Στην Pyramis Metallourgia η Ηλέκτρα Κουρτίδου

Καθήκοντα HR Generalist/ Learning & Development ανέλαβε στην Pyramis Metallourgia η Ηλέκτρα Κουρτίδου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Generalist στην ZeniΘ. Η Η. Κουρτίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και κάτοχος ΜΒΑ στο HR Management & Services από το ΠΑ.ΜΑΚ, ενώ έχει διατελέσει HR Executive στην Real Tobacco και HR Administrator στην Stone Group International.

 

Δάιος Πλαστικά: Στο 6,21% η έμμεση συμμετοχή της Ελισσάβετ Τσιακίρη

Στο 6,21% ανήλθε η έμμεση συμμετοχή της Ελισσάβετ Τσιακίρη, μέσω της κυπριακής εταιρείας Vrebaria Holdings, μετά την απόκτηση από την τελευταία στις 07.12.2021 μετοχών, με αποτέλεσμα μετά ο αριθμός των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Vrebaria Holdings Ltd να ανέλθει σε 931.728, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,21% επί του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Πριν τις αποκτήσεις αυτές, η κα Ελισσάβετ Τσιακίρη και η Vrebaria Holdings Ltd. διατηρούσαν ποσοστό μικρότερο από 5%.

Σαββάκης (ΣΒΕ): Σε πρώτο πλάνο οι πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες για τον ιδιωτικό τομέα

Συζήτηση για θέματα δεξιοτήτων και ανταγωνιστικότητας που αφορούν τις ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα από εμπειρογνώμονες του Konrad Adenauer Stiftung Greece and Cyprus. Στη συζήτηση βρέθηκαν ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, και ο κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, οικονομολόγος και σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Ο κ. Σαββάκης τόνισε τις πράσινες και τις ψηφιακές δεξιότητες τις οποίες χρειάζεται να αναπτύξει ακόμη ο ιδιωτικός τομέας, ώστε να γίνει παραγωγικός και ανταγωνιστικός στα πλαίσια της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του, ανέδειξε τις δυνατότητες προσαρμογής του ελληνικού εργασιακού κεφαλαίου, το οποίο έχοντας αναπτύξει ένα σετ δεξιοτήτων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, κατάφερε να το προσαρμόσει και στις ανάγκες της υγειονομικής κρίσης, ενώ ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Όμιλος Κοπελούζου: Συμφωνία με Italgas για είσοδο σε ΔΕΠΑ

Την είσοδο του στη ΔΕΠΑ Υποδομών με βάση δημοσίευμα της Καθημερινής προωθεί ο Όμιλος Κοπελούζου. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, ο ελληνικός όμιλος φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την Italgas για εξαγορά ποσοστού έως και 20% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι η Italgas έχει προσφέρει στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ τίμημα 733 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, ενώ ένα πρόσθετο τίμημα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει καταβάλει η ιταλική εταιρεία για την εξαγορά του μεριδίου 49% που κατέχει η ENI στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στον τομέα των υποδομών, ο όμιλος Κοπελούζου έχει σημαντική παρουσία έχοντας αποκτήσει μερίδια στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ το 2020 απέκτησε μερίδιο 6,6% στο διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ, ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη.

Toyota Motor: Σταμάτησε τη παραγωγή σε δυο εργοστάσια λόγω έλλειψης εφοδιασμού

Η Toyota Motor έχει σταματήσει την παραγωγή σε δύο εργοστάσιά της στην Ιαπωνία λόγω έλλειψης εφοδιασμού, τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters. Η διακοπή σημαίνει ότι η Toyota δεν μπορεί να επιστρέψει στις συνηθισμένες δραστηριότητες της τον Δεκέμβριο, όπως είχε αρχικά προγραμματίσει. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ήλπιζε να επιστρέψει στην κανονική παραγωγή για πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες τον Δεκέμβριο, καθώς οι ελλείψεις διέκοψαν την παραγωγή.

Η παραγωγή στα εργοστάσια σταμάτησε την Τετάρτη και η αναστολή αναμένεται να συνεχίσει για τρεις ημέρες περίπου, τόνισε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό προκλήθηκε από τη διακοπή στην αλυσίδα εφοδιασμού στην Ιαπωνία, καθώς και από την έλλειψη εργατικού δυναμικού στο Βιετνάμ λόγω της πανδημίας.
Η εταιρεία αναμένει πτώση της παραγωγής οχημάτων κατά 3.500 από τη διακοπή, αλλά θα συνεχίσει να διατηρεί τον στόχο για την παραγωγή 9 εκατ. οχημάτων στη διάρκεια της χρήσης, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

BMW: Συμφωνία για προμήθεια ημιαγωγών με INOVA και Globalfoundries

Το γκρουπ BMW, θέλοντας να διασφαλίσει την προμήθεια ημιαγωγών μακροπρόθεσμα, έχει συνάψει άμεση συμφωνία με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors και την Globalfoundries, έναν κατασκευαστή ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Η εταιρεία εγγυάται στο γκρουπ την παροχή αρκετών εκατομμυρίων microchips το χρόνο. Τα microchips θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον και όσο η τεχνολογία προχωράει.

 

Suntory: Παρουσιάζει πρωτότυπα φιαλών PET κατασκευασμένα από 100% φυτικά υλικά

Ο Όμιλος Suntory ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μπουκαλιού PET κατασκευασμένο από 100% φυτικά υλικά, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το εμπορικό σήμα Orangina της εταιρείας στην Ευρώπη και το εμπορικό σήμα μεταλλικού νερού Suntory Tennensui στην Ιαπωνία. Η Suntory συνεργάστηκε στενά με την Annelotech, μια εταιρεία βιώσιμης τεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ, για τη δημιουργία του πρωτοτύπου. Μια νέα τεχνολογία από την Annelotech φέρεται να επιτρέπει το φυτικό παραξυλένιο που προέρχεται από θρυμματισμένο ξύλο να μετατραπεί σε φυτικής βάσης PTA, μια πρώτη ύλη που τυπικά αποτελεί το 70% της σύνθεσης υλικού του PET.

Αυτό συνδυάζεται με τη φυτική MEG της Annelotech από μελάσα, η οποία αποτελεί το υπόλοιπο 30% του PET. Η Suntory θεωρεί ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα στον στόχο της να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της. Επιπλέον, η φυτική φιάλη φέρεται να είναι πλήρως ανακυκλώσιμη σε υπάρχοντα ρεύματα ανακύκλωσης παράλληλα με το PET με βάση τα ορυκτά.

HIG Capital: Ξεκλειδώνει η πρώτη επένδυση στα ελληνικά logistics

Με την πρώτη έγκριση που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος προχωρά η επένδυση της HIG Capital για το πρώτο της logistics center στον Ασπρόπυργο. Το υπουργείο προενέκρινε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ανάπτυξης της Μακιός Logistics στο Eldorado των κέντρων διανομής και αποθήκευσης, κίνηση που σηματοδοτεί και την «απόβαση» της βορειοελλαδίτικης εταιρείας στην οποία έχει επενδύσει το fund, στην Αττική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνα Παπαγιάννη στο Build, η Μακιός ετοιμάζει την κατασκευή νέων αποθηκών στο περιζήτητο Θριάσιο Πεδίο και συγκεκριμένα στα Δύο Πεύκα, σε έκταση σχεδόν 46 στρεμμάτων.

Η ανάπτυξη της νέας μονάδας Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής βρίσκεται στην περιοχή εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών του Ασπρόπυργου, πλησίον του Εμπορευματικού Σταθμού Θριασίου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ, προ του 1923. Σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το μέγιστο ποσοστό κάλυψης φτάνει το 40%, ο συντελεστής δόμησης το 0,6, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων τα 15 μέτρα και ο μέγιστος συντελεστής όγκου το 6. Το σχέδιο της εταιρείας, αφορά σε ψυχόμενο κέντρο logistics στην Αττική, με φόντο το στόχο της περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τους μεγαλύτερους ομίλους σούπερ μάρκετ της χώρας, σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητά της στον κλάδο των μεταφορών συσκευασμένων τροφίμων.

