της γραμμής φόρτωσης βαγονιού φούρνου όσο και η αύξηση της παραγωγής στη ζώνη εκφόρτωσης-συσκευασίας ψημένων προϊόντων. Το έργο αποσκοπεί στην εγκατάσταση ενός νέου συστήματος συσκευασίας το οποίο θα είναι εναρμονισμένο με την συσκευασία όλων των εργοστασίων της Juwö, ενώ επίσης περιλαμβάνει και κάποιες σύνθετες νέες λειτουργίες όπως η κοπή ειδικών τεμαχίων.

«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ Stefan Jungk, ιδιοκτήτη και τον κ. Alexander Braun, αναπληρωτή διευθυντή εργοστασίου για την συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη τους», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.