ALUMINCO: Δενδροφυτεύση σε συνεργασία με τηνWE4ALL

Δράση δενδροφύτευσης στα Οινόφυτα πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου η Aluminco και η We4all, στα πλαίσια σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Aluminco για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και κάτοικοι της περιοχής φύτευσαν 350 δέντρα. Επισημαίνεται ότι το «παρών» στην εν λόγω δράση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Βουγέσης. Σημειωτέον, η We4all είναι Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί.

B&F Ενδυμάτων: Συμμετέχει στις αυξήσεις κεφαλαίου 4 θυγατρικών

Η εταιρεία B&F ΑΒΕΕ Ενδυμάτων ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 03.12.2021, αποφάσισε τη συμμετοχή της εταιρείας στις αυξήσεις εταιρικού κεφαλαίου τεσσάρων θυγατρικών της. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις εταιρείες VENTUS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, KREMB ENERGY, CANALIS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ARETOUSA ENERGY. Επίσης αποφάσισε τη διανομή προς τους μετόχους της εταιρείας προσωρινού μερίσματος για την εταιρική χρήση 2021, με βάση τις ενδιάμεσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της περιόδου μέχρι τις 30.06.2021. Το μέρισμα ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1.360.932,77 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε καθαρό ποσό 0,2928 ευρώ ανά μετοχή.

Sustchem: Νέα προσθήκη κατηγορίας συστατικών υλικών σε προϊόντα λίπανσης της ΕΕ

Από την 16η Ιουλίου 2022 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο Κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμός 2021/1768 της Επιτροπής για την τροποποίηση των παραρτημάτων II και IV του Κανονισμού 2019/1009, με σκοπό την προσθήκη των κατακρημνισμένων φωσφορικών αλάτων και των παραγώγων τους ως κατηγορίας συστατικών υλικών σε προϊόντα λίπανσης της ΕΕ.

Ο εν λόγω κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμός αυξάνει τις επιλέξιμες ΚΣ από 11 σε 12. Ενδεικτικά, με τη συγκεκριμένη τροποποίηση ένα προϊόν λίπανσης της ΕΕ συνοπτικά μπορεί να περιέχει κατακρημνισμένα φωσφορικά άλατα που προέρχονται από κατακρήμνιση αποκλειστικά από ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα υλικά εισροής:

1. Λύματα και λυματολάσπη από εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών λυμάτων, εκτός από ζωικά υποπροϊόντα ή παράγωγα προϊόντα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού αριθ. 1069/2009,
2. Ζώντες ή νεκρούς οργανισμούς ή μέρη αυτών, υπό προϋποθέσεις,
3. Λύματα και ιλύ από την επεξεργασία τροφίμων, ποτών, τροφών για ζώα συντροφιάς, ζωοτροφών ή γαλακτοκομικών προϊόντων, εκτός από ζωικά υποπροϊόντα.

Mantis: Επενδύει σε μονάδα εμφιάλωσης νερού στο Καστράκι Βοιωτίας

Ο όμιλος εταιρειών Mantis ετοιμάζεται να εισέλθει και παραγωγικά στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη να «χτίζει» εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στο Καστράκι Βοιωτίας. Η παραγωγική είσοδός του αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης χρονιάς ή το αργότερο εντός του 2023.

Σήμερα εμπορική παρουσία στη συγκεκριμένη αγορά έχει με το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica της Valvis Holdings, που παράγεται στη Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι κατέχει το δυνατό χαρτί της διανομής που φθάνει από το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ έως το μικρότερο περίπτερο αλλά και σε ένα μεγάλο τμήμα του HoReCa. Σε οικονομικό επίπεδο, οι πωλήσεις του ομίλου Mantis διαμορφώθηκαν το 2020 σε 33,4 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 6,96% σε σχέση με το 2019. Σε ότι αφορά στα αποτελέσματα, τα κέρδη προ φόρων του 2020 ανήλθαν σε 1,07 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση όπου και είχαν ανέλθει σε 1,14 εκατ. ευρώ.

 

BMW: Στόχος μέχρι το 2030 οι πωλήσεις να είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η BMW έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών και των υβριδικών οχημάτων) και σχεδιάζει να φτάσει σε πωλήσεις τα 2 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025, ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Περίπου το 70% των ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν πωληθεί μέχρι τώρα ήταν υβριδικά, ανέφερε το μέλος του δ.σ. Pieter Nota, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πιστεύει ότι τα υβριδικά μοντέλα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ιδίως για τους πελάτες χωρίς εύκολη πρόσβαση σε φορτιστές.

Η BMW έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό τις επενδύσεις σε μια σειρά τεχνολογιών, αντί να εστιάζει αποκλειστικά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, και αντιτίθεται στις απαγορεύσεις για την αγορά αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει οι παγκόσμιες πωλήσεις να είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, αλλά έχει επαναλάβει ότι η έλλειψη υποδομών φόρτισης αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την ταχύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές.