Η Μακιός, έχοντας ολοκληρώσει επενδύσεις 7 εκατομμυρίων το 2020, αναμένει μέχρι τέλος του χρόνου να ολοκληρώσει την επένδυση σε αποθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας στο Καλοχώρι και να ξεκινήσει την επέκταση της αποθήκης στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Της επένδυσης της HIG Capital στον Ασπρόπυργο μέσω της Μακιός θα ακολουθήσει το logistics hub που θα εγκαταστήσει στη θέση της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε γνωστό πως εκπρόσωποι της HIG Capital έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης για το κέντρο αποθήκευσης 100.000 τ.μ., με το ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 300 εκατομμύρια. Ο ρόλος της HIG Capital – η οποία έχει επενδύσει και στη Dimand – αποτελεί κλειδί για την εξυγίανση της Χαλυβουργίας Ελλάδος, για την οποία έχει οριστεί δικάσιμος για την επικύρωση της συμφωνίας στις 12 Ιανουαρίου.

Φουλάρει τις μηχανές της η GOLDEN DOOR

Στο καθεστώς ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» εντάχθηκε το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης GOLDEN DOOR S.A, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Η επένδυση αναφέρεται στην επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής πορτών στην περιοχή Νέα Ζωή στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τη δημιουργία πρόσθετου παραγωγικού χώρου (κατασκευή διώροφου κτιρίου) και την προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.856.000 ευρώ.

Σε ιστορικό υψηλό ο κύκλος εργασιών
Κατά την διάρκεια της περαμένης χρήσης, η εταιρεία παρουσίασε ικανοποιητική αύξηση του κύκλου εργασιών της στα 5,552 εκατ. ευρώ από 5,29 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Μάλιστα κατόρθωσε να επιτύχει τον υψηλότερο ιστορικά κύκλο εργασιών της κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα ετών, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό εάν ληφθεί υπόψιν το σφοδρό πλήγμα που υπέστη τόσο η παγκόσμια όσο και, ιδίως, η εγχώρια αγορά, λόγω των επιβληθέντων περιοριστικών μέτρων και την αναστολή λειτουργίας πλείστων κλάδων της οικονομίας, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων αυτά ανήλθαν στα 269.064 ευρώ από 233.693 ευρώ.

H Golden Door είναι σήμερα πρωτοπόρος στο χώρο των πορτών όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια. Το εξαιρετικά επιτυχημένο προφίλ της εταιρείας βασίστηκε στο όραμά της για προϊόντα υψηλής ποιότητας που ακολουθούν τις τάσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Λόγω της ευελιξίας της διευρύνει συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων της και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε αγοράς αυξάνοντας συνεχώς την εξαγωγική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η συλλογή της Golden Door αποτελείται από μια ευρεία ποικιλία προϊόντων και περιλαμβάνει πόρτες ασφαλείας, εσωτερικές καθώς και πόρτες ξενοδοχείων. Η ολοκληρωμένη σειρά παραγωγής της Golden Door φέρει μαζί της την ιδέα σχεδιασμού πρωτοποριακών προϊόντων εξαιρετικής ευελιξίας που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε αρχιτεκτονική λύση.

Αποχωρεί ο Γιώργος Λιάρος από τη Χήτος ΑΒΕΕ

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια ως PR & Marketing Coordinator στη Χήτος ΑΒΕΕ, ο Γιώργος Λιάρος αποχωρεί από την εταιρεία. Να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάρος συνέβαλε σημαντικά στην αναδιάρθρωση του τμήματος PR & Marketing στην οποία προχώρησε η Χήτος ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της πλάνου, με γνώμονα την ανάπτυξη της εταιρικής και εμπορικής επικοινωνίας και την ενίσχυση της προβολής των brands της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, τη θέση της διευθύντριας Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας έχει αναλάβει η Χριστίνα Δούμα, ενώ τη θέση της διευθύντριας Marketing έχει αναλάβει η Tίνα Εξάρχου.