Samsung: Καινοτομεί με συν-CEO, προβαίνει σε συγχωνεύσεις και ανασχηματίζεται

Η Samsung Electronics πρόκειται να συγχωνεύσει τις μονάδες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρικών ειδών, διορίζοντας νέους συνδιευθυντές, στον μεγαλύτερο ανασχηματισμό από το 2017, για να απλοποιήσει τη δομή της και να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες logic επεξεργαστών. Οι δύο συνδιευθυντές, αντί των τριών, θα ηγηθούν της νοτιοκορεατικής εταιρείας καθώς στρέφεται προς τους δύο επιχειρηματικούς πυλώνες των επεξεργαστών και των καταναλωτικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, για να βοηθήσουν να ηγηθεί στην επόμενη φάση ανάπτυξης και να τονώσει την ανταγωνιστικότητα.

Η Samsung επιδιώκει να αναζωογονήσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης των κινητών, η συνεισφορά των κερδών της οποίας συρρικνώθηκε στο 21% στο τελευταίο τρίμηνο. Αντιθέτως, οι δραστηριότητες εξαρτημάτων και κυρίως οι επεξεργαστές, έχουν γίνει πιο κερδοφόρες. Επίσης, η Samsung δήλωσε ότι ο Han Jong-hee, επικεφαλής των δραστηριοτήτων οθονών, θα γίνει συν-CEO, και θα ηγείται της νέας συγχωνευμένης μονάδας ηλεκτρικών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών καθώς και θα συνεχίσει να ηγείται των δραστηριοτήτων τηλεόρασης. Ο Han έχει ανέβει στην κλίμακα των δραστηριοτήτων οθονών της Samsung, χωρίς να έχει εμπειρία σε κινητά.

Solvay: Επενδύει στην DMC Biotechnologies χάριν καινοτομίας βασιζόμενης σε βιολογικά προϊόντα

Η Solvay Ventures, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Solvay, έχει επενδύσει στην DMC Biotechnologies, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ, φιλοδοξώντας να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις προϊόντων της που βασίζονται σε ανανεώσιμες ή ανακυκλωμένες πηγές. Η DMC παρέχει ισχυρούς και κλιμακωτούς βιοκαταλύτες μέσω μικροβιακής ζύμωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανταγωνιστικές ως προς την τιμή χημικές ουσίες βιολογικής βάσης που παράγονται για ζωοτροφές, την ανθρώπινη διατροφή, εφαρμογές βιώσιμου καθαρισμού και φαρμακευτικών προϊόντων.

«Η DMC έχει επιδείξει εξαιρετική ταχύτητα μεταβαίνοντας από στοχευμένα μόρια σε προϊόντα έτοιμα για εμπορευματοποίηση στη σωστή κλίμακα», δήλωσε ο Thomas Canova, επικεφαλής του Solvay Ventures. «Η ευελιξία της πλατφόρμας, μεταφράζεται στη μεγάλη γκάμα των προϊόντων, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη φιλοδοξία της Solvay να φέρει περισσότερες βιολογικές λύσεις στην αγορά.» Η χρηματοδότηση της Σειράς Β ύψους 34 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει επίσης τις Cibus Enterprise, Capricorn Partners, Sofinnova Partners, Breakthrough Energy Ventures, SCG, Boulder Ventures και Michelin.

Μεταποίηση, φαρμακοβιομηχανία και τρόφιμα πόλος έλξης επενδύσεων

«Η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι τώρα», είναι -δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη- το βασικό μήνυμα του «32ου Greek Economic Summit», που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του. Το τριήμερο συνέδριο διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη στρατηγική υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του Atlantic Council.

«Φέτος, προσεγγίζουμε την ανάπτυξη από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, αυτή της βιώσιμης συμπεριληπτικής ανάπτυξης, και νομίζω ότι το βασικό είναι η αναγνώριση των μεγάλων ευκαιριών που βρίσκονται μπροστά μας και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να τις αφήσουμε να περάσουν ανεκμετάλλευτες», σημείωσε ο Νικόλαος Μπακατσέλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, στην εναρκτήρια ομιλία του.
«Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε επενδυτικός πόλος για τα επόμενα χρόνια ενώ ήδη καταγράφεται σημαντική επενδυτική δραστηριότητα σε πολλούς κλάδους της οικονομίας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συζήτηση στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου.

«To τελευταίο δωδεκάμηνο, έχουν πραγματοποιηθεί στην εγχώρια αγορά συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 14 δισ. ευρώ και αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από διεθνείς επενδυτές για ελληνικά assets, ειδικά στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, στη φαρμακοβιομηχανία, τους τομείς τροφίμων – ποτών και φιλοξενίας, όπως επίσης στον χρηματοοικονομικό τομέα και τις ασφάλειες», τόνισε ο κ. Μεγάλου.

Βιομηχανία: Οι σημαντικότερες τάσεις στην κυβερνοασφάλεια για το 2022

Στην εποχή του ψηφιακού σχηματισμού και του Industry 4.0, η βιομηχανία είναι πιο «δικτυωμένη» από ποτέ, κάτι που όμως την καθιστά και πιο ευάλωτη σε ψηφιακές επιθέσεις. Εκεί παρεμβαίνει ο τομέας της κυβερνοασφάλειας, ο οποίος αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς για να αντιμετωπίσει της διαδικτυακές αυτές απειλές. Από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ransomware και την παγιοποίηση τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών (TTPs) στην εφοδιαστική αλυσίδα, την εργαλειοποίηση ευπαθειών υλικολογισμικού και τις στοχευμένες επιθέσεις σε εργαζόμενους του υβριδικού μοντέλου εργασίας – το τοπίο απειλών αναμένεται να εξελιχθεί με ανησυχητικούς ρυθμούς το επόμενο έτος. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και σύμβουλοι της HP προβληματίζονται με όσα μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά, εστιάζοντας στις τέσσερις σημαντικότερες τάσεις που πρέπει να προσέξουμε.

1. Η αυξανόμενη παγιοποίηση των επιθέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα λογισμικού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την στοχοποίηση ατόμων υψηλού προφίλ
Αναμένεται αύξηση των επιθέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα τη νέα χρονιά, καθώς οι παράγοντες απειλών αναζητούν τον αδύναμο κρίκο στην εφοδιαστική αλυσίδα λογισμικού, στοχεύοντας σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε παγκόσμια κλίμακα ή από μια συγκεκριμένη εταιρεία. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της ενέργειας, που χρησιμοποιούν πολλά λογισμικά και hardware από διάφορους κατασκευαστές αποτελούν ενδιαφέροντες στόχους για επιθέσεις. Η διασφάλιση της ακεραιότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας θα είναι ζωτικής σημασίας το 2022, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες εξαπολύουν επιθέσεις γρηγορότερα από ότι οι οργανισμοί μπορούν να επενδύσουν στην ασφάλεια του κύκλου παραγωγής των λογισμικών.
2. Οι συμμορίες ransomware δε διστάζουν να θέσουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο και εξαπολύουν επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά κύματα
Τα ransomware θα αποτελέσουν μείζων κίνδυνο και το 2022, με θύματα που ενδεχομένως να πληγούν περισσότερο από μια φορά. Θα δούμε φαινόμενα παρόμοια με τα «pile-ons» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στα ίδια θύματα από παράγοντες απειλών. Όταν θα διαπιστώνουν ότι ένας οργανισμός είναι ευάλωτος θα προσελκύονται και άλλοι κυβερνοεγκληματίες στον ίδιο στόχο ώστε να πάρουν και αυτοί μερίδιο.
Σε κάποιες περιπτώσεις, οι παράγοντες απειλών θα χτυπούν διαρκώς μια εταιρεία μέχρι να καταφέρουν να την εκβιάσουν 2 και 3 φορές.

3. H εργαλειοποίηση των επιθέσεων υλικολογισμικού θα χαμηλώσει τον πήχη δυσκολίας αξιοποίησης τους
Είναι πιθανό να παρατηρήσουμε τη διαρροή εργαλείων για επιθέσεις υλικολογισμικού που έχουν αναπτυχθεί από εθνικούς φορείς, οι οποίες θα επιτρέψουν την εργαλειοποίηση αυτού του είδους απειλών από τις συμμορίες κυβερνοεγκλήματος.

4. To υβριδικό μοντέλο εργασίας θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για επιθέσεις κατά των χρηστών
Η διασπορά των ομάδων μέσα στο υβριδικό μοντέλο εργασίας συνεπάγεται ότι τα συστήματα διαχείρισης ταυτότητας θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν. Πολλοί οργανισμοί έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι ένα τείχος προστασίας είναι αρκετό για να διαφυλάξει ένα τελικό σημείο, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην εποχή του υβριδικού μοντέλου εργασίας τα συστήματα διαχείρισης ταυτότητας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και το phishing θα παραμείνει μια διαρκής απειλή.

Νέο έργο από την Theodorou Bros για την Χαλβατζής

Η εταιρεία υλικών συσκευασίας Theodorou Bros (ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΦΟΙ ΟΕ), ανακοίνωσε την υλοποίηση έργου για γνωστή βιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της εταιρείας εγκατέστησαν μια μηχανή περιτύλιξης παλετών SIAT SpA OneWrap στην HALVATZIS MAKEDONIKI S.A., ευχαριστώντας στην ανακοίνωσή τους την εταιρεία για την εμπιστοσύνη. Η Theodorou Bros είναι μια παραγωγική και εμπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της συσκευασίας που ασχολείται με την τοποθέτηση του προϊόντος στο χαρτοκιβώτιο μέχρι και την φάση της παλετοποίησης. Προσφέρει σύγχρονες, καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε ανάγκη συσκευασίας